A könyvtolvaj

Markus Zusak

EGY APRÓ KIS TÉNY: MEG FOGTOK HALNI 1939. A náci Németország. Az ország visszafojtja lélegzetét. A halálnak sohasem volt még ennyi dolga. Liesel, egy kilencéves kislány a nevelőszüleivel él a Himmel utcában. A szüleit koncentrációs táborba vitték. Liesel könyveket lop. Ez az ő története meg a Himmel utca többi lakójáé, amikor a bombák hullani... bővebben
Olvasói értékelések
23 értékelés
Írjon saját értékelést, és ossza meg véleményét a többi vásárlóval!
Olvasói értékelések
Bata Viktória
Ez most minden hibája ellenére elég kemény volt. Hibák: Eleinte zavaró a folyamatos előreutalgatás. Egy idő után megszoktam, de akkor sem tetszett. A hossza ellenére gyorsan olvasható, én mégis sok dolgot feleslegesnek éreztem benne. És azért mégis csak egy kislány szemszögéből látjuk, az meg szerintem felnőtt fejjel valahogy mindig elvesz egy kicsit (pláne ha egy ilyen realisztikus történetről van szó). De olyan szépen van megírva, olyan gyönyörű szóképeket használ, hogy egészen meglepődtem. A vége pedig tényleg nagyon fájt, hiába utalgatott (idegesítően) előre az elbeszélő.
Árvai Mirella
Nagyon-nagyon nagy kedvencem ez a könyv. Hihetetlenül jó, le se tudtam tenni. Bárkivel bármelyik országban beszéltem róla, mindenkinek nagyon tetszett. Sőt nem is találkoztam még olyannal akinek, ne tetszett volna. Mindenkinek csak ajánlani tudom. :)
Jantner Rozália
Fantasztikus könyv, minden betűjét élveztem. Teljesen más, új szemszögből mutatja meg a II. világháború éveit. Nagyon megható történet a szeretetről és a kitartásról, a reményről.
Mutasd az összes véleményt

Események

H K Sz Cs P Sz V
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3