Böszörményi Andrea

Egészség a kutyatálban - Kanapéragadozók étrend- és életmódkalauza

magánkiadás  | 2022  | MAGYAR nyelvű  | FÜLES, KARTONÁLT  |  256 oldal

"Hogy lehetséges, hogy a kutya - akit féltünk, óvunk, szeretünk - minden igyekezetünk ellenére egyre rövidebb ideig, és egyre több betegséggel él?

Csökkenő átlagéletkor, allergia, emésztőrendszeri problémák, dagana-tok, elhízás, ízületi panaszok - az ember civilizációs ártalmai mára a ku-tyáinkat is utolérték. Nem kérdés, van-e párhuzam a feldolgozott ételek, a mozgásszegény, városi életmód és a stressz között.

Ha szeretnénk megállítani kutyáink civilizációs ártalmainak futótűzszerű terjedését, vissza kell fordulnunk a természet felé. Közelebbről is meg kell ismernünk a kutyánk ösztöneit és biológiai szükségleteit, hiszen ami egy faj számára természetes, egyben egészséges is.

A könyvben megismered, hogyan tudod tudatosabb táplálással megteremteni az esélyt, hogy a kutyád akár 3 évvel hosszabb, egészségesebb életet élhessen melletted, azaz:

- hogyan csempészhetsz egy csipetnyi egészséget a kutyatálba hogyan állíts össze friss, tápláló menüt neki
- mi az, aminek semmi keresnivalója nincs a tálban
- a BARF, azaz Biológiailag Megfelelő Nyers Étrend alapszabályait
- a főtt menük és a kímélő ételek készítésének praktikáit
- hogyan válassz tudatosabban a tápok, konzervek, jutalomfalatok óriási kínálatából

Az étrend a kutyaegészség 3 alappillérének csupán egyike, ezért teszünk egy kis kitekintést az életmód és a kutyás élet varázslatos világába is. Megmutatom, hogy támogathatja az egészséges, hosz-szú kutya-életéveket, és mit jelent a hétköznapokban ez a fi lozófia:
Szeresd jól - Mozgasd rendszeresen - Tápláld természetesen

Készült:
A kutyás vagyok életérzésért. Kutyás szívvel. Kutyásoknak. A kutyákért. Szeretettel.

Inspirálta:
Az a több tízezer kutya, akiknek kisállat-dietetikusként étrendi kérdésekben segíthettem. A sikertörténetek, amelyek sziklaszilárddá erősítették a hitemet, hogy a civilizációs ártalmakkal teli világunkban a természet felé fordulással esélyt teremthetünk egy egészségesebb kutyaéletre.

Segítek,
hogy kutyád elkerülhesse a civilizációs ártalmakat, és egészségének alappilléreit megértve felelősen dönthess arról, mi kerüljön a kutyatálba. És hogy mi ne.

Kutyás vagyok. Az ezredfordulón lettem végérvényesen az, amikor berob-bant az életembe Brenda, egy allergiás, fehér szőrű labrador, aki miatt először autodidakta módon, majd 2014-ben Németországban kezdtem kisállat-dietetikát tanulni. A nemzetközi Nyers Etető Állatorvosok Szövetségének tag jaként is soha nem szűnő kíváncsi-sággal képzem magam. Az elmúlt évtizedben az FCI Nemzetközi Retriever Bizottságának alelnöke-ként, tenyésztőként, sportkutyásként, nem zetközi munkabíróként Európa 15 országában fordultam meg és gyűjtöt-tem tapasztalatokat a kutyák világából. 2015 óta készítek ingyenes tudásanya-go kat kutyaétrend és -életmód témában. A Magyar Állatorvosi Kamara szerződött partnereként több alkalommal állatorvosokkal is megismertethettem a Biológiailag Megfelelő Nyers Étrend alapjait. A csapatommal együtt több tízezer kutyásnak segítettünk étrendi problémáik megoldásában. Létrehoztuk hazánk első egészségtudatos kutyás közösségét, a Falkaklubot és az első hazai kutyaegészség fesztivált, a Farkasfesztet azzal a céllal, hogy évről évre egyre több kutyással ismertethessük meg a kutyaegészség 3 alappillérét."
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 5 990 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 5 690 Ft

A termék megvásárlásával

569 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó magánkiadás
Kiadás éve2022
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:256
BorítóFÜLES, KARTONÁLT
Súly390 gr
IllusztrációTÁBLÁZATOK, ÁBRÁK, KÉPEK
ISBN9786150162867
Árukód2766529 / 1213607

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 5 990 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 5 690 Ft

A termék megvásárlásával

569 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal