Bakondi Zsuzsa  |  Fehér Pálma Virág

A tudattalan testkép koncepciója és művészetterápiás vonatkozásai

l' harmattan kft.  | 2024  | MAGYAR nyelvű  | KARTONÁLT  |  124 oldal

A testünk révén kapcsolódunk a világhoz, és ez a testek között fennálló szociális viszony Maurice Merleau-Ponty "testköziség" fogalmával ragadható meg. Tapasztalatok alapján a pszichés fejlődés összefüggésbe hozható a testi elakadásokkal. A "testre szabott" terápiás koncepciók a pácienseknek olyan stratégiákat nyújtanak, amelyekkel áthidalhatják az interperszonális űröket.
A művészetterápiában a belső koherencia erősítését szolgáló átmeneti tárgyak csökkentik a szorongást, és jelentős közvetítő funkciójuk van. Az analitikus pszichoterápia képes az archaikus struktúrákig visszanyúlni, ahogy Françoise Dolto esetpéldái mutatják a testhatárok és az énhatárok problematikus voltát tükröző kapcsolati mintákkal, sérülésekkel és vitális affektusokkal kapcsolatban. A kötet második része a testkép művészeti vonatkozásait vizsgálja, azaz hogy a művészeti alkotás miként mozgatja meg a bennünk szunnyadó emlékeinket, például egy művészetterápiás Bálint-csoportban.

Fehér Pálma Virág a nevelési tanácsadás és a felnőtt klinikum területén vezetett szomato-és művészetterápiás csoportokat rekreációs céllal. Felnőtt klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus, pszichoterapeuta, jelenleg is Bálint-csoportot vezet háziorvosoknak. A Magyarországi Bálint Mihály Pszichoszomatikus Társaság és az Aktív-Analitikus Pszichoterapeuták Egyesülete mellett a Sorig Khang International (mindfulness-technikát oktató szervezet) tagja. Egyetemi adjunktus a PPKE Fejlődés-és Klinikai Gyermeklélektan tanszékén. Terápiás praxisát a pszichoanalízis, elsősorban a kurrens német testpszichoterápiás módszertan, a filozófia és a művészetterápiák metszéspontján vezeti.

Bakondi Zsuzsa Magyar-portugál alapszakos bölcsész, pszichológus, klinikai és mentálhigiéniai, gyermek- és ifjúsági szakpszichológus jelölt. Diplomáját a Károli Gáspár Református Egyetemen szerezte, jelenleg a Pécsi Tudományegyetemen folytatja a tanulmányait, és szakértői bizottsági feladatkörben végez diagnosztikai feladatokat, a nevelési tanácsadás keretein belül pedig terápiás munkát.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 2 990 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 840 Ft

A termék megvásárlásával

284 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó l' harmattan kft.
Kiadás éve2024
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:124
BorítóKARTONÁLT
Súly176 gr
IllusztrációSZÍNES ÉS FEKETE-FEHÉR KÉPEK
ISBN9789636460921
Árukód2782661 / 1224788

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 2 990 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 840 Ft

A termék megvásárlásával

284 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal