Buddha

Buddha beszédei - Majjhima Nikáya I. - III. - A középhosszúságú beszédek teljes gyűjteménye

a tan kapuja - onedropzen  | 2023  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA  |  2656 oldal

Ez a kiadvány tizenhat év munkájának gyümölcse, magyar nyelven először jelenik meg Buddha középhosszúságú beszédeinek teljes gyűjteménye.
Hiánypótló műről van szó, hiszen a kereszténység szent iratának, a Bibliának létezik több fordítása is, és megjelent a Korán is, amely az iszlám szent könyve, azonban nyomtatásban Buddha tanításainak csak egy töredékét ismerhettük meg eddig magyar nyelven, nagy összefoglaló kötet nélkül. Ezt a hiányt szerettük volna pótolni ezzel a könyvvel, hiszen a buddhizmus az emberiség egyetemes hagyományának szintén része.
Jelen kötet Buddha lényegi tanításainak összefoglalása. A Középhosszúságú Beszédek Gyűjteménye a legrégebbi irányzatnak, a théravádának, az "öregek tanításának" a szövege, tulajdonképpen a buddhista Tan forrása. Tartalmaz minden olyan elemet, amelyből a történeti változás során kibontakoznak a későbbi irányzatok, a mahájána, ezen belül a zen, valamint a tibeti tantrajána különböző vonulatai. Bár ezek az irányzatok bizonyos hangsúlyokat máshová tesznek, a lényegi alap mindenhol ugyanaz és nem változott.
Ennek az alapszövegnek az ismerete tehát fontos minden gondolkodó ember számára, ám ugyanígy szükség van a gyakorlati megvalósításra is ahhoz, hogy valódi értelme feltáruljon, különben számos félreértés, félreértelmezés kísérheti Buddha tanításait. A buddhista Tan és gyakorlat kortól, nemtől, vallástól, nézetektől függetlenül mindenki számára nyitott. Páratlan a maga nemében, több ezer év - lelki, pszichológiai és még ezeket is meghaladó - ismerete köszön benne vissza az emberi tudat szerkezetéről, működéséről, jelenségeiről. Számos mai tudományos kutatásban igazolódnak vissza Buddha belátásai, és minden bizonnyal hosszú időre adnak még feladatot a megismerésre és megszabadulásra törekvő embernek.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 29 700 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 28 215 Ft

A termék megvásárlásával

2 821 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó a tan kapuja - onedropzen
Kiadás éve2023
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:2656
BorítóKEMÉNYTÁBLA
Súly4250 gr
FordítóBarabás Gyula
FordítóNémeth László Levente
ISBN9786156408044
Árukód2775612 / 1219918

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 29 700 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 28 215 Ft

A termék megvásárlásával

2 821 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

A gyerekbirodalomA gyerekbirodalom