Sándor Erzsi

Szegény anyám, ha látnám

park könyvkiadó  | 2013  | MAGYAR nyelvű  | FÜLES, KARTONÁLT  |  216 oldal

Sándor Erzsi 1956-ban született Budapesten. Tizennégy évig volt színész Miskolcon és Kecskeméten, tizennyolc évig volt a Magyar Rádió szerkesztője. Többnyire újságíró. Közben pedig anya nehezített terepen. Erről szól a könyv.

Nem tudom, hogyan kell sérült gyereket nevelni. A tapasztalatok levonására nekem mindössze egy vak fiú adatott. Nem tudtam, jó-e az út, amin járok, azt sem, hová tart, vezet-e egyáltalán valahová. Csak azt tudtam, hogy a cső végén egy szabad, bátor, önálló srácnak kell majd kijönnie, és azt akartam, hogy ebbe senki se rokkanjon bele. Annak, hogy megírtam ezt a könyvet biztosan van valami értelme. Talán csak annyi, hogy valaki belekapaszkodik az egyik mondatába, esetleg néhány percre megnyugszik, netán megérti, hogy mások is félnek, és senki sincs biztonságban. Szerintem nincsenek jó megoldások, csak ösztönös próbálkozások, hogy ne csak kibírjuk, de jól is érezzük magunkat a bőrünkben. Ennél sokkal bonyolultabb programban nem tudok hinni. Mindenesetre szabadon kísérletezhetünk, hiszen csak az életünkről van szó.
Azt hiszem, rengeteg módja van annak, hogy egy szülő alkalmatlanná tegye a gyerekét az életre. Az egyik legpokolibb az, ha nem nézünk szembe az adottságainkkal és a tényekkel. Illúzióba ringatni egy gyereket csak azért, mert mi magunk nem vagyunk képesek elviselni a bizonyosság terhét, jelentős bűn.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 2 900 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 755 Ft

A termék megvásárlásával

275 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó park könyvkiadó
Kiadás éve2013
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:216
BorítóFÜLES, KARTONÁLT
Súly330 gr
ISBN9789633550670
Árukód2239123 / 1093637

Vásárlói értékelések, vélemények

(1 vélemény)
Tóth Zsuzsanna
2013. 12. 25.

Mindennek van jó oldala, még ha nagyon el is van dugva. Egy ideje -jó ideje- az autizmus szemüvegén keresztül szemlélem a világot. A világ épnek mondott részét is és a fogyatékosnak mondottat is. Különleges érdeklődés, hobbi, mánia, -nevezhetjük bárhogy- alakult ki bennem. Gyűjtöm a mássággal foglalkozó megnyilvánulásokat. Míg mások bélyeget vagy egyebet gyűjtenek, addig én információkat. Így kerülnek kezembe időről-időre különböző fogyatékosságokat bemutató könyvek is. Olvasva őket, párhuzamot vonok, vagy éppen ellentéteket keresek az autizmussal. Kíváncsi vagyok arra, hogy mások, másfajta nehézségeket, élethelyzeteket vajon hogyan oldanak meg. Most egy fantasztikus könyvvel találkoztam: Sándor Erzsi Szegény anyám, ha látnám című könyvével, melyet vak fiáról, vak fiával írt. A könyv hangulata, nyelvezete úgy magával ragadott, hogy el is felejtettem olvasás közben, hogy a szereplők mekkora nehézségekkel küzdenek éppen. Kiderült, hogy bármely másságról legyen is szó, az út mindenkinek rögös. Mindenki átesik a Miért pont én? Biztos van valami csoda, ami segíthet. Ez csak egy tévedés lehet, reggelre minden rendben lesz fázisokon. Minden mássággal végigjárják a szülők a terápiák, fejlesztések és minden egyéb, eredménnyel kecsegtető lehetőségek rögös útját. Családok egymásnak adják a címeket. Körbejárva, ebben-abban a módszerben csalódva visszaérkezve a kiindulóponthoz rájönnek, hogy a megfelelő segítség hiányában leginkább magukra számíthatnak. Ezért nagyon fontos a könyv üzenete: pozitív hozzá állással , önsajnálatot és gyermekünk sajnálatát mellőzve, a problémák megoldását keresve könnyebb lehet ez az amúgy is nehéz élethelyzet. Segítsük gyermekünket mindenben, de helyette ne éljük az életét. Neveljük minél önállóbb életre. Sándor Erzsi szerint is Ha nem hazudunk egymásnak (ha néven nevezzük a problémát és felvállaljuk) talán megkönnyíthetjük az életünket, vélhetően éppen annyival, amennyivel megnehezítjük. Hosszú távon mégis ez tűnik épelméjű befektetésnek. Nem érdemes egy életet az állandó csalódásra és vesztésre pazarolni. A könyvet mindenki figyelmébe ajánlom, olvasása nagy élmény, kár lenne kihagyni. Tóth Zsuzsanna

Schiessel Andrea
2014. 01. 31.

Alaposan elolvastam a könyvet. Magam vakon születtem, megoperáltak egy éves koromban és azóta keveset látok. Síkírást és sok könyvet élvezettel olvasok Nagyon őszinte a könyv, Sándor Erzsi és a fia kapcsolatáról sok mindent megtudunk a kudarcokról és sikerekről egyaránt. Remélem Tamás évek múlva még ír egy könyvet az önálló életéről.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 2 900 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 755 Ft

A termék megvásárlásával

275 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal