A világ ételcsodái - NEGYVENÖT ORSZÁG KONYHÁJA (A görög illatok dús választékot ígérnek; Az orosz konyha vetekszik a franciával; Az indonéz étel ízes, változatos és látványos...)

axel springer-budapest kiadói kft  | 2000  | papír / puha kötés  |  247 oldal

Libri Antikvárium
A szerző, dr. Randé Jenő így foglalja össze e könyvének koncepcióját egyetlen mondatban: "Mint a jó ételek-italok kedvelője mindig azt vallottam, s azt kívántam szüntelenül érzékeltetni, hogy a világ megismeréséhez a nyelv nemcsak mint a beszéd, hanem mint az ízlelés eszköze is nélkülözhetetlen. Bejárva a világot kelettől nyugatig, északtól délig, és bele-belekóstolva a világkonyha óriási kínálatába, mindig kívülállóként, elfogulatlanul igyekeztem ítéleteket formálni." A magyar gasztronómia nagy örege, könyvünk szaklektora idézi Lénárd Sándornak, a magyar származású orvosételtudósnak fundamentális gondolatát A római konyha című könyvéből: "A zupát az itáliai partok mentén mindenütt másképp készítik. A cataniai ember hallani se akar róla mazsola nélkül, és a szicíliai ínynek általában kell az édeskömény... ...Tudok olyan zupákról, amelyeket sáfránnyal sárgítanak, amelyekbe babérlevél, kömény és narancshéj kerül... Ismerek halleveseket, amelyeknek védő és ihlető szellemei mintha Neptun kíséretébe tartoznának, ilyen a toszkán partok cacciuccó-ja, amelyhez az olajban piruló halakat elébb borral öntözik, vagy a bouillabaisse (A franciák halászléje. A szerkesztő megjegyzése.), Marseille büszkesége, mely fokhagymán kívül hagymát és póréhagymát is tartalmaz..." Benne van ebben az idézetben a világkonyha egyik alapvető jellegzetessége: ugyanazt - másképp. Köztudott, hogy a bécsi szelet, ami az egész világon elterjedt, nem eredeti bécsi fogás, Savoyai Jenő hozta magával Itáliából. TARTALOM: Előszó 6 Gasztronómiatörténet dióhéjban 9 Ahány ház, annyi szokás 17 Az olasz konyha nemcsak pasta 21 Franciaországban az étkezés szertartás 33 Az osztrákok mindent a szájuk ízére formáltak 42 Ibériai hasonlóságok és különbségek 52 A görög illatok dús választékot ígérnek 62 Törökországban a város a kulinária otthona 75 A román gasztronómia alapja a parasztkonyha 83 Az orosz konyha vetekszik a franciával 92 A lengyel jellem tükre az étkezési szokás 102 Skandináviában a klíma és a szomszédság meghatározó 112 A brit szakács ok nélkül szégyenlős 122 A német konyhán a hagyományosé a főszerep 135 Az arabok se mind tartják be a szigorú előírást 144 Izraelbe mindenki hozott valamit a puttonyában 155 Indiában délre haladva mind csípősebb az étel 164 Kínában a kultúra része az ételkészítés és az étkezés 174 Japánban térdepelve illik ennei a rövid lábú asztalnál 188 Az indonéz étel ízes, változatos és látványos 198 Dél-Afrikában a világkonyha köszön vissza 206 Észak-Amerikában együtt a gyorsétel és a házi konyha 216 Latin-Amerikába is betört a "globális" gyorsbüfé 227 A zárszó a vendéglősé 235 Ételmutató 241
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 990 Ft

A termék megvásárlásával

299 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó axel springer-budapest kiadói kft
Kiadás éve2000
Oldalak száma:247
Súly500 gr
ISBN2399981012279
ÁrukódSL#2110592396
Kötéspapír / puha kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 990 Ft

A termék megvásárlásával

299 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Az ízek varázsaAz ízek varázsa