Paulo Coelho

Az alkimista

athenaeum kiadó kft.  | 2017  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ  |  173 oldal

Az alkimista Coelho fő művének számít. Santiagonak, az andalúz pásztorfiúnak meseelemekkel átszőtt kalandtörténetét a kritikusok Saint-Exupéry Kis hercegéhez szokták hasonlítani. Santiago, miután kétszer látja azt az álmot, hogy valahol a piramisok lábánál elásott kincs várja, elindul megkereseni azt. Végigzarándokol Afrika északi, sivatagos részén, szokatlan élményekkel töltekezik, számos különös figurával találkozik, köztük az alkimistával, akitől megtanulja, hogy mindig hallgasson a szívére, vegye észre a sorsára utaló jeleket, és igyekezzék beteljesíteni álmait. A filozófikus mese lelki balzsamként hatott azokra a tízmilliókra, akik már eddig elolvasták Coelho alapművét.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
2 840 Ft

Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó athenaeum kiadó kft.
Kiadás éve2017
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:173
BorítóKEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly214 gr
FordítóPiros Ákos
FordítóSimkó György
ISBN9789639615816
Árukód2144844 / 1030629

Vásárlói értékelések, vélemények

(4 vélemény)
Kis Pipacs
2004. 03. 19.

Rövid, de annál tartalmasabb. Egy barátságos kis történet tele életbölcsességgel, szimbolikával. Letehetetlen!

Pekár Marianna
2004. 06. 03.

Igazi katartikus érzéseket ébresztő alkotás. Csodálatos misztikus világban játszódik, mint amilyen a saját életünk világa. Olvasd figyelmesen!

Marla Singer
2004. 11. 03.

Ez a könyv mindenkiről szól, éppen ezért mindenkihez szól. A lélek tápláléka. A te döntésed, hogy megadod-e a lehetőséget, a teljes feltöltődésre. Amikor mindent magad mögött tudhatsz, s a lényegre koncentrálhatsz. Láss a szavak mögé, és megtalálhatod, amit keresel...

Kőrösi Gábor
2004. 11. 16.

Ostoba. Egyszerű. De nagyon jó a PR-ja!

Sztanyek Tünde
2005. 01. 18.

Nagyon tetszett, kifejezetten sajnáltam mikor vége lett a könyvnek. Nem vagyok nagy olvasó, de ez a könyv magával ragadott, de nem csak engem, hanem a páromat is.

Varga Ildikó
2005. 04. 20.

A főiskolán kötelező olvasmányként "muszáj" volt elolvasnom. Azóta hálás vagyok a tanáromnak, hogy megismertetett vele. Nagyon tetszett. Az egyik kedvenc könyvem. Amikor elkeseredett vagyok, mindig elolvasom és erőt ad. Ajánlom mindenkinek, aki hisz egy picit abban, hogy nincsenek véletlenek, hanem mindenkinek meg van írva előre a sorsa...

F. Évi
2005. 05. 04.

Szerintem tiszta pszichológia és misztikum. Ez egy olyan könyv, hogy ha valaki még nem tudta a benne leírt dolgokat, az megtanulja, aki meg már tudta az megerősítést kap. Lelekemelő mesébe ágyazva. Nagyon jó !

F. Évi
2005. 05. 04.

Szerintem tiszta pszichológia és misztikum. Ez egy olyan könyv, hogy ha valaki még nem tudta a benne leírt dolgokat, az megtanulja, aki meg már tudta az megerősítést kap. Lelekemelő gondolatok mesébe ágyazva. Nagyon jó !

B. Verka
2005. 05. 05.

Nem kell minden könyvnek világmegváltónak lenni, mint ahogy a borok között sem kizárólag a nagy vörösök esnek jól. Kellemes utóízt hagyott.

Tünde Rieder
2005. 05. 25.

Mindig jo ebben a rohano vilagban egy pillanatra megallni es egy ilyen kedves, misztikumos utmutatot kezbe venni. Akiknek ez a kis könyv szinten tetszett nagyon tudom az "Ibrahim ur es a Koran viragai" ajanlani. Mas utakon ugyan, de a kereses folytatodik:-)

S. Móni
2005. 06. 01.

Nincs benne vér, gyilkosság, cselszövés és mégis nagyon jó könyv. Minden sora gyermei egyszerűséggel megírt, de pont ez az egyszerűség az, ami érdekessé teszi. A mondanivalóját mindenki önmaga-és önmagára nézve- találja meg benne. Remélem lesz olyan is, akinek nem csak egy könyv lesz, hanem lelki mankó is.

Klau Klau
2005. 06. 03.

Ez a könyv saját magunkról szól.

Az Olvasó
2005. 06. 28.

Ez a műve igazi mestermunka, az egyik kedvencem. :)) Bölcs, pergő, és este csak akkor letehető, ha az embernek másnap mindenképpen dolgoznia kell. :))

Bátor A Gyáva Kutya
2005. 07. 16.

Szerintem elég egyszerű... Annyira nem mély és sokatmondó mint ahogy egyesek állítják. Eléggé szájbarágós. Nyelvezetileg meg olyan mintha egy 10 éves kisgyerek írta volna.

Tóth Rita
2005. 08. 02.

Őszintén szólva semmi rosszat nem mondhatok erről a könyvről. Nekem személy szerint nagyon tetszett. Egyszerűen próbálja az író velünk szemléltetni azt, hogy mindenkinek meg van a saját sorsa és hanem is minden fog össze, hogy beteljesedjen, de mindig lesz vki vagy vmi ami segíteni fog az embernek.

Sz. A.
2005. 08. 13.

Fantasztikus, egyszerűen nem tudtam letenni.

Romhányi Ferencné
2005. 08. 22.

Ennek a könyvnek pont az a lényege, hogy egyszerű. Az életben azokat a dolgokat nem vesszük figyelembe, amelyek egyszerűek, és elmegyünk mellett. Nagyon is sokat mondó ez a szerzemény, és bár valaki azt állítja róla, hogy szájbarágós..hát igen, kevesen értik meg a mondanivalóját. Ez a sajnálatos.Nekem nem kellett szájbarágni, és azt hiszem sokan vannak ezzel így. Ajánlom, hogy azok akiknek szájbarágós ez a könyv, vegyék újra kézbe, és értsék is meg, ne csak a sorokat olvassák. Szerintem fantasztikus, és azok közé a könyvek közé tartozik, melyet nem igen lehet letenni.

Broáfka Ottokár
2005. 08. 25.

Mára már mindennapossá váltak az instant-kávék és az instant-levesek. Most a fogyasztói társadalom új korszakába léptünk. Instant-mondanivaló. Az olvasótól nem igényel semmilyen szellemi erőfeszítést, hogy kihámozza belőle az "üzeneteket", és épp emiatt áll szöges ellentétben azzal amit szépirodalomnak nevezünk. Mindenki döntse el magában, hogy ez jó vagy rossz.

D. Brigitta
2005. 09. 08.

A Zahír és a Tizenegy perc után azt gondoltam, hogy ezeknél jobb nincs. De mégis van. A nyelvezete egyszerű, a tartalma viszont annál súlyosabb és emelkedettebb. Biztos, hogy még minimum kétszer el fogom olvasni, mire minden mondanivalója letisztul bennem.

Peter Apo
2005. 09. 23.

Van véleményem, de tiszteletben tartva a moderálási szabályokat, nem publikálnám. És a rajongókat sem szeretném megbántani... Az egy emblémát is sokallom... Mindenki azt olvas, amit akar, amiben öröme telik... Csak OLVASSON! Én még hiszek a Gutenberg galaxisban!...

R. E.
2005. 10. 10.

Az elbeszélésmódja igen lapos és közhelyekkel teli. Az élet legeslegnagyobb kérdéseire keresi a választ, illetve nemcsak keresi, hanem gyakorlatilag minden harmadik sorban kimond egy életigazságot, amelyet az olvasó csak elfogadni tud (ha akar), de továbbgondolni vagy magától rájönni nincs lehetősége. Így aztán sem nem élvezetes, sem nem elgondolkodtató, inkább idegesítő. De egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy annyiban hasznos ez a könyv is, hogy az emberek legalább - valamit - olvasnak.

Igob T.
2005. 10. 16.

Még ez Coelho legolvashatóbb, legszórakoztatóbb könyve. Bármi mást olvastam tőle az csalódás volt.

Kiss Anna
2005. 10. 21.

Aki szerint ez Coelho leolvashatóbb, legizgalmasabb műve, az nem olvasta a Tizenegy percet.... Érdemes lenne.

Edes C.
2005. 11. 19.

Szerintem mindent összevetve ez egy nagyon aranyos, kedves, neha bugyuta, de mondhatni "josagos" :-)). szerencsere azert megsem "kisherceg" kategoria- nem giccsesen meseszerü. Talan sokaknak segithet abban, hogy nyiltabban vallaljak sajat magukat... de Coelho többi könyve sokkal erdekesebb

^primrose^ Andi
2005. 12. 25.

Ez volt az első Coelho-könyv, amit elolvastam...ezzel lopta be magát a kedvenc íróim közé. Nagyon élveztem magát a történetet is, és azt a mondandót, amelyet ezzel a történettel akart "szemléltetni". Létezik egyáltalán olyan, hogy 'véletlen'? Vagy mindenben a Sors keze van? Ezt mindenki maga döntse el, de az biztos, hogy mindenkinek van egy saját Útja, amelyet végig kell járni! "...ha nagyon akarunk valamit, az egész mindenség összefog, hogy elérjük azt..." Nem nyugszom, míg minden megjelent könyvét meg nem szerzem!!!

Pribelszki Zita
2006. 03. 20.

Szerintem hasonlított egy kicsit a kisherceghez hiszen itt is nagyon sok tanításban részesül Santiago. Nagyon jó könyv volt....szintén két napig tartott:) Az én kedvenc "idézetem": "Az emberek nem az ismeretlentől félnek, mert minden ember képes mindent elérni, amit akar és amire szüksége van. Attól félünk csak,h elveszítjük, amink van, legyen az az életünk vagy a földünk. De a félelmünk elmúlik, mihelyt megértjük,h a mi történetünket és a világ történetét ugyanaz a Kéz írta."

Ny. Sz.
2006. 04. 24.

Tele szimbolikus megfogalmazásokkal, amelyet egy bizonyos életkor alatt és tapasztalat hiányában nem lehet megérteni. Ajánlom K.B.-nak, hogy Santiago történetében találja meg mindazt a jelentést, amelyet most van ideje felfedeznie!

Huszár Rudolf
2006. 11. 08.

Szerintem korántsem olyan jó könyv, mint amilyen érdeklődés övezi. Egyszer gyorsan el lehet olvasni, de valódi tartalma közhely. Akik még nem olvastak komoly irodalmat azoknak esetleg egy kiinduló pont. De senki ne álltassa magát, hogy valami nagy kincsre lelt. Az sokkal mélyebben van.

R. Lilla
2007. 02. 07.

Szerintem nem olyan rossz könyv, egyszeri olvasásra tökéletes, bár szerintem nem egy felejthetetlen olvasmány. Ahhoz, hogy maradandó élményt nyújtson, valami több kell.

Patko Levente
2007. 07. 16.

Kiemelkedoen veri a tobbi muvet Coelho-nak. Nem veszik el a reszletekben, mint a Zahir es nem olyan semmit mondo, mint a Piedra folyo partjan ultem es sirtam. De ez csak az en velemenyem szerintem jol sikerult es csak ajanlani tudom

Soós Bernadett
2007. 07. 26.

Az én szívem túlcsordult a gyönyörűségtől miközben/miután olvastam, fantasztikus könyv.

Szilágyi Petra
2007. 08. 17.

Egyszerűen úgy tökéletes,ahogy van! Alapmű,kihagyhatatlan!

Vica
2007. 08. 19.

Nagyon szeretem az iró könyveit. Nagyon mély a mondani való. Egyszere tanít és szórakoztat. Nagy hatással volt rám ez a könyve is. Alapmű!

tanuki
2007. 11. 03.

Nekem nagyon tetszett. Tudom ajánlani mindenkinek, főleg azoknak akik elmélkedősebbek az átlagnál, vagy egyszerűen úgy érzik több van bennük. Szerintem nagyon magával ragadó a maga nemében.

Sebők Éva
2008. 01. 11.

Nagyon jó könyv, bátran tudom ajánlani azoknak akik most ismerkednek a mélyebb irodalommal, meghozza a kedvét az olvasónak az olvasáshoz! Kiemelten ajánlom azoknak, akik nehéz feladat előtt állnak, esetleg el vannak keseredve. Szórakoztató, nem nehéz olvasmány, de van mondanivalója! Kezdetnek kiváló!

kismaka
2008. 08. 05.

Nekem tetszett! Lehet lehúzni, lefikázni, mégis az egyik legjobban sikerült írása a szerzőnek.

petitebetty
2008. 08. 14.

Egyetértek abban, hogy alapmű, viszont nem ezt tartom Coelho legkiemelkedőbb művének, még akkor sem, ha ez hivatalosan így van. Az összeset olvastam, angolul és magyarul egyaránt, szeretem Coelho stílusát, történeteit. Ez a könyv egy kicsit misztikusabb, kevésbé a történetre, inkább a mondanivalóra helyezi a hangsúlyt. Összességében szerettem, és ajánlom mindenkinek!

kavicsbori
2008. 08. 29.

Évekkel ezelőtt olvastam, akkor még azt mondtam, közepes minőségű tanító mese az életről, de aztán elolvastam még jó pár Coelho-t, és rájöttem, hogy ez egyfajta írói stílus, amikor meséket illetve alapvetéseket elemelünk óriási magasságokba, majdhogynem az égbe, tanulságokat összegzünk hangzatos mondatokban... Arról szól az egész, hogy amit keresel, az ott van előtted, de meg kell tenned magadban egy nagyobb utazást, hogy rátalálj. Szerintem ez Az alkimista alapvetése, kicsit ezoterikus, de egyébként teljesen igaz. És amikor elolvastam a többit (Tizenegy perc, Veronika meg akar halni stb.), rájöttem, hogy a szerző mindig evidenciákra épít, és a hangzatos - sajnos közhelyes - mondatokkal operál.

Kádár Ancsa
2008. 12. 08.

Már nagyon átlátható Coelho közhelygyűjteményes stílusa, és ebben engem csak az háborít fel, hogy ezt "magas irodalomnak" is nevezik, holott még az igényes szórakoztató irodalomba sem igen fér bele, ha egy író folyton közhelyekkel dolgozik. Mert az igaz, hogy a boldogságot, a kincset önmagadban találod, lehet e köré történeteket, meséket írni, de ezek a mondatok...! Jó lenne, ha az olvasóit a "Mester" kicsit komolyabban venné, és felnőtteknek kezelné. Ha már belőlük él.

Papp Judit
2009. 01. 08.

Az elmult 2 ev alatt olvasott konyveim kozul a kedvencem. Sajnos nem mindenki erti meg, pedig rengeteg a mondanivaloja! Sokan kozhelynek mondjak , van aki nem erti meg.....ez az illeto sajat problemaja. En csak angolul olvastam, a magyar forditast nem, lehet ez is szamit! A Portabelloi boszorkanyt is olvastam, es abban is volt sok "kozhely" ami embereknek segithetne ha elgondolkodnanak rola egy kicsit. Aki megerti az iro mondanivalojat az tudja mirol beszelek. Nem mindenki fogadja el a spiritualis dolgokat, azoknak nem ajanlom..vagy lehet pont ezutan ertenenek meg tobb mindent. Coelho jobb mint egy pszichologus!

Dorka
2009. 08. 29.

Első könyvem Coelho-tól, de abban biztos vagyok, hogy nem az utolsó. Tényleg szép történet, de ugyanúgy, mint a Kis herceghez, kell hozzá bizonyos kor, hogy az ember megértse. A csalódás mindössze annyi, hogy egy ennyire körülrajongott műtől valahogy hosszabb cselekményt vártam.

Peti
2010. 05. 13.

Sziasztok, Sokan írjátok, hogy tele a könyv közhelyekkel, lapos mondanivalóval, ez még félig meddig elfogadható is, de íme egy egyszerű példa: Szorzótáblát láttatok már? 1x1=1, 1x2=2, stb. Közülünk szerintem mindenki kívülről fújja. De mi van azokkal, akik nem tudnak számolni? Azoknak is közhely a szorzótábla? El lehet gondolkodni ezen... Az író Santiago történetén keresztül mutat be alapvető igazságokat, működő dolgokat, sokatok szerint közhelyeket. Egyszerű a dolog: azt mindenki tudja órási élettapasztalatával :), hogy az esőben bizony elázik az ember, ha nincs felette fedezék. A kérdés az, hogy önmagában ez a tudat megment-e minket az elázástól az esőben? Ezen is el lehet gondolkodni...

ahhhh
2011. 08. 19.

Hát, nem vártam sokat ettől a könyvtől, de nem is kaptam sokat. Közhelyes, lapos...nem akarom megsérteni a rajongóit azzal, hogy részletesen leírom, mit gondolok pontosan erről az üzenetéről (tényleg teljesen instant), annyi azonban nyilvánvaló, hogy aki olvasott már igazi szépirodalmat, netán a Bibliát ("Ahol a kincsetek van, ott lesz a ti szívetek is."), az nem egy ilyen gyermeteg meséből fog útmutatást nyerni. Valahol jogos a párhuzam a Kis Herceggel, csak abban némi művészet is van.

Györgyi
2011. 11. 04.

Lehet, hogy engem "jó" pillanatomban talált meg a könyv (vagy fordítva, én a könyvet), de én egyáltalán nem érzem közhelyesnek, bugyutának. Véleményem szerint is alapmű és karácsonyi ajándékként ezt fogják kapni a gyermekeim.

s.marta
2011. 12. 29.

Fantasztikus könyv! Le se lehet tenni!!!


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
2 840 Ft

Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Dr. Csernus Imre: A magyarDr. Csernus Imre: A magyar