Ignácz Károly

Kérdések és válaszok Budapestről

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

napvilág kiadó kft.  | 2024  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  218 oldal

Mitől bűzlött a városegyesítés? Sertésfőváros? Hogyan változtatták meg a piaci kofákat a vásárcsarnokok? Bűnös városból keresztény Budapest? A templomtól vagy iskolától hány méterre működhetett bordélyház? Gyorsan bekapni valamit? Mit ültök a kávéházban? Milyen a fővárosi alvilág? Mikor volt az első fegyveres bankrablás a fővárosban? Mi zavarta meg a temetők csendjét? Merre vonult a tömeg Budapesten? Autók vagy kerékpárok használták a Margit hidat az 1929-es reggeleken? Hol állt a Manci és a Böske híd? Hogyan lett Csepel tengerhajózási kikötő? Megérni a budapesti olimpiát? Megszáll Budapesten? Melyik tér égett "45 vad telén"? Hol rejtőzik az atombombabiztos bunker? Nagy-Budapest a kommunisták megalomán találmánya volt? Hol laktak a "panelprolik"? Szomszédok és Barátok közt? Ipar a város szélén? Van élet a fővároson kívül?

Ahogy a 150 éves Budapest utcáin sétálva és nézelődve lépten-nyomon beleütközünk a város múltjának különböző emlékeibe, úgy e kötetet - folyamatosan vagy véletlen sorrendben - olvasva kerülnek elő a nagyvárosi élet, a közlekedés, a térhasználat, a kultúra, a reprezentáció, a gazdaság, a közélet vagy egyes városrészek történetének kérdései. A szakszerű, közérthető és rövid válaszokat történész szerzőink adják meg.

Felvillantunk már elfeledett, de érdekes történeteket; a nagyvárosi fejlődéssel járó, még ma is aktuális kihívásokat és arra adott régi-új válaszokat; olyan hosszabb távú folyamatokat, amelyek meghatározták és a mai napig befolyásolják Budapest és a benne, illetve körülötte lakók életét.

A kötet szerzői: Bódy Zsombor, Feitl István, Fónagy Zoltán, Holló Szilvia Andrea, Ignácz Károly, Maczó Balázs, Perényi Roland, Saly Noémi, Szeibert-Erdős András, Takács Róbert
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 2 900 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 755 Ft

A termék megvásárlásával

275 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó napvilág kiadó kft.
Kiadás éve2024
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:218
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly216 gr
Sorozat KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK
ISBN9789633385364
Árukód2779250 / 1222439

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 2 900 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 755 Ft

A termék megvásárlásával

275 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kriminálisan jó válogatásKriminálisan jó válogatás