Emma Donoghue

A szoba

alexandra kiadó  | 2011  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ  |  388 oldal

Az ötéves Jack számára a Szoba maga a világ. Itt született, és Anyával együtt itt eszik, játszik, alszik és tanul. Jack képzeletét számtalan csoda foglalkoztatja - a tojáshéjakból épített kígyó az Ágy alatt, a Tévében látott képzeletbeli világ, a kuckó a Szekrényben, a ruhák között, ahová Anya esténként lefekteti, hátha jön Patás... A Szoba Jack számára az otthont jelenti, de Anya számára börtön, ahol tizenkilencéves kora óta -hét esztendeje- raboskodik. A Jack iránt érzett szeretetből egy egész életet épít fel a kisfiú számára tizenkét négyzetméteren. Ám ahogy Jack kíváncsisága egyre nagyobb, úgy nő Anya kétségbeesése is, hiszen tudja, hogy a Szoba hamarosan szűk lesz kettőjüknek. A történet, amely Jack egyszerre megható és vidám előadásában bontakozik ki, a szívfacsaró körülmények közepette is legyőzhetetlen szeretetről, az anya és gyermeke közötti elszakíthatatlan kötelékről mesél. Megrázó, felemelő és magával ragadó regény, amely mindvégig mélyen emberi és megindító marad. A regényét megszámlálhatatlanul sok díjra jelölték, s a kritikák szuperlatívuszokban beszélnek a szerzőről, aki egy borzalmas emberrablást egy ötéves kisfiú szavaival mesél el. A könyvet több mint harminc nyelvre fordították le, hónapok óta szerepel a bestsellerlistákon, s mára több mint egymillió példány kelt el belőle. "A 2010-es év egyik legjobb regénye" - (The New York Times) "Elbűvölő, vicces... ugyanakkor elviselhetetlenül megindító." - (The Irish Times)
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
3 324 Ft

A termék megvásárlásával

332 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó alexandra kiadó
Kiadás éve2011
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:388
BorítóKEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly570 gr
FordítóCsonka Ágnes
ISBN9789632975511
Árukód2223391 / 1079276

Vásárlói értékelések, vélemények

olvasó
2012. 01. 15.

Valóban szívbemarkoló és megindító történet. Tetszik a könyvben, hogy egy öt éves kisfiú szemszögéből látjuk a történetet. Az ő értelmezése, felfogása, ahogy rácsodálkozik a mai modern világunkra nagyon elgondolkodtató. Ez nem egy vidám történet mégis átszövi a humor. A könyv cselekménye kicsit nehezen indul be, de utána nem lehet letenni. Nagyon egyedi és eredeti könyv, én hasonlót még nem olvastam, valóban méltó a sok dicséretre és díjra, amit kapott. Mindenkinek ajánlom!

Roni olvas
2013. 03. 22.

Irodalmi szempontból ez a könyv tökéletes! De ha pusztán egy olvasó szempontjából nézem, akkor is nagyszerű! A téma nagyon kemény, nagyon megindító és lélekölő, de mindezt a kisfiú szemszögéből, az ő nyelvezetével elmesélve látjuk így emellett nagyon aranyos, humoros és megmosolyogtató! Tökéletes elegy egy olvasható, érdekes és izgalmas könyvhöz, amit sosem fogunk elfelejteni!

Eger Könyvesbolt
2013. 07. 13.

Először ódzkodtam az elolvasásától, mert azt hittem nagyon drámai, de a főszereplő kisfiú szemszögéből (aki mellesleg egyidős a kisfiammal) annyira emberi! A Kedvenc Könyvem lett !!!

klaris
2013. 07. 19.

Nagyon tetszett, az egyik legjobb könyv, amit mostanában olvastam. Rabul ejtett. Mindenkinek őszintén ajánlom, szerintem kihagyhatatlan! Miután valós események alapján készült, még mélyebb értelmet kap, mint egy puszta irodalmi fikció. Az pedig, hogy mindezt a borzalmat egy kisfiú szemszögéből, gyermeki ártatlanság és naivság szemüvegén át olvashatjuk még inkább megindítóvá és valóságosabbá teszi a történetet. Éjszakánként sokáig maradtam fent, hogy olvashassam, letehetetlen.

Dominika
2013. 10. 29.

Nagyon tetszett ! Egyszerre szép és borzasztó. Eleinte féltem, hogy milyen lesz egy kisgyermek szemszögéből. Még most is furcsa a gyereknyelv, de így olyan ártatlansággal és tisztelettel írja le mind a jó mind a rossz részeket is. Engem elgondolkodtatott az egész történet. Szuper könyv! (y)


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
3 324 Ft

A termék megvásárlásával

332 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Popper Péter: Várj, amíg eljön az órádPopper Péter: Várj, amíg eljön az órád