A te életed a te regényed

Szerezd be legújabb díszkötetünket, és írd meg a saját történeted!

Folytatódik a Libri nagy sikerű könyvsorozata, aminek keretében klasszikus magyar szerzők műveit öltöztetjük díszkiadásba. Szabó Magda, Ady Endre, Szerb Antal, Karinthy Frigyes és Kosztolányi Dezső után ezúttal Gárdonyi Géza egyik műve, egy kevésbé ismert gyöngyszem, az Ida regénye című könyv díszkiadása lehet a tiéd.

A díszkötet mellé idén egy különleges, könyvkötésű naplót is választhatsz, ami csak a te saját történetedre vár!

Ha vásárlásod összege eléri a 7 000 Ft-ot, fizetés előtt mindössze 799 Ft-ért beteheted a kosaradba a regény díszkiadását is.

Gárdonyi Géza Ida regénye

A szabados életet élő Ó Péter borkereskedő mielőbb szeretne megszabadulni a zárdából nemrég hazatért lányától. A pénz nem számít, így elhatározza, hogy a jelentékeny hozomány ígéretével kerít férjet Ida számára. Választása a tucatnyi jelentkező közül Csabára, az ifjú festőművészre esik, akinek sürgősen pénzre van szüksége. A két fiatal kényszer szülte házassága szigorúan üzleti alapon köttetik, Ida és Csaba megfogadják egymásnak: egy év múltán felbontják a frigyet, addig pedig idegenként élnek majd egymás mellett.

Ha vásárlásod összege eléri a 9 000 Ft-ot, a Gárdonyi-díszkötet mellé 599 Ft-ért megvásárolhatsz egy egyedi, könyvkötésű naplót is, ami csak a te történetedre vár.

Az én regényem

Egyetértünk Gárdonyi Gézával, ezért arra bátorítunk, hogy írd meg te is a történeted. Hogy a saját életedről vagy kitalált hősökről, valós eseményekről vagy fiktív világokról szól, nem számít. Hiszünk benne, hogy az írás segítségével mindannyian élesebb szemmel figyelhetjük a minket körülvevő jelenségeket, jobban megérthetjük és könnyebben feldolgozhatjuk őket. Vágj bele te is a saját könyvedbe egyedülálló kiadványunk segítségével! Mi csak a keretet adjuk, hogy milyen tartalommal töltöd meg, csak a képzeleteden és a kreativitásodon múlik.

Egyedi termékek Gárdonyi-rajongóknak!

Válogass Gárdonyi Géza portréjával díszített egyedi tervezésű termékeink közül törzsvásárlói programunk keretében, és lepd meg velük magad vagy szeretteid!

Érdekel

Ziegler Géza néven született. Apja gépész volt, aki a 1848/49-es szabadságharc alatt saját pénzén tartott fenn fegyverüzemeket, így támogatva a magyar honvédeket. A szerző örökölte apja hazaszeretetét, ezért változtatta meg németes hangzású családnevét is.

Magyarország rengeteg táján és városában élt hosszabb-rövidebb ideig: gyerek és diákkorában Agárdpusztán és Sárospatakon, majd többek között Győrben, Szegeden, Budapesten és Aradon. Élete utolsó éveire Egerben telepedett le édesanyjával, ekkor híresült el „az egri remeteként”, mivel vendégeket ritkán fogadott, a dolgozószobájául szolgáló apró ház oldalablakait pedig befalaztatta, csak a tetőn szűrődött be némi napfény a helyiségbe.

Pályafutása során számos álnevet használt, főleg újságcikkeit és gyerekkönyveit szerette humoros álneveken publikálni, például Paprika János, Répa Matyi, Don Vigole, Black William dr., Egy katholikus pap, Vén Hegedős, Garabonciás diák, Figurás Feri, Géza bácsi, Ista Pista, Katufrék Fekete Géza Pétör vagy Mummery Róbert aláírással.

Gárdonyi a „boldog békeidők” irodalmának kiemelkedő alakja, aki nem tartozott egy irányzathoz sem, műveivel mégis maradandó hatást gyakorolt irodalmunkra. Mintha egyik kezével még a 19. századi romantikus történetmesélést markolná, a másikat azonban már a Nyugat szecessziós, naturalista-szimbolista stílusába mártaná. Minden műfajban otthonosan mozgott, és rengeteget írt: cikkeket, karcolatokat, esszéket, verseket, novellákat, humoreszkeket, meséket, drámákat és egyéb színpadi műveket. Minden bizonnyal ô a magyar szépirodalom egyik legnépszerűbb alkotója, akinek történelmi regényein generációk nőttek fel, elég csak Az egri csillagokra, A láthatatlan emberre vagy az Isten rabjaira gondolni.

ChatBot