Verrasztó Gábor

A lisztkereskedő, a cipész, a szabó és a konzul

BUDAI HISTÓRIÁK

napkút kiadó kft  | 2022  | MAGYAR nyelvű  | RAGASZTÓKÖTÖTT  |  121 oldal

A Budai históriák tizenharmadik kötete egy titokzatos csoda megfejtési kísérletével invitálja az olvasót a humorral és drámával teli élettörténetek világába, amelyek színtere az otthon. A lakók életmódján keresztül pillanthatunk bele a modernizmus szellemiségének kibontakozásába, amely új fejezetet jelentett az építészettörténetben: tiszta, világos tereket létrehozva. Az ember azonban együtt él emlékeivel, ezért ezekben a terekben is megtalálhattuk a történelmi korok berendezési tárgyait, családi emlékeket is magukban hordozva.
E könyv hiánypótló szerepet tölt be az építészettörténetben is, hiszen a keveset kutatott Melczer Károly és Ziegler Géza életéről számos újdonságot megtudhatunk, ezen kívül különféle sorsok Argentínától Párizsig terjedő részleteibe pillanthatunk bele. Példát nyújt a színésztársadalom összetartásáról - még ha csak egy rövid szereposztás erejéig is a Páger-ház építéstörténetének egyik felvonásában -, ugyanakkor a kor mára furcsa elvárásaira is rámutat: miért szabadkozik az ismert színésznő, ha rajtakapják, hogy a konyhából jön elő.
Annak ellenére, hogy bizonyos történetek majd száz esztendővel ezelőtt születtek, napjainkban is aktuális élethelyzetekkel találkozhatunk, legyen szó egy családi ház megépülésének hosszadalmas és fáradságos munkájáról, vagy a járványok és betegségek okozta veszteségek fájdalmáról.
Pontosan ezért érdemes Verrasztó Gábor sorozatát figyelemmel kísérni, mert az ismert és ismeretlen lakók történelmi lenyomatait életük legszemélyesebb színterén mutatja be: saját otthonukban.

Baldavári Eszter
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
2 365 Ft

A termék megvásárlásával

236 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó napkút kiadó kft
Kiadás éve2022
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:121
BorítóRAGASZTÓKÖTÖTT
Súly180 gr
Sorozat BUDAI HISTÓRIÁK
Illusztráció80 FEKETE-FEHÉR FOTÓ
ISBN9786156409553
Árukód2759681 / 1208349

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
2 365 Ft

A termék megvásárlásával

236 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal