A legnagyobb magyar szociális szervező - Kerkai Jenő SJ életműve

jezsuita kiadó  | 2023  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  361 oldal

"Kerkai Jenő SJ életműve

P. Kerkai Jenő a 20. század egyik legjelentősebb magyar jezsuitájaként - a kötet több szerzője és a szerkesztők szerint - a legnagyobb magyar szociális apostol volt. A II. világháború előtti évtizedben munkatársaival együtt a kor legnagyobb alulról szervezett szociális mozgalmát, a KALOT-ot alapította és szervezte meg. A mozgalom arra vállalkozott, hogy a sok esetben mélyszegénységben élő agrárifjúság életének minden dimenziójában pozitív változást hozzon: a hitélet, a kultúra és a közösségi élet területén egyaránt. Kiemelt célként fogalmazták meg, hogy felemeljék a kor legelmaradottabb társadalmi csoportját az agrárgazdálkodás területén.

Kerkai Jenő a modern magyar kereszténydemokrácia - és a megalakuló párt - egyik szellemi megalapítója is lett a 20. század közepén.

A kötet mindenekelőtt azokra a kérdésekre keresi a választ, hogy milyen életutat járt be Páter Kerkai Jenő SJ hivatása felfedezésében a közjó szolgálatáért; milyen döntéseken keresztül vállalkozott egy jezsuita szerzetes egy országos szociális mozgalom megszervezésére; hogyan hatott küldetésének megvalósítására a szentháromságos egy Istennel való kapcsolata; milyen szellemi és anyagi hátteret adott tevékenységének a tágabb társadalmi és egyházi, illetve a jezsuita rendi környezet Magyarországon és nemzetközi tekintetben. A kötet egésze egy különleges tudományos módszertani megközelítést alkalmaz abból a szempontból, hogy a kötet egymásra épülő történettudományi és teológiai résztanulmányai szoros kapcsolódásban keresik a válaszokat a fenti kérdésekre.
"
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 3 000 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 850 Ft

A termék megvásárlásával

285 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó jezsuita kiadó
Kiadás éve2023
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:361
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly506 gr
ISBN9789634420767
Árukód2781999 / 1224409

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 3 000 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 850 Ft

A termék megvásárlásával

285 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal