Christian Clot

Darwin 2. - A fajok eredete

FELFEDEZŐK

lingea kft.  | 2023  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA  |  56 oldal

A képregénysorozat második részének cselekménye 1836-ban kezdődik. A Beagle hajó ötéves világkörüli út után tér vissza Angliába. A fedélzetén utazott Charles Darwin is, aki az utazás során alaposan megvizsgált minden útjába kerülő növényt, élőlényt vagy kőzetet. Azt még ő sem sejthette, hogy megfigyelései alapjában megváltoztatják az emberek világnézetét.

Mikor dolgozta ki Charles Darwin valójában a fajok eredetéről szóló elméletét? Egyesek azt állítják, hogy szilárd alapjait ötéves világ körüli útja során fektette le. Mások azt gondolják, úgy tért vissza útjáról, hogy elméletét fel sem vázolta, és csak otthon, Downban az összegyűjtött minták kiterjedt kutatásai alapján dolgozta ki. A leg valószínűbb azonban, hogy az egész élete és a világ körüli utazása során összegyűjtött tapasztalatai tették lehetővé számára, hogy ne csak megkérdőjelezze az addig "megdönthetetlen" társadalmi elképzeléseket, hanem minden idők egyik legfontosabb tudományos forradalmát is előidézze...

A Charles Darwin életéről alkotott kép, amelyet ez a képregény elmesél, magának Darwinnak és a hozzá közel állóknak a feljegyzésein alapul, mégis e sorok írójának víziója marad. Az olvasó megismerhet néhány fontos tényt a Beagle hajóútjáról, amely során az ifjú Charles körbeutazta a világot, valamint e jelentős tudós életéről is, egészen A fajok eredetéről című korszakalkotó művének megjelenéséig. További információk a képregény végén található ajánlott irodalom részben lelhetők fel. Ne hagyjak ki a kiadvány első részét sem.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 4 790 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 550 Ft

A termék megvásárlásával

455 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó lingea kft.
Kiadás éve2023
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:56
BorítóKEMÉNYTÁBLA
Súly548 gr
Sorozat FELFEDEZŐK
IllusztrációSZÍNES ILLUSZTRÁCIÓKKAL
IllusztrátorFabio Bono
FordítóKósa Pál
ISBN9789635051199
Árukód2774535 / 1219042

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 4 790 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 550 Ft

A termék megvásárlásával

455 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Hallgassa csak!Hallgassa csak!