Kína-tanulmány

park kiadó  | 2012  | cérnafűzött, keménytáblás  |  484 oldal

Libri Antikvárium
FÜLSZÖVEG A táplálkozástudomány legfrissebb eredményei megcáfolhatatlanok. Aki változtat az étrendjén, az drasztikusan csökkentheti a rák, a szívbetegségek, az elhízás és a cukorbetegség kockázatát. Napjainkban egyre több szó esik az egészségi állapotról, a betegségekről és megelőzésükről. Az Egyesült Államokban, mely egészségügyi ellátásra világviszonylatban a legtöbbet költi, a lakosság kétharmada túlsúlyos, a cukorbetegek száma meghaladja a 15 milliót. De nem jobb a helyzet a világ más országaiban, így Magyarországon sem. A szívbetegség ma is ugyanolyan nagy számban szedi áldozatait, mint 30 évvel ezelőtt. A rák elleni harc, mely az 1970-es években kezdődött, jócskán mutatott fel eredményeket, a rákos megbetegedések száma mégis évről évre nő. Egyre több gyógyszert fogyasztunk, remélve, hogy ezzel helyreállíthatjuk egészségünket. Pedig egészségünk elsősorban a táplálkozásunktól függ: attól, hogy mit eszünk reggel, délben és este. A Kína-tanulmány, a világ mindeddig legátfogóbb táplálkozástudományi felmérése világosan és közérthetően mutatja be, milyen összefüggés van a táplálkozás és a leggyakoribb betegségek - szívbetegség, elhízás, cukorbetegség, rák és autoimmun betegségek - között. Szerzője, dr. T. Colin Campbell, a Cornell Egyetem professzora, miközben számtalan, táplálkozással kapcsolatos tévhitet és mítoszt oszlat el, rengeteg hasznos és megszívlelendő tanáccsal szolgál. Nemcsak a szakembereknek, de főként és elsősorban a széles nagyközönségnek. Vissza TARTALOM Előszó a magyar kiadáshoz 11 Howard Lyman előszava 13 John Robbins előszava 15 Bevezetés 17 I. rész: A Kína-tanulmány 27 1. Problémák, melyekkel szembesülünk, megoldások, melyekre szükségünk van 29 2. A fehérjék tárháza 45 3. A rák kikapcsolása 63 4. Tanulságok Kínából 91 II. rész: A bőség betegségei 135 5. Megtört szívek 137 6. Elhízás 163 7. Cukorbetegség 173 8. Gyakori daganatos betegségek: emlő-, prosztata-, vastagbélés végbélrák 185 9. Autoimmun betegségek 213 10. Széles körű hatások: csont-, vese-, szem- és agyi betegségek 233 III. rész: Útmutató a helyes táplálkozáshoz 255 11. Helyes táplálkozás: a táplálkozás és egészség nyolc alapelve 259 12. Hogyan táplálkozzunk? 277 IV. rész: Miért nem hallottunk erről korábban? 284 13. A tudomány sötét oldala 287 14. Tudományos redukcionizmus 305 15. Az ipar ,,tudománya" 327 16. Kormányzat: az emberekért van? 345 17. A nagy orvostudomány: kinek az egészségét védi? 361 18. Ismétlődő történelem 385 A Függelék. Fehérjehatás patkánykísérletekben 395 B Függelék. A Kína-tanulmány kísérleti terve 397 C Függelék. Kapcsolat a D-vitaminnal 405 Jegyzetek és hivatkozások 415 Név- és tárgymutató 463
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 18 890 Ft

A termék megvásárlásával

1 889 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó park kiadó
Kiadás éve2012
Oldalak száma:484
Súly819 gr
ISBN2399987028922
ÁrukódSL#2111148748
Kötéscérnafűzött, keménytáblás

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 18 890 Ft

A termék megvásárlásával

1 889 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Robert Greene: The 48 Laws of PowerRobert Greene: The 48 Laws of Power