Egészségünkre!

magyar honvédség  | 2006  | papír / puha kötés  |  126 oldal

Libri Antikvárium
ELŐSZÓ Hazánkban az egészségi állapottal kapcsolatos legsúlyosabb "teher" a táplálkozással összefüggő betegségek elterjedése. El elhízás gyakorisága csaknem az egész világon, így Magyarországon is növekszik. Azok a kockázati tényezők, amelyek hozzájárulnak a táplálkozással összefüggő betegségek kialakulásához, a magyar lakosság táplálkozási szokásaiban jelen vannak. De törvényszerű-e, hogy így legyen és törvényszerű-e, hogy a táplálkozás következtében "idő előtt" a betegségek megjelenjenek. Vagy lépjünk előre, hogy TOVÁBB ÉLHESSÜNK...? Vissza FÜLSZÖVEG Az "egészséges életmódot" nagyon sokan és nagyon sokféleképpen hirdetik. Sokszor nem is tudjuk eldönteni, hogy számunkra mi a legkedvezőbb diéta vagy fogyókúra, de még azt is nehéz eldönteni, hogy mikor és mennyit mozogjunk. Vallom, ahhoz, hogy az ember jól érezze magát a bőrében, az egyedül rajta múlik, nem pedig az aktuális diéta vagy fitness divaton - mert például egészségi okok miatt nem tudjuk tartani a diétát, vagy számunkra túlságosan megterhelő az aktuális "divatsport". Ha elhatározzuk magunkat és kitűzünk egy célt magunk elé, érdemes szakemberrel konzultálni, akár fogyásról, akár megelőzésről vagy akár életmódváltásról legyen szó. Éppen ezért az egészségtudatosság kulcsfontosságú életvezetésünkben. Tudatosan kell törekednünk arra, hogy NE a környezetünk határozza meg életünket, hanem a megváltozott életkörülményeinkhez igazodjon életmódunk és életvitelünk. TARTALOM I. Anyagcsere 10 II. Tápanyagszükséglet 15 1. Fehérjék 15 2. Szénhidrátok 18 3. Zsírok 22 4. Vitaminok 26 5. Ásványi anyagok 35 6. Antioxidánsok 40 7. Só- és vízháztartás 43 8. Az étrendi Piramis elve 46 9. Mennyi egy adag? 47 10. Az egészségtudatos táplálkozás alapelvei 49 11. Ideális testsúly 53 III. Táplálkozási elméletek 55 1. Szivárvány étrend 55 2. Atkins diéta 56 3. Testkontroll 59 4. Tisztító - regeneráló kúra 62 5. Vércsoport diéta 64 6. Norbi update diéta 68 7. Vegetárius étrend 70 IV. Testmozgás 73 V. Táplálkozási betegségek 83 1. Táplálkozási/evési zavarok 83 2. Ételallergiák 87 3. Cukorbetegség (Diabetes) 90 4. Magas vérnyomás (Hypertonia) 92 5. Magas vérzsírszint 93 (Hipercholesterinaemia) 6. Szívinfarktus 94 7. Fogszuvasodás 96 8. Rosszindulatú béldaganatok 98 IV. Nemzetek konyhái és étkezési szokásai 100 1. A francia konyha 100 2. Az olasz konyha 104 3. Az angol konyha 107 4. A német konyha 111 5. Az osztrák konyha 113 6. A bolgár, görög, albán konyha 11 5 7. Az orosz konyha 118 8. A távol-keleti konyha 120 Az indiai konyhaművészet 120 A kínai konyhaművészet 120 A japán konyhaművészet 122 9. Észak-Amerikai konyha 123 Összefoglalás 125 Irodalomjegyzék 126
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 890 Ft

A termék megvásárlásával

89 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó magyar honvédség
Kiadás éve2006
Oldalak száma:126
Súly100 gr
ISBN2310003505418
ÁrukódSL#2109544637
Kötéspapír / puha kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 890 Ft

A termék megvásárlásával

89 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Shona Innes: Az internet olyan, mint egy pocsolyaShona Innes: Az internet olyan, mint egy pocsolya