Frances Hodgson Burnett

A padlásszoba kis hercegnője

KLASSZIKUSOK FIATALOKNAK

ciceró könyvstúdió kft.  | 2012  | MAGYAR nyelvű  | CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS  |  204 oldal

A romantikus regény hőse Sara, egy kedves, szeretetreméltó és dús fantáziával megáldott kislány, aki egy angol nevelőintézetben tanul. Édesanyja után váratlanul elveszíti édesapját is, s az eddigi jómódból belecsöppen a teljes szegénységbe: ahol eddig a tanulók dísze volt, ott szolgasorba kerül, kegyelemkenyéren élhet tovább.Az amerikai írónő neve nem ismeretlen hazánkban. Sok műve - pl. A titkos kert - több kiadásban jelent meg, műveiből filmek, színdarabok készültek, amelyek sok generációnak szereztek már nemes szórakozást.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
2 365 Ft

A termék megvásárlásával

236 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó ciceró könyvstúdió kft.
Kiadás éve2012
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:204
BorítóCÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly340 gr
Sorozat KLASSZIKUSOK FIATALOKNAK
IllusztrációRÉNYI KRISZTINA RAJZAI
FordítóGörög Lívia
FormátumA 5 210 X 148
ISBN9789635398034
Árukód2158273 / 1035198

Vásárlói értékelések, vélemények

Csodaceruza (gyermekirodalmi Folyóirat)
2003. 01. 19.

Különös kislány Sara, a ritka kivételek egyike. A leginkább a női szentekhez hasonlítható, azokhoz, akik felemelt fővel viselik el a megaláztatásokat. Barátkozik a szegényekkel, beszélget a patkányokkal, és fantáziája segítségével minden nyomorúságot képes elfeledtetni. Ha bajban vagyunk, gondoljunk a nálunk még nyomorúságosabban élő társainkra, és képzeletünkben teremtsük meg az ideális világot, ezt javasolja nekünk, olvasóknak. Mia Thermopolis, a neveletlen hercegnő, nála jóval felszabadultabb, és kevesebb megterhelést is bír. Vajon milyen az igazi hercegnői viselkedés?

Kalauz Barbara
2003. 05. 24.

Én már olvastam a könyvet de sajnos nem végig.Nagyon jo könyv leirja egy kislány megprobáltatásait, hogy milyen nehéz egy gyermekotthonban felnőni.Ajánlom mindenkinek!

F. Anny
2005. 01. 19.

Nekem nagyon tetszik! Érdemes elolvasni és megnézni filombe is!!:)

P Dóri
2006. 08. 06.

Nekem nagyon tetszett. 2 nap alatt olvastam el mert egyszerűen nem tudtam letenni. Nagyon izgalmas...ahogy Sara nyugalmával az őrületbe kergeti a lányiskola igazgatónőjét, ahogy a végén az irigy Lavinia pofára esik...és természetesen az is hogy mi lesz Sara sorsa.Nekem azért is tetszett a könyv mer az író nem feledkezett el egyetlen szereplőről sem. Még a kis koldus sorsát is bemutatta az utolsó oldalakon és mert ha apját nem is de egyik legjobb barátját Sara "megkapta"...

Balogh Anna
2006. 11. 25.

Szuper ez a könyv! Szinte mesébe illik ennek a bájos hercegnőnek a története, aki ennyi megpróbáltatáson megy keresztül. Segítve a nálánál sokkal rossszabb helyzetben levőket. Bámulatos, olykor megrázó fordulatokat él át és mindig hű marad hercegnői viselkedésével:

Zoncsik
2009. 06. 17.

Az egyik legszebb könyv, amit valaha olvastam. A mai napig ha előveszem a polcról, valami szívszorító érzés gyötör, és összeszorul a gyomrom. Sara kitartó, példaértékű, harcias mégis kedves lány. Ezt a könyvet nem szabad kihagyni!!! Szívből ajánlom mindenkinek!


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
2 365 Ft

A termék megvásárlásával

236 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kriminálisan jó válogatásKriminálisan jó válogatás