Fűszerek könyve

pallas antikvárium  | papír / puha kötés  |  159 oldal

Libri Antikvárium
Részlet a könyvből: "Létfenntartásunk alapja az étkezés. Nem mindegy azonban, hogy ételeinket hogyan készítjük el. Egy-egy ország gazdasági és kulturális élete alapvetően megszabja lakóinak igényeit. Ma már ott tartunk, hogy hazai igényeink is jobban megnőttek, és mindjobban vágyunk a változatosan elkészített, ínyenc ételekre. A nemes aromájú bel- és külföldi fűszerekkel ezt könnyen el is érhetjük. Sokan azonban - különösen az ifjú generáció - nem ismeri azokat a fűszereket és konyhanövényeket, amelyekkel mindennapi életünket változatosabbá, ízletesebbé tehetjük. Igazuk van azoknak az élelmiszeripari szakembereknek, akik hangoztatják, hogy a fűszereknek milyen nagy a jelentőségük az egészséges élelmezésben, és elő is akarják segíteni a fűszerek széles körű használatát. De hozzájárultak a fűszerek mai reneszánszához a külföldi utazások, tapasztalatcserék, az áruválaszték bővítése, a divatos áramlatok is, amelyek jóvoltából megismerkedhetünk az orosz, angol, francia, konyhák ételeivel és receptjeivel. Így "feltámadtak" olyan fűszerek is, amelyek már a feledés homályába merültek, pedig anyáink konyhájában úgyszólván mindennaposak voltak. A ma emberének azonban a technika korában ismét fel kell fedeznie a jó, egészséges, ízletes ételek örömeit. Tartalom Fűszerek könyve 3 A fűszerezés öröme 3 A fűszerekről általában 5 A fűszerek hatóanyagairól 9 A fűszerek vásárlása, tárolása, előkészítése 13 A fűszerek helyes adagolása 13 És elkészítése 16 Étel- italfűszereink 20 Részletes ismertetésük 20 Áfonya 22 Angelika 20 Angosztura 22 Ánizs 24 Babérlevél 25 Bazsalikom 27 Boróka 30 Bors 31 Borsikafű 33 Borsmenta 35 Cayenni bors 36 Citrom 37 Citromfű 39 Csillagánizs 40 Édes kömény 41 Fahéj 42 Fehér üröm 44 Fekete üröm 45 Fokhagyma 46 Galanga 48 Grape fruit 48 Gyömbér 49 Izsóp 51 Kakukkfű 52 Kálmos 60 Kapor 54 Kapri 56 Kardamomi 57 Kaszkarilla 59 Kömény 63 Komló 61 Koriander 61 Kurkuma 64 Lestyán 65 Majoránna 67 Metélőhagyma 69 Mustár 70 Narancshéj 72 Padlizsán 73 Paprika 75 Paradicsom 78 Pasztinák 80 Petrezselyem 81 Rebarbara 83 Retek 84 Római kömény 85 Rozmaring 86 Sáfrány 88 Sáfrányos szeklice 89 Szagosmüge 90 Szegfűbors 91 Szegfűszeg 93 Szerencsendió 94 Szurokfű 96 Tárkony 97 Torma 99 Turboly 100 Vanília 101 Vasfű 103 Vöröshagyma 104 Zeller 105 Zsálya 107 Fűszernövények házi tartósítása 109 Friss növények tárolása, vermelése 110 Szárítás 112 Sózás 114 Fokhagymasó 115 Paradicsomkrém 116 Sózott fűszerkeverék 115 Sózott zöldségkeverék 116 Vöröshagymasó 115 Zellersó 115 Savanyítás 117 Ecetes uborka 117 Paradicsompaprika ecetben 117 Vegyes zöldségfélék savanyítása 118 Hűtés, fagyasztás 119 Fűszerkeverékek 120 Borspotló fűszerkeverék 121 Borstartalmú fűszerkeverék 121 Chili-por 121 Curry édeskés 123 Curry enyhe 123 Curry erős 123 Curry-por (púder) 122 Finom növényi fűszerkeverékek 123 Fűszerkeverékek cukorkák ízesítéséhez 124 Fűszerkeverék forralt borhoz 124 Fűszerkeverék húskészítményekhez 125 Fűszerkeverék szárnyasokhoz 124 Fűszerkeverék uborka és paprika eltevéséhez 125 Grill fűszerkeverék 126 Hal-fűszerkeverék 127 Magyaros fűszerkeverék 127 Marhahús fűszerkeverék 127 Mártogató fűszerkeverék 128 Olasz (pizza) fűszerkeverék 128 Pástétom-fűszerkeverék 128 Szárnyas-fűszerkeverék 129 Vadhús-fűszerkeverék 129 Fűszeres növényi ecetek 131 Borecetek 132 Ízesített konyhai ecetek 134 Egyéb ecetek 134 Illatos ecet 134 Málnaecet 135 Mustárecet 135 Narancs- és citromecet 135 Tárkonyecet 134 Zellerecet 134 Likőrök, pálinkák 136 "Szegedi" ágyas pálinka 139 Áfonyalikőr 136 Angolkeserű 138 Benedictin likőr 136 Borsmentalikőr 136 Chartreuse likőr 136 Curacao likőr 137 Diólikőr 137 Gyomorkeserű 137 Kakaólikőr 138 Krampampulilikőr 138 Narancslikőr 138 Puncslikőr 139 Vanílialikőr 139 Gyümölcsborok, bólék, sörök 140 Áfonyabor 140 Csipkebogyóbor 140 Forralt bor 141 Komlósör 142 Narancsbólé 141 Szagosmügebólé 141 Ürmüsbor 140 Hűsítő italok, kávék 143 Fodormenta limonádé 143 Gyógykávé 143 Gyömbérkávé 143 Paradicsomlé 144 Fűszerkalauz 144 Mihez-mit? 145 Levesek 145 Főzelékek 147 Húsok 147 Mártások-szószok 148 Saláták 149 Tojásételek-omlettek 150 Vajas, sajtos ételek 150 Befőttek-kompótok 150 Mit-mihez? 151
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 990 Ft

A termék megvásárlásával

99 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:hibátlan, olvasatlan példány
újszerű, saját képpel
Kiadó pallas antikvárium
Oldalak száma:159
Súly200 gr
ISBN2399994050046
ÁrukódSL#2109155923
Kötéspapír / puha kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 990 Ft

A termék megvásárlásával

99 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Shona Innes: Az internet olyan, mint egy pocsolyaShona Innes: Az internet olyan, mint egy pocsolya