Disznótorban - Különleges ételek sertéshúsból - 500 recept - Disznóölés

mezőgazdasági kiadó  | 1984  | cérnafűzött, keménytáblás  |  214 oldal

Libri Antikvárium
Saját képpel - Mai eszközökkel próbáltam régi, elfelejtett ételeket visszaidézni a múltból a korszerű táplálkozás jegyében. Az ételek között olyanok is vannak, amelyek teljesen újszserűek, saját kísérletezéseim eredményei. a sertést a fülétől a farkáig úgy dolgoztam fel, ahogyan azt akár lakótelepi konyhában is lehet, az ölést, a perzselést és az állat felbontását kivéve. Az 500 recept között vannak évtizedes hagyományokon alapuló készítési módok, de ahány ház, annyi szokás... Ajánlom e könyvet mindazoknak, akik sertést hizlalnak, de azoknak is, akik nem hizlalnak, csak megveszik feldolgozás céljára. Ajánlom azoknak, akik se nem hizlalnak, se nem kívánnak több kiló húst feldolgozni, csupán csak egy-egy régi, különleges ételre vágynak. Ajánlom gyakorlott háziasszonyoknak és gyakorlatlan "háziembereknek", végül ajánlom mindenkinek, aki szeret finomat enni.- További ismertető: "Belelapozás". - Tartalom: Bevezetés 7 Disznóölés 9 Előkészületek 9 A munka megszervezése és beosztása 11 A sertés leszúrása és pörzsölése 12 A sertés felbontása 13 A béltisztítás 13 A sertés házi feldolgozása 14 A fűszerezés 16 A füstölés 17 "Disznóságok" egész évben 19 Hurkakészítés 19 Májas hurkák 19 Tüdős hurkák 22 Véres hurkák 23 Vegyes hurkák 24 Hurkasütés 23 Hentesáruk 25 Disznósajtok 25 Felvágottak 27 Májas készítmények 28 Kolbászkészítés 31 Friss kolbászok 32 Füstölt kolbászok 33 Kolbászsütés 36 Szalámikészítés 36 Sonkakészítés 39 Szalonnakészítés 41 Abált szalonnák 41 Füstölt szalonnák 43 Zsírolvasztás 45 Disznótoros ételek 46 Villásreggelik 46 Levesek 48 Töltött káposzták 51 Káposztás húsételek 56 Egyéb toros húsételek 59 Kocsonyák 60 Belsőségek 63 Máj 63 Tüdő 72 Vese 75 A vese előkészítése 75 Velő 79 A velő előkészítése 79 Nyelv és szív 84 Csülök, sertésláb és köröm 88 Csülök 88 Sertésláb és köröm 95 Friss húsok 97 A hússütés 97 Dagadó 99 Apróhúsok 99 Töltött húsok 101 Vagdalt húsok 105 Oldalas 110 Comb és lapocka 113 Aprópecsenyék, raguk, tokányok 113 Szelethúsok 123 Egybesült húsok 135 Töltött húsok 138 Vagdalt húsok 141 Tarja 143 Karaj (borda) 147 Egybesültek és töltött húsok 147 Szelethúsok 151 Szűzpecsenye 155 Füstölt húsok 160 Hogyan bánjunk a füstölt hússal? 160 Füstölt sonka, füstölt tarja 162 Füstölt csülök 180 Füstölt kolbász 182 Füstölt fej, láb és különféle füstölt csontok 184 Háj és tepertő 187 Hájas tészták 187 Tepertő 189 Tartósítás otthon 192 Ételkonzerv-receptek 194 Néhány jó tanács 201 Mérési arányok 201 Én úgy csinálom, hogy... 202 Fél órán belül elkészíthető ételek 206 Betűrendes tárgymutató 208 Irodalom 214- További ismertető: "Belelapozás".
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 990 Ft

A termék megvásárlásával

299 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó mezőgazdasági kiadó
Kiadás éve1984
Oldalak száma:214
Súly360 gr
ISBN2310005880452
ÁrukódSL#2111113859
Kötéscérnafűzött, keménytáblás

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 990 Ft

A termék megvásárlásával

299 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Az ízek varázsaAz ízek varázsa