Egyszerű történet vessző száz oldal - a kardozós változat -

Esterházy Péter

"Taníts meg örülni..." Íme, egy friss, ropogós regény a tizenhetedik századról. Tehát történelmi regénynek kell lennie, mert hogyan is lehetne más, mint történelmi, ha egyszer a tizenhetedik században játszódik, de a huszonegyedik században írták? Írta - Esterházy Péter. - E. P. Egy kemény asszonyról szól, aki tud szeretni. Így gyűlölni is.... bővebben
Utolsó ismert ár:
2 841 Ft

A termék nincs raktáron, azonban Könyvkereső csoportunk igény esetén megkezdi felkutatását, melynek eredményéről értesítést küldünk. Bármely változás esetén Ön a friss információk birtokában dönthet megrendelése véglegesítéséről.

Igénylés leadása
Olvasói értékelések
2 értékelés
Írjon saját értékelést, és ossza meg véleményét a többi vásárlóval!
Olvasói értékelések
Mesterházi Zsolt
Esterházy Péter: Egyszerű történet vessző száz oldal a kardozós* változat Oszt modern? Posztmodern.** Vagy ki tudja? Talán. Kard ki kard. Vagy hüvelybe kard?**** Száz oldal? Ha elfogadjuk az író számozását, igen. Bár néha megáll az idő, ilyenkor kapunk öt nyolcvanegyedik oldalt. Vagy a könyv közepén több utolsó előtti, sőt utolsó utáni oldalt is, ami az író szerint ugyan értelmezhetetlen, nincs, de mégis ott van olvasható.***** Sőt van néhány előző és előzőt megelőző oldal is. Higgyük el a szerzőnek, az utolsó számozatlan oldal valóban a századik. Néha annyira belekeveredünk a lábjegyzetekbe, már nem is tudjuk, lábjegyzetet olvasunk vagy főszöveget, néha mintha csak azért volna a főszöveg, hogy legyen mihez lábjegyzetet fűzni. Bár miért ne lehetne egy üres oldalhoz is lábjegyzetet fűzni. Egyszerű történet? Igen, ha valaki nagyon akarja, össze tudja rakni azt a bizonyos egyszerű történetet. De akarjuk-e? Persze nem vesztünk vele, de nem is olyan fontos. Élvezzük inkább a szöveget és engedjük szabadjára gondolatainkat. Hogy egy kis személyes színt is vigyek bele, olvasás közben néha hangosan felnevettem. Miután ez néha a vállalati üdülő stégjén történt, a körülöttem napozók enyhén furcsán néztek rám. Árva hazánk nem senyvedhet tovább. E. P. közlése szerint ezt a 17. századi mondatot amely egyébként megtalálható a regényben is egy 21. századi tüntető szájából hallotta. (Csak úgy zárójelben jegyzem meg, nemrég háttérzajként hallgatva a tévét, egy talán turisztikai műsor kommentátora szájából hamisítatlan 19. századi mondatok hangzottak el. Állítólag saját gondolatok.) Van némi pikantériája, ha egy 17. szereplő szájából közismert 20. századi szöveget hallunk. Tudjuk, hogy nem ismerhette, de az olvasó számára mindjárt több értelművé válik a szöveg. Vessző. Örülni.

Események

H K Sz Cs P Sz V
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3