Jean Anthelme Brillat-Savarin

Az ízlés fiziológiája

fapadoskonyv.hu  | 2011  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  460 oldal

"A gasztronómia az egyetlen olyan élvezet, ami soha nem fáraszt" - vallja a téma alapművének megfogalmazója, Jean Anthelme Brillat-Savarin. Máig őt idézik, és szinte istenítik az ínyencek, gourmet-k pápájukként. Holott a csevegő, anekdotázó szerző nem közöl hagyományos recepteket, nem sorolja a hozzávalókat és az elkészítés mikéntjét. Mégsem tudunk szabadulni ellenállhatatlan mesélőkedve szerteágazó folyondárjaitól. Mintha filozofikus okfejtést adna közre, "elmélkedés"-ekre osztja mondanivalóját, közben semmi rendszer nem bontakozik ki az ötletszerűen egymás mellé sorakozó fejezetekből. Hol az elhízásról, máskor a böjtről, az alvásról, az álmokról jut eszébe egy-egy történet, amelyeket feltétlenül meg akar osztani olvasójával. Történeti visszapillantást nyújt a rómaiak lakomái, a Lajosok udvara felé; s hitet tesz a vendéglők, kávéházak, éttermek szükségessége mellett. Vonzó perspektíva a mai nescafé, filter tea, zacskós leves konyhaművészet számára.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
2 793 Ft

A termék megvásárlásával

279 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó fapadoskonyv.hu
Kiadás éve2011
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:460
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly570 gr
FordítóAmbrus Gizella
FordítóAmbrus Zoltán
ISBN9789633297742
Árukód2229758 / 1088868

Elérhető még:

E-könyv

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
2 793 Ft

A termék megvásárlásával

279 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Az ízek varázsaAz ízek varázsa