Marie-France Muller - Stephan Lagorce

Öregedésgátló étrend 100 EGÉSZSÉGES ÉS KIEGYENSÚLYOZOTT RECEPT/30 KULCSFONTOSSÁGÚ TÁPLÁLÉK A JÓ ALAK ÉS AZ EGÉSZSÉG MEGŐRZÉSÉNEK ÉRDEKÉBEN - TÁPLÁLKOZÁSI ÉS ÉLETHIGIÉNIÁS TANÁCSOK

tioti  | 2003  | papír / puha kötés  |  248 oldal

Libri Antikvárium
FÜLSZÖVEG A táplálkozás egészségünk és egész létünk kulcsa. Ahhoz, hogy kortól függetlenül fiatalok maradjunk, ismernünk kell az egészséges ételkészítés legfontosabb, kiegyensúlyozott és ízletes hozzávalóit. o Ennek elérése érdekében használjuk ki a 30 legismertebb termék, táplálkozási szempontból fontos erényeit: az ananásztól kezdve a barnarizsig, a paradicsomon és a káposztán át egészen a csokoládéig és a zöld teáig, a paletta igen változatos o Vörösmárna filé lóbabbal és bazsalikommal, Lazactortácskák, Aszalt szilvával töltött kacsamell vagy Fahéjas csokoládébombák, - kóstoljunk bele a 100 eredeti recept ízvilágába, melyektől bizonyosan összefut a nyál a szánkban. o A szakember magyarázataival és tanácsaival kiegészített receptek hatékony segítséget nyújtanak az öregedési folyamat elleni küzdelemben és a kortól független jó alak megőrzésében. Marie-France Muller: pszichológus és naturopathe,- számos, az egészségről, a táplálkozásról és a helyes életvitelről szóló írás szerzője. Marie-France Muller tudásával azoknak kíván segítséget nyújtani akik valóban törődnek egészségük megőrzésével. Stephan Lagorce: szakács és mérnök, a világban tett utazásai során széleskörű ismereteket szerzett azon termékek körében, melyeket most a megfelelő táplálkozás és az egészség szolgálatába állít. Vissza TARTALOM ZÖLDSÉGEK ÉS KEMÉNYÍTŐ TARTALMÚ ÉLELMISZEREK Zabkása............................................................................................50 Zabpelyhes száraztészta...................................................................51 Búzacsíra-saláta zöldcitrommal és köménnyel................................54 Lencseleves búzacsírával.................................................................55 Sült búzacsíra zöldségekkel.............................................................56 Zöld káposztasaláta garnélarákkal és adoli-val................................59 Zöld káposzta-szezámolajjal és szójaszósszal..................................60 Párolt zöldkáposzta batyuk tofuval..................................................61 Lazacos metélőhagymás zöldkáposzta-tekercs................................62 Gyömbéres-metélőhagymás muskotály-tök krémleves................65 Muskotály-tök püré mozzarellával és parmezánnal.....................66 Fűszeres sült muskotály-tök.............................................................67 Muskotály-tök cseréptálban.............................................................68 Friss édesköménysaláta zöldcitrommal és granny smith almával......................71 Ánizsos párolt édeskömény..............................................................72 Sült édeskömény paradicsommal és hagymával..............................73 Shiitake-val töltött édeskömény .......................................................74 Garnélarákleves citromfűvel és korianderrel....................................76 Vörösmárnafilé lóbabbal és bazsalikommal.....................................77 Hideg uborkakrém mentával és fetasajttal........................................78 Vörösbab cukorral............................................................................81 Vörösbab fagylalt.............................................................................82 Vörösbabos palacsinta......................................................................83 Langyos lencsesaláta balzsamecettel...............................................86 Sűrű lencseleves füstölt hering darabokkal......................................87 Rakott lencse újhagymával, lazaccal és korianderrel......................88 Curry-s lencse posírozott tojással.....................................................89 Parmezános hagymaleves................................................................92 Provanszi sült tészta.........................................................................93 Párolt újhagyma olívaolajjal és citrommal.......................................94 Szezámmagos pirított hagyma.........................................................95 Csicseriborsó-krémleves köménnyel és mentával....................97 Csicseriborsó saláta dióval...............................................................98 Olívaolaj as csicseriborsópüré...........................................................99 Curry-s csicseriborsó ragu, paprikával és padlizsánnal.............100 Barnarizs saláta friss kakukkfűvel..................................................103 Barnarizs rizottó tonhallal..............................................................104 Barnarizs sertéshússal....................................................................105 Vaníliás tejberizs barnarizsből........................................................106 Hidegen pácolt shiitake salátában..................................................109 Póréhagymás sült shiitake..............................................................110 Párolt shiitake zöldkáposztával és füstölt szalonnával....................111 Shiitake tempurában.......................................................................112 Japán alapleves (dashi)...................................................................114 Hideg paradicsomkrémleves..........................................................117 Paradicsomleves tojással és zöldfűszerekkel..................................118 Bazsalikommal és friss gyömbérrel pácolt paradicsom..................119 Sült paradicsom oregánóval, olajbogyóval és mandulával........................................120 A halak Melegen pácolt friss hering zöldfűszerekkel..................................124 Sült hering gyömbérrel, olajbogyóval, fokhagymával és zöldcitrommal.........125 Sült hering csicseriborsóval...........................................................126 Ancienne mustárral grillezett hering sült édesköménnyel...................127 Szardíniasaláta zsázsával...............................................................130 Szardíniatortácskák indiai citromfűvel...........................................131 Sült szardínia kakukkfűvel.............................................................132 Sült szardínia zöldcitrommal..........................................................133 Nyers lazac zöldcitrommal és gyömbérrel pácolva........................135 Lazactortácskák..............................................................................136 Fóliában sült lazac zöld káposztával és fekete olajbogyóval......................137 Algával párolt lazac........................................................................138 Déli gyümölcsökkel pácolt tonhal..................................................141 Párolt tonhal rózsaszín borssal.......................................................142 Tonhal lencsével.............................................................................143 Párolt tonhal paradicsommal és édesköménnyel............................144 A húsok Strucchús zöld káposztával és szezámmaggal................................147 Struccsült csicseriborsóval.............................................................148 Vékony strucchússzeletek hagymával és gyömbérrel.....................149 Mézes struccsült.............................................................................150 Kacsamell zöld bundában...............................................................152 Fokhagymás kacsasült....................................................................153 Kacsafiié kaliforniai paprikával és vörösbabbal.............................154 Szezámmagos nyárson sült kacsafiié.............................................155 Dióolajos galambhús-saláta...........................................................158 Sült galambfilék shiitake gombával...............................................159 Galamb pastilla..............................................................................160 Galambhús lencsével......................................................................162 Márványtojás salátával...................................................................168 Lágytojás paradicsommal és szósszal............................................169 Tojásos batyuk................................................................................170 Tojás füstölt lazaccal......................................................................171 Uborkasaláta joghurttal..................................................................173 Joghurtos curry-s garnélarák..........................................................174 Friss tészta joghurttal, dióval és bazsalikommal............................175 Joghurtos fagylalt...........................................................................176 Fűszerek és ízesítők Forró csokoládéital.........................................................................182 Diós csokoládé hab.........................................................................183 Szezámmagos csokoládés sütemény................... ...................184 Fahéjas csokoládébombák..............................................................185 Gyömbéres sült zöldségek..............................................................188 Gyömbérpüré................................................................................. 189 Jeges tea zöldcitrommal és gyömbérrel..........................................190 Hal aioli.......................................................................................... 193 Olívaolajban pácolt paradicsom.....................................................194 Olívaolajos burgonyapüré..............................................................195 Mentás gyümölcssaláta teában.......................................................197 Vaníliás teában főtt körte................................................................198 Csillagánizsos tea...........................................................................199 Friss és szárított gyümölcsök Fehérborban és zöldcitromlében pácolt ananász............................204 Fahéjas sült ananász............................. ..........................................205 Ananász szósz................................. ................................................206 Ananász fagylalt.............................................................................207 Mangó és mentás cukkini saláta.....................................................210 Mangó fagylalt...............................................................................211 Gyömbéres-fahéjas sült mangó......................................................212 Mangópüré.....................................................................................213 Diós vinaigrette..............................................................................216 Diós sütemény................................................................................217 Diós-mézes fagylalt........................................................................218 Aszalt szilvás galambhús...............................................................221 Aszalt szilvával töltött kacsamell...................................................222 Hideg aszalt szilva teában..............................................................223 Aszalt szilva fagylalt......................................................................224
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 940 Ft

A termék megvásárlásával

94 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó tioti
Kiadás éve2003
Oldalak száma:248
Súly300 gr
ISBN2399986697945
ÁrukódSL#2112309132
Kötéspapír / puha kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 940 Ft

A termék megvásárlásával

94 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Biró Kincső: MedúzalányBiró Kincső: Medúzalány