Cormac McCarthy

Az út

magvető kft.  | 2014  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ  |  286 oldal

"Ha a fiú nem Isten igéje, akkor Isten sosem szólalt meg." Hamu szitál folyton a láthatatlan égből, ahol a nap többé sosem mutatja meg arcát az elpusztult világnak. A "vég" után apa és fia bendukolnak éhezve és fázva az úton, keresve a maradék kis jót, ami túlélhette a pusztulást. Az anya már föladta a keresést. A férfi pisztolyában már csak két golyó van, ami kevés az ellenség legyőzéséhez, viszont éppen elegendő önmaguk legyőzéséhez és az Isten végső megtagadásához. Vajon mikor tudnak teljesen lemondani a reményről és vajon képes-e a férfi ennyire drasztikus módon "megmenteni" fiát a rosszabb haláltól? A Földön, ahol az emberi élet az utolsó, a ragadozók saját fajtájukra vetemednek. Apa és fia vérengző szerencsétlenek közt próbál eljutni az óceánpartra egy új élet reményében, és ha ez a vágyuk sem teljesül, legalább végre föladhatják... Cormac McCarthy a felkavaró történet kegyetlen kulisszái közt, egy apa-fiú kapcsolat felejthetetlen dialógusaiban kérdez rá az ember alapvető értékeire: a hit, a remény és a szeretet erejére. Ám a válaszokat ezúttal is olvasóira bízza. Megrendítő utópiája 2007-ben elnyerte a Pulitzer-díjat. A regény az angol Times által összeállított "az elmúlt évtized 100 legjobb könyve" listáján az első helyet érdemelte ki.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
2 840 Ft

A termék megvásárlásával

284 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó magvető kft.
Kiadás éve2014
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:286
BorítóKEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly378 gr
FordítóTotth Benedek
ISBN9789631426755
Árukód2208739 / 1064828

Vásárlói értékelések, vélemények

Viki
2010. 02. 12.

Megindító történet, a párbeszédek apa és fia között és az örökös groteszk tájleírás lenyűgöző.....mindenkinek ajánlom!

Mary
2010. 03. 08.

Megrázo történet, ajánlom mindenkinek.

vic
2010. 03. 13.

Mélyen megrázó, óriási hatással volt rám. Nagyon ajánlom....az ember megtanulja értékelni, azt, mennyi mindene megvan......

Hollik András
2010. 03. 14.

Nyomasztó hangulatú, üres, és pont emiatt nagyon jó regény.

Oildi
2010. 04. 16.

Remek könyv! Mindenkinek ajánlom!

Galoo
2010. 05. 12.

Az elején tartok a regénynek. Nagyon tetszik, de valami iszonyat, hogy egy darab vessző, semmi tagolás nincs a szövegben. Olykor három mondat van egybefolyatva, máskor, mintha egy mondatot szedtek volna ketté. Ennek valóban ennyire zavaróan bénának kell lennie? Milyen szerkesztés ez? Azon gondolkodom, hogy visszaviszem, és letöltöm angolul. >:( Csalódás ez a Magvetőtől.

Zsuzska
2010. 05. 30.

Elgondolkodtató és szomorú is egyben!! Remek könyv!!

gyevickie
2010. 06. 07.

A vesszők, gondolatjelek hiányával az író a bizonytalanságot akarja még jobban megerősíteni. Ahogy az olvasónak bizonytalan a mondat tagolása, úgy bizonytalan a könyvben szereplő férfi és gyereke életben maradása is. Ez nem a kiadó "hibája"! Nagyon érzékletes mű, szinte már ott érzed magad, ugyanúgy rettegsz lélegzetvisszafojtva, mint maguk a szereplők. Csatlakozván az előttem szólóhoz, sok embernek el kéne olvasni azok közül, akik nem becsülik meg azt a "luxust", amiben élünk. Mert a könyvhöz képest ez már-már luxus. Becsüljük meg jobban Földünket!

Gábor
2010. 06. 14.

Galoonak : A szerző, " Nem vénnek való vidék " című regénye is nélkülözi a vesszőket,pontokat,stb. Úgy látszik,ez a szerző sajátos kifejezésformája,nem pedig a kiadóé.

Zabó Máté
2011. 02. 06.

Nagyon jó könyv és az eredeti angol kiadásban egy darab vessző sincs ha jól tudom ám ez ott nem nagyon zavaró mivel az angolok sokkal kevesebb vesszőt használnak mint a magyarok.

Hajdina
2012. 01. 16.

Engem is rettenetesen zavar a vesszők hiánya, egyáltalán nem arra gondoltam, hogy a bizonytalanságot akarja erősíteni, inkább, hogy hibás a könyv. Főleg, hogy itt az ajánlóban olvastam bele régebben, és nem emlékszem, hogy feltűnt volna a vesszőhiány. És tényleg: az ajánlóban mindenhol van vessző, ahol elvileg lenni kéne. A történet amúgy nagyon jó, de nagyon megrázó...

Fodor Csilla
2012. 07. 08.

Az egyik legjobb könyv, amit életemben olvastam. Azonnal kerestem C.McCharty többi könyvét is. Elolvastam a Vad lovak, a Nem vénnek való vidék, a Véres délkörök c. műveit. Sajnos a tíz regénye közül csak ezeket találtam magyar fordításban.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
2 840 Ft

A termék megvásárlásával

284 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Plusz egy nap az olvasásraPlusz egy nap az olvasásra