Szécsi (Märcz) Ari

Ételtől lélekig

lunarimpex kiadó  | 1999  | papír / puha kötés  |  188 oldal

Libri Antikvárium
FÜLSZÖVEG Táplálkozási, ételkészítési és életvezetési tanácsok a kínai "Öt elem tan" alapján. A kérdés szinte mindennapos: "Mit főzzek?" Ám az sem mindegy: - Kinek? - Mikor? - Hogyan? A különféle ételek nemcsak tápanyagtartalmukban, hanem energetikai hatásaikban is eltérnek, emiatt ugyanaz az étel másképpen elkészítve másképpen hat az őt elfogyasztóra. A könyvben megismerkedhetünk az energiák minőségével, a táplálékféleségek energetikai besorolásával. Megtudhatjuk, mely tünetek milyen energiák többletére vagy hiányára utalnak. Végül gyakorlati példákon és recepteken keresztül megtanulhatjuk a fenti ismeretek alkalmazását a mindennapokban. Mindezeket néhány gyakorlatias életmódtanács egészíti ki. Vissza TARTALOM Köszönetnyilvánítás 5 Bevezető 7 Gondolatok a makrobiotikáról 7 A férfiak és nők természetes tulajdonságai és feladatai 7 Az univerzumban működő energiák 17 Tiszta és nem tiszta energiák 17 Jin és jang energiák 19 Az öt elem, mint az életerő ötféle megnyilvánulási módja 29 Az elemek jellemzői, tulajdonságai 33 A földrajzi hely, a jin-jang energiák és az öt elem összefüggése 35 Az öt elem összefüggései 37 Faenergia 39 Tűzenergia 42 Földenergia 45 Fémenergia (légzési energia) 47 Vízenergia 51 A táplálékok tulajdonságai és a makrobiotikus főzés kulcsa 55 Bevezető a III. fejezethez 55 A táplálékok jin és jang ereje, azaz termikus (hő-) hatása (forrósító, melegítő, semleges, frissítő, hűtő hatás) 55 A forraló hatás 56 A melegítő hatás 57 A semleges hatás 58 A frissítő hatás 60 A hűtő hatás 60 A táplálékok ízhatásáról 61 Savanyú, savanykás íz 62 Keserű íz 63 Édes íz 63 Csípős íz 64 Sós íz 64 A makrobiotikus főzés kulcsa: az elemek sorrendje 65 Néhány szó az egyes alapanyagokról 66 A gabonák 66 A szakember szerepe a megfelelő étrend kialakításánál 77 A makrobiotikus főzés technikája 79 Főzzunk meg néhány ételt makrobiotikusan! Gyakorlati útmutató arra, hogy hogyan kell az elemek sorrendjét betartani a főzésnél 79 A táplálékok jin illetve jang erejének fokozása 91 Néhány szó a technikai eszközökről 92 Segíts magadon 93 Receptgyűjtemény 97 Mi helyett - mit használjunk? 124 Ajánlás az egészséges életmód kialakításához 125 Példanapirend 129 Gyógyfürdők, gyógyvizeink alkalmazási területe 149 Fűszerek és különféle ízesítők táblázata 151 Melyik ételt mivel fűszerezzem, ízesítsem? 156 Fej-, végtag-, törzskörzések 163 Derékfájásra ajánlott gyakorlatok 168 Gerinctorna gyakorlatok 171 Erőközpontok, energiavezetékek 173 A legkiválóbb adomány 181 Ajánlott irodalom 182 A legfontosabb forrásmunkák 185
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 1 790 Ft

A termék megvásárlásával

179 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó lunarimpex kiadó
Kiadás éve1999
Oldalak száma:188
Súly300 gr
ISBN2310010074419
ÁrukódSL#2112628831
Kötéspapír / puha kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 1 790 Ft

A termék megvásárlásával

179 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Moa Herngren: Az örökségMoa Herngren: Az örökség