Grecsó Krisztián

Mellettem elférsz

magvető kft.  | 2016  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ  |  288 oldal

"Megint megálltam a fürdőszoba tükre előtt, ha közel léptem, nem láttam a fejem, de a nyakamtól a combomig benne volt a testem. Néztem magam: a combomon tenyérnyi, kék véraláfutás. Úgysem látja senki, mondtam. Egyre hangosabban beszéltem magamban, korábban röstelltem volna, ha hangosan kiejtek egy szót ebből a folyamatosan zajló belső monológból, de most nem érdekelt. Megnéztem a szemem, semmi nem látszott rajta. Ilyen egy gyáva férfi. Vagy nő, tettem hozzá, de azt már csak magamban, hogy ha akarom, el tudjam felejteni."
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
3 125 Ft

A termék megvásárlásával

312 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó magvető kft.
Kiadás éve2016
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:288
BorítóKEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly480 gr
ISBN9789631428520
Árukód2216603 / 1072391

Vásárlói értékelések, vélemények

kispista
2012. 11. 16.

Azt hiszem, egy dolgot még meg kell tanulniuk a fiatal magyar regényíróknak: a magyar nyelv és a fogalmazás használatát. A végeláthatatlan körmondatok, amiben nem tudni, hogy melyik rész a jelző, melyik az új tagmondat, melyik rész az, ami valójában már egy új mondat, vagy annak része lenne, melyik rész az, mondaná a nyelvész, ami egy párbeszéd tagmondata, szóval, azt mondom, hogy, gondolom én, mit gondolom, inkább javaslom, a fogalmazásra oda kellene figyelni...... Nem szégyen egy kicsit időt szánni arra, hogy megtanuljuk a mondatszerkesztést. Nem nagy dolog - de megéri - figyelmet fordítani a kötőszők használatára. Szintúgy érdemes a mondatokat tagolni, és elfelejteni a végeláthatatlan jelzős szerkezetek és mondatszörnyek használatát. Érdemes lenne a szöveget tagolással, bekezdésekkel, gondolatjelekkel olvashatóvá és emészthetővé tenni. Ez a könyv egy csodálatos könyv lenne, ha hagyná magát olvasni, ha megtisztelné az olvasót azzal, hogy ha pénzt ad ki a könyvért, akkor el is olvashassa.

kis istván
2012. 11. 17.

Azt hiszem, egy dolgot még meg kell tanulniuk a fiatal magyar regényíróknak: a magyar nyelv és a fogalmazás használatát. "......A végeláthatatlan körmondatok, amiben nem tudni, hogy melyik rész a jelző, melyik az új tagmondat, melyik rész az, ami valójában már egy új mondat, vagy annak része lenne, melyik rész az, mondaná a nyelvész, ami egy párbeszéd tagmondata, szóval, azt mondom, hogy, gondolom én, mit gondolom, inkább javaslom, a fogalmazásra oda kellene figyelni......" Nem szégyen egy kicsit időt szánni arra, hogy megtanuljuk a mondatszerkesztést. Nem nagy dolog - de megéri - figyelmet fordítani a kötőszők használatára. Szintúgy érdemes a mondatokat tagolni, és elfelejteni a végeláthatatlan jelzős szerkezetek és mondatszörnyek használatát. Érdemes lenne a szöveget tagolással, bekezdésekkel, gondolatjelekkel olvashatóvá és emészthetővé tenni. Ez a könyv egy csodálatos könyv lenne, ha hagyná magát olvasni, ha megtisztelné az olvasót azzal, hogy ha pénzt ad ki a könyvért, akkor el is olvashassa.

Timi
2013. 06. 25.

Életem egyik meghatározó könyvélménye! Imádtam minden sorát! Mikor pár éve megjelent, beleolvastam egy könyvesboltban, és visszaraktam a polcra, aztán kb. fél éve újra beleolvastam és nem tudtam letenni... :-) Szerintem nem metrón olvasáshoz való, hanem otthoni fotelhez, hogy tudjuk élvezni azt a nyugalmat, amit a könyv áraszt... Úgyis nyakig elmerülünk majd a történetbe, és izgulunk a szereplőkért..., a külvilág nem kell, hogy zavarjon... :-)

Katalin
2014. 10. 07.

Lelassít a nagy rohanásban, legondolkodtat. Olvasás közben óhatatlanul eszünkbe juttatja a saját családunk, rokonságunk történeteit. Semmi esetre sem utazás közbeni olvasásra ajánlott. Ehhez a könyvhöz csend kell és nyugalom, hogy kellőképpen el lehessen merülni a történetekben.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
3 125 Ft

A termék megvásárlásával

312 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Robert Greene: The 48 Laws of PowerRobert Greene: The 48 Laws of Power