Csányi Vilmos

Édes Janka - Élet egy szabad kutyával

libri könyvkiadó kft.  | 2019  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA  |  159 oldal

Csányi Vilmos etológusprofesszor Bukfenc és Jeromos után végre megírta harmadik kutyája, Janka történetét is. Az érdekes és sokszor kacagtató epizódokból egy kíváncsi, érzelemgazdag, társas interakciókra alkalmas élőlény képe rajzolódik ki előttünk, akinek sajátos elgondolása van a világról. Janka husky őseit meg nem hazudtoló módon szabad kutya, aki nem pusztán eligazodik az őt körülvevő környezetben, hanem igyekszik azt saját ízlésének megfelelően formálni is.

Csányi egy vérbeli tudós kíváncsiságával és nyitottságával jegyzi le kutyája kalandjait, hogy aztán bravúros könnyedséggel vezessen be bennünket az etológia kulisszái mögé, s világítson rá a megfigyeltek mögött rejlő tudományos magyarázatokra.

László Bandy rajzaival.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 2 999 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 849 Ft

A termék megvásárlásával

284 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó libri könyvkiadó kft.
Kiadás éve2019
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:159
BorítóKEMÉNYTÁBLA
Súly310 gr
IllusztrációLÁSZLÓ BANDY RAJZAI
IllusztrátorBandy László
ISBN9789634337010
Árukód2730567 / 1187408

Vásárlói értékelések, vélemények

(5 vélemény)
Kunyik Donika
2020. 01. 31.

Miután az ember túljut az elején és rátérünk a kutyás mindennapok leírására plusz a szellemes etológiai megfigyelésekre onnantól kezdve szuper. (Karcsi nyulat én is imádtam nézegetni, szemérmetlen módon kutya nélkül, illetve néha egy lelkes barátnőmmel, szerintem ő egy terápiás nyúl volt, nyugodjon). A bevezető részben ugyanis kicsit bosszantó a hibridkonstrukció körüli fakszni, ugye Fliegauf Bence 'Womb' című filmje óta tudjuk, hogy hiába a megszállottság, még egy klón sem lesz teljesen azonos az elveszített és visszakapni kívánt szeretett lénnyel, az én meglátásom szerint tehát ezek hiábavaló erőfeszítések voltak, hiszen még Konrad Lorenz is jól elkülöníthető személyiségekként írja le a kutyáit (Stasi, Tito stb.) hiába voltak ugyanazon tenyészetből származó egyedek. (+tipp: Akik a könyvbéli példán hirtelen felbuzdulva direkt 'szabad' és önálló, a.k.a. nehezen fegyelmezhető kutyát szeretnének, azoknak javaslom a macskát.)


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 2 999 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 849 Ft

A termék megvásárlásával

284 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal