Tamás Gáspár Miklós

Világvége II. - Csonkamagyar patológiák

pesti kalligram kft.  | 2023  | MAGYAR nyelvű  | FÜLES, KARTONÁLT  |  500 oldal

Kötetünk, Tamás Gáspár Miklós életműkiadásának második darabja, a szerző 2010-2019 között írt, főként magyarországi politikai, kulturális, gazdasági jelenségeket vizsgáló szövegeiből válogat. A jelen krónikájaként olvasható írások a Nemzeti Együttműködés Rendszerének hatalomra jutását és megszilárdítását, kisebbségellenes alkotmánymódosításait, ortodox és unortodox jegyeket egyaránt hordozó gazdaságpolitikáját, az általa foganatosított perverz újraelosztást, a propagandisztikus médiaapparátus kiépítését tárgyalják, részletesen bemutatva az illiberalizmus sajátosan magyar hagyományát, egyben kortárs jelentését a posztfasizmus globális állapotában. Amellett, hogy a a szerző fokozatosan kidolgozza a NER nem liberális, azaz nem kizárólag a jogvédelemre koncentráló (de azt sem elhanyagoló), kritikai értelmezését, számos konkrét javaslatot tesz arra, hogyan lehetne a jelenlegi termelési rendszer fenntartása mellett is valódi(bb) demokratikus intézményrendszert teremteni Magyarországon - olyat, amelyben mindenki szava és közreműködése egyformán számítana a politikai közösségalkotásban -, ugyanakkor megmutatják az eredeti kommunista eszme (a magántulajdon, a bérmunka és az osztálytársadalom eltörlése) aktuális relevanciáját is.

"A hanyatlas es az atelesebol fakado nihilizmus nem tesz lehetove egyebet, mint - ellenallas helyett - a tehetetlen gyulolkodest. Az undor a dekadenciaban mazochista elvezette valtozik. A magyarorszagi kormanyrendszer pedig ujabb es ujabb indokot szolgaltat az undorra, ujabb es ujabb bizonyitekot minden erkolcsi inditeku tarsadalmi kuzdelem hiabavalosagara, az altala elrendezett elet pedig a maga igazsagtalansagaval es peldatlan izlestelensegevel elkeserit minden erzekenyebb lelket s joravalo kedelyt. Evvel orokiti at onmagat.
Nehez elgondolni, hogy ez meg tovabb romolhat, pedig tovabb fog romlani.
Egesz Europa - a tobbit most hagyjuk - rettento allapotban van, de Magyarorszag vegromlasa osszeszoritja patriota szivunket. (Patriotizmuson nem sovinizmust ertve, hanem a hazank sorsa iranti szenvedelmes es bensoseges erdeklodest.) Az Orban-rezsim kialakulasa es megszilardulasa tortenelmi tragedia. Nagyon sokan tamogatjak, de hiszen enelkul ez a sorsfordulo nem is lenne tragikus.
Tarsadalmunk kedvetlenul es passzivan (egy jelentos kisebbseg meg lelkes egyetertessel) rendeli ala magat ennek az undok es kaotikus uralomnak (...), amely a kozeposztalynak letbizonytalansagot es keseruseget, a magyar szegenyeknek pusztulast hoz. Minel tovabb tart, annal rosszabb mindenkinek. S ha folbomlik megis, ujabb zurzavarok es nagy bajok elebe nezunk."
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 4 500 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 275 Ft

A termék megvásárlásával

427 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó pesti kalligram kft.
Kiadás éve2023
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:500
BorítóFÜLES, KARTONÁLT
Súly610 gr
ISBN9789634684244
Árukód2774199 / 1218748

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 4 500 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 275 Ft

A termék megvásárlásával

427 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal