Kathryn Stockett

A Segítség - Van egy álmom...

európa könyvkiadó kft.  | 2024  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  589 oldal

A hatvanas évek elejére, Jacksonba, az amerikai Dél egy tipikus kisvárosába varázsol bennünket Kathryn Stockett regénye. Látszólag olyan világ ez, ahol soha nem fog megváltozni semmi - a fehérek úgy érzik, a világ örök rendje a szegregáció, a feketék pedig álmukban sem mernék elmondani igazi érzéseiket (hiszen aki mégis elmondja, azt rögtön elbocsátják, s szerencséje van, ha nem ölik meg aztán). Közben persze már elkezdődött a fekete polgárjogi mozgalom, s amit Martin Luther King mond, s ami közben szép lassan történik az országban (a szegregáció fokozatos, nagyon lassú enyhülése), az mégiscsak eljut a kisvárosba... Skeeternek, egy fehér lánynak, aki épp visszajött az egyetemről, és író akar lenni, az az ötlete támad, hogy a cselédekről kellene könyvet írni, pontosabban egy interjúkötetet: a fekete nők először kapnának lehetőséget, hogy ők maguk mondják el, milyen a fehéreknek dolgozni, hogy bánnak velük, mik a fájdalmaik, örömeik... Skeetert eleinte csak naiv, gyerekes becsvágy fűti, hogy valami olyat írjon, ami megjelenhet. De a közös munka révén a néger cselédeket megismerve, s részt vállalva sorsukból, sőt életét kockáztatva értük - hiszen Jacksonban veszélyes, sőt életveszélyes vállalkozás egy ilyen könyv kiadása -, a fiatal lány a jó ügy mellett kiállni kész, bátor felnőtté válik. Kathryn Stockett fenomenális: első könyvével hónapokon át vezette a sikerlistákat, híre külföldön is egyre terjed, és a DreamWorks stúdióban már dolgoznak a regény filmváltozatán.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 5 999 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 5 699 Ft

A termék megvásárlásával

569 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó európa könyvkiadó kft.
Kiadás éve2024
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:589
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly600 gr
FordítóPálmai Katalin
ISBN9789630794190
Árukód2224459 / 1080314

Vásárlói értékelések, vélemények

Mátrai Melinda
2011. 12. 27.

Szédületes, egyedülálló. Egyszersmind elvarázsolt, lenyűgözött, megmosolyogtatott olykor, visszarepítve az időben az 1960 (1963.1964)-as évek Amerikájába, még inkább Missisippi államba, érzékeltetve a feketék-és fehérek közötti vibráló feszültségeket, ellentmondásokat, gondolkodásmódot. Tudom, nem célszerű általánosítani, és nekem nem is szokásom, de azt éreztem, hogy a néger cselédek sokkal jobbak, érzékenyebbek a fehérek problémáira, és önzetlenebbek is egyszersmind, mint fordítva. A fehérek a politikával, a karierrel, a nők a sminkjükkel, legutolsó divat szerinti ruházatukkal, a kül. összejövetelekkel voltak önző módon elfoglalva, még a kisgyermekek nevelését, gondozását is néger cselédjükre bízták (pedig ez is nekik lett volna a feladatuk). Tetszett az is, hogy Kathryn Stockett saját személyes élményeire támaszkodva, mutatja be a történetet, formázza meg Skeeter, ill. Aibileen személyét. Tényleg nem is lehet rajta csodálkozni, hogy a filmgyárak kaptak a történeten és megfilmesítették. Ezek után már csak arra lennék kíváncsi, hogy van-e olyan fantasztikus a film is, mint a regény? Várólistán szereplő könyvről van szó, ezzel eggyel csökkentettem a sort. Tény, és való, hogy az írónő ezzel a regényével egy-kettőre befutott, elismert lett. Nem csoda, hogy a regényt veszik/viszik, mint a cukrot.:)

WestEnd Könyvesbolt (aluljáró)
2013. 04. 27.

Olyan nehéz erről a könyvről értékelést írni. Kavarognak bennem az érzések. Legszívesebben mint a könyv közben most is sírdogálnék egy kicsit. Imádtam minden egyes mondatát a könyvnek. A karakterek annyira eltaláltak. És hát a történet. Nincsenek rá szavak. Örülök, hogy ilyen témával foglalkozik. (Következő állomás a Ne bántsátok a fekete rigót! miután megemésztettem ezt a könyvet.) Na nem mintha szép téma lenne, de nagyon őszinte és igaz.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 5 999 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 5 699 Ft

A termék megvásárlásával

569 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal