Bán Mór

Kastély ajándékba + Vörös vihar - Sisi, a magyarok királynéja 1.

KASTÉLY

hitel könyvkiadó kft.  | 2024  | MAGYAR nyelvű  | FÜLES, KARTONÁLT  |  260 oldal

KASTÉLY-sorozat

Bán Mór nagyszabású, új történelmi regényeposza a gödöllői királyi kastély száz esztendejének krónikája, mely egy nemmindennapi családregény is egyben. A kastély urai az évtizedek alatt jönnek-mennek, ám a személyzet ugyanaz marad. Apáról fiúra, anyáról leányra szállnak a feladatkörök: az inasok, szobalányok, kertészek, szakácsok és uradalmi tisztek nagy, közös családregénye ez az sorozat. Az aktuális főszereplők egy része - a kastély mindenkori urai - korról korra, néha napról napra változnak: Windischgrätz, Kossuth kormányzó, egy belga bank, Sisi, a magyarok szeretett királynéja, férje, Ferenc József, IV. Károly, az utolsó magyar király, Kun Béla harácsoló vöröskatonái, a megszálló román hadsereg tábornokai, Horthy admirális és családja, a Wehrmacht és a szovjet hadsereg tisztjei.
Ám ahogy az urak jönnek-mennek, úgy marad állandó a kastély személyzete. Ők testesítik meg a magyarság 19-20. századi történetét. Eposzunk valódi főhőse azonban mégis egyetlen ember: Monostory Dénes főkomornyik, aki egész életét a kastély falai közt élte le. Sok mindent látott, sok mindent megtapasztalt. Egy egész évszázadra nyúló élete, szerelmei, küzdelmei elevenednek meg e sorozat lapjain, s mi megismerhetjük Gödöllő urainak és szolgáinak valósághű, megrendítő történetét.

Kastély ajándékba (Sisi, a magyarok királynéja 1.)

Sisi, Ausztria császárnéja 1866 nyarán kénytelen gyermekeivel Pest-Budára menekülni a Bécs felé közeledő porosz hadak elől. Férje, Ferenc József egyedül próbálja megmenteni a birodalmat, és nem sejti, hogy a mentőangyal ezúttal minden igyekezete ellenére nem a hadsereg, nem a diplomaták kara, hanem az udvari etikettre fittyet hányó császárné lesz...
Sisi szinte minden szabadidejét egy daliás magyar gróffal, Andrássy Gyulával tölti Budán, aki lázas igyekezettel próbálja meggyőzni a világszép császárnét arról, hogy az uralkodónak ki kell egyeznie az 1848/49-es szabadságharcban levert magyarsággal, különben az egész birodalom menthetetlenül széthullik.
Egy forró augusztusi napon Andrássy gróf és Sisi - Ferenczy Ida, az elmaradhatatlan felolvasónő kíséretében - kilátogatnak a gödöllői kastélyba, melynek lovardájában épp hadikórház működik. A kastély romló állapotában is megnyeri Sisi tetszését. Így veszi kezdetét Sisi legboldogabb korszaka: Gödöllőn végre szabad lehet szeretett magyarjai közelében, távol a bécsi udvar intrikáitól - és közel Andrássy grófhoz...

Kastély - Vörös vihar (prológus) - LIMITÁLT KIADÁS

A Kastély ajándékba kötet 600 példányához kínáljuk (összekötve, saját ISBN számmal) a sorozat prológusát, a Vörös vihart. A mintegy 60 oldalas mű önálló formában nem kerül értékesítésre, és kizárólag a Libri-Bookline könyvesboltjaiban és webáruházában, a hitelkonyvkiado.hu weboldalon, valamint a gödöllői kastélyban lesz elérhető.
RÖVID ISMERTETŐ: 1944-et írunk, a vörös hadsereg elérte a gödöllői kastélyt, s a hely, ami egykor uralkodóknak és arisztokratáknak adott otthont, most háborút viselt, vad és idegen katonák martalékává válik. A birtok szimbolikus alakja, Monostory Dénes komornyik utolsó napjait éli. A pokoli pusztításban, mely kezdetét veszi, nemcsak a múlt emlékei vesznek menthetetlenül oda, de minden, ami valaha fontosnak és szépnek számított.


BÁN MÓR (Bán János): író, szerkesztő, újságíró, a nagy sikerű Hunyadi regényciklus szerzője. Elismerései: Zsoldos Péter-díj, Herczeg Ferenc-díj, irodalmi Prima-díj, Magyarország Babérkoszorúja-díj, továbbá a Honvédelmi Minisztérium kitüntetése haditudósításaiért
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 5 999 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Bevezető ár: 4 799 Ft

A termék megvásárlásával

479 pontot szerezhet


Előrendelhető

Várható megjelenés:
2024. 05. 30.


Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó hitel könyvkiadó kft.
Kiadás éve2024
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:260
BorítóFÜLES, KARTONÁLT
Sorozat KASTÉLY
ISBN9786156702166
Árukód2780296 / 1223222

Vásárlói értékelések, vélemények

Érsok Béla
2024. 04. 25.

Csak jót tudok mondani!


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 5 999 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Bevezető ár: 4 799 Ft

A termék megvásárlásával

479 pontot szerezhet


Előrendelhető

Várható megjelenés:
2024. 05. 30.


Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kriminálisan jó válogatásKriminálisan jó válogatás