Kézikönyv a cigányok közti szolgálathoz - Cigánymissziós Módszertani Füzetek II.

cigány módszertani és kutató közp.  | 2016  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS  |  84 oldal

Libri Antikvárium
A 2014-ben útjára bocsátott Cigánymissziós Módszertani Füzetek szakmai nyitott kiadványsorozat megjelenésének szándéka az volt, hogy égető társadalmi problémák megoldásában, elvetettségben vagy éppen nyomorban élő emberek megsegítésében, ismeret hiányában fogant előítéletek, ellenségeskedés tompításában, megszüntetésében működjön közre. A cigányság helyzete, a mindennapi életet megmételyező feszültségek, a reménytelennek vélt évszázadokra visszanyúló viszályterhes együttélés valódi gyógyírért kiáltanak. A szociálpolitikai integrációs törekvések és az egyházi missziós kezdeményezések külön-külön és együtt is igyekeznek orvosolni a problémákat. Ezen felül egyre elfogadottabbá, elismertebbé válik a keresztény közösségek munkájának tartós hatékonysága. A Cigánymissziós mozgalmak hatása Magyarországon" című, Gyetvai Gellért és Rajki Zoltán által írt szociológiai kutatási eredményeket bemutató könyv is valós életváltozásokról, egyéni és közösségi szintű helyreállásról, társadalmi integrációs erőről számol be.
A megoldási lehetőségek adottak tehát, de az óriási megművelendő területhez arányosított erőforrások kellenek. Szükség van anyagi jellegű erőforrásokra, erkölcsi támogatásra, de még ezeknél is nagyobb szükség van tenni akaró, munkába álló, aratásba induló emberekre.
Az öt protestáns egyház - baptista, evangélikus, metodista, pünkösdi és református - cigánymisszióinak vezetői által összeállított, hozzáértő szerzők által írt és a Cigány Módszertani és Kutató Központ által kiadott Kézikönyv a cigányok közti szolgálathoz - Cigánymissziós Módszertani Füzetek II. elsősorban az aratásba induló vagy éppen elköteleződött munkások bátorítására, megsegítésére szolgál. Tapasztalaton alapuló, gyakorlatias segédlet azoknak, akik elhívást kaptak Istentől a cigányok közötti szolgálatra, de sok kérdésben tanácstalanok, útbaigazításra van szükségük az elinduláshoz vagy a továbblépéshez. A tizenöt témát kérdés-felelet formában feldolgozó kézikönyv az átlag szolgálóban felmerülő dilemmákra hivatott holisztikus megközelítéssel válaszolni. Természetesen kis szelete ez annak a többszörösen összetett, sokszor magányos munkának, amely elhívás, elköteleződés, feltétel nélküli elfogadás és szeretet nélkül eredménytelen. Éppen ezért lett nyitott sorozat a Cigánymissziós Módszertani Füzetek.
Patkás Rita
Cigány Módszertani és Kutató Központ
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 990 Ft

A termék megvásárlásával

399 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-4 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-4 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:
Méret:14 x 20 cm
Kiadó cigány módszertani és kutató közp.
Kiadás éve2016
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:84
BorítóPUHATÁBLÁS
ISBN9786158011624
Árukód6312666 / 5311838

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 990 Ft

A termék megvásárlásával

399 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-4 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-4 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Robert Greene: The 48 Laws of PowerRobert Greene: The 48 Laws of Power