David Epstein

Sokoldalúság - Miért tarolnak a generalisták specializált világunkban?

hvg könyvek  | 2021  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA  |  320 oldal

Libri Antikvárium
Mit veszíthetünk, ha túl fiatalon választunk hangszert, vagy túl korán szakosodunk?
Miért engedjünk teret a hibázásra építő, lassú tanulásnak?
Miért érdemes vezetőként átfogó tudással rendelkező munkatársakat választani a robotok korában?

A tízezer órányi gyakorlás szabályától kezdve a Polgár család zseniális sakkozókat kinevelő módszeréig korábban számos bizonyíték azt sugallta, hogy a kiválóság kulcsa a korán elkezdett és célirányosan minél többet gyakorolt tevékenység. David Epstein, a teljesítménynövelés elismert szakértője azonban a világ legkiválóbb sportolóinak, művészeinek, feltalálóinak és tudósainak életpályáját tanulmányozva megdöbbentő következtetésre jutott: gyakoribb jelenség, hogy a sokoldalúság és a kísérletezés vezet a sikerhez.
Érdekes történetekben bővelkedő könyvében izgalmas kutatási eredményekkel támasztja alá, hogy komplex, kiszámíthatatlan világunkban szélesebb spektrumú tudással és készségekkel sokkal nagyobb eséllyel lehetünk sikeresek, mint túlspecializált társaink. A mesterséges intelligencia korában, amikor a számítógépek túlszárnyalják a legkiválóbb szakértőket is, egyre több területen az átfogó gondolkodás lesz a fontos. Kiderül, hogy nem baj, ha későn választunk pályát, előny, ha az egészen távoli összefüggéseket is felismerjük, valamint ha minél többféle tapasztalattal a hátunk mögött, nyitottan fordulunk a problémák felé, hiszen a jövő a generalistáké.

David Epsteinnek sikerült elérnie, hogy mélységes örömmel fogadjam a tényt: minden, amit egy adott témáról gondoltam, tévedés volt. Odavagyok a Sokoldalúságért.
Malcolm Gladwell, a tízezer órás szabály megalkotója, a Kivételesek és az Ismerős ismeretlenek szerzője
Nagyon időszerű és fontos könyv nélkülözhetetlen olvasmány vezetőknek, szülőknek, coachoknak és mindenki másnak, aki a teljesítmény fokozásán dolgozik.
Daniel H. Pink, a Motiváció 3.0, az Eladni emberi dolog és a Mikor szerzője
Lebilincselő olvasmány, hatására jó eséllyel újra átgondoljuk a karrierünkben tervezett következő lépéseket és azt is, hogyan neveljük a gyerekeinket.
Adam Grant, a Gondold újra! és az Eredetik szerzője, a B terv társszerzője
Legszívesebben odaadnám ezt a könyvet mindenkinek, aki csak azt szeretné, hogy az ember boldoguljon a robotok korában. A Sokoldalúság lapjai tele vannak reménnyel. Igazi túlélési útmutató a 21. századhoz.
Amanda Ripley, a The Smartest Kids in the World szerzője

Az egyik legelgondolkodtatóbb és legmegdöbbentőbb felismeréseket megfogalmazó könyv, amelyet valaha olvastam.
Maria Konnikova, A legnagyobb blöff, Az átverés művészete és a Mesterelme szerzője
Szerintem [Epstein könyve] magyarázattal szolgál a Microsoft sikerére is, mert olyanokat vettünk fel a vállalathoz, akik nemcsak a saját szakterületükön, de több más témában is széles körű tudással rendelkeztek. Minden generalistának üzenem, aki valaha érezte már úgy, hogy elnyomják a szakbarbár munkatársai ez a könyv nekik szól.
Bill Gates, a Microsoft alapító-tulajdonosa és korábbi elnöke
Nagy öröm olyan tehetséges író társaságában időzni, amilyen David Epstein. Még nagyobb az öröm, ha ez az író ilyen megkerülhetetlen és óriási jelentőségű ismereteket oszt meg a kiválóságról, sikerről és oktatásról.
Susan Cain, a Csend és a Csendes erő szerzője

David Epstein a teljesítménynövelés elismert szakértője, maga is a sokoldalúság ideálját testesíti meg. A Columbia Egyetemen környezettudományból és újságírásból diplomázott. Kutatott ökológusként az Északi-sarkon, a Sonora-sivatagban pedig földtani és csillagászati, majd egy hajón földrengéstani kutatásokban vett részt. Ugyanakkor a Sports Illustrated újságírója és a ProPublica tudományos és oknyomozó riportere volt, számos tudományos újságírói díjat elnyert.
Népszerű TED-előadó, a The Sports Gene Inside the Science of Extrordinary Athletic Performance című sikerkönyvét húsz nyelvre lefordították. Megszállott futó és számos oktatási szervezet önkéntese.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 5 700 Ft

A termék megvásárlásával

570 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-4 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-4 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:
Méret:17 x 24 cm
Kiadó hvg könyvek
Kiadás éve2021
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:320
BorítóKEMÉNYTÁBLA
FordítóKenyeres Anna
ISBN9789635651122
Árukód6301770 / 5300942

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 5 700 Ft

A termék megvásárlásával

570 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-4 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-4 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Robert Greene: The 48 Laws of PowerRobert Greene: The 48 Laws of Power