TTK - Tér-Táj-Kép

martin opitz kiadó  | 2023  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  216 oldal

"Jelen kötettel a VI. Dimenziók interdiszciplináris konferencián elhangzó előadásokból készített tanulmánycsokrot veheti kezébe az érdeklődő olvasó. Konferenciakötet-sorozatunk immáron hatodik darabja jelent meg azzal a céllal, hogy szélesebb körben is megismertessük a konferencián összegyűlő különböző tudományterületek képviselőinek munkáját. További célunk, hogy rávilágítsunk arra, milyen fontos a megismerés folyamatában az egyes diszciplínák közötti együttműködés: ugyanabban a témában különböző nézőpontok mentén formálhatjuk a világról alkotott KÉPünket.
Ezt a bizonyos KÉPet számos tényező befolyásolja, alakítja. Bonyolult kölcsönhatásként írható le az a folyamat, ami mentén a tudományterületek által közvetített víziókat befogadjuk. Ez ugyanis nem csupán passzív szerepet ró ránk: tulajdonképpen újra alkotjuk a kapott KÉPet, megvalósítjuk saját interpretációnkat. Ennek kalandjához hívjuk most segítségül az olvasót és bízunk abban, hogy minél gazdagabbá tudjuk tenni az általunk nyújtott információk révén formálódó eredményt.
Ugyanakkor a diszciplínák találkozására is szükség van ahhoz, hogy ez a folyamat sokoldalúan végbemenjen. Ha a találkozást felvetjük, akkor máris formálódik a TÉR, amiben ez lezajlik. Bízunk benne, hogy a tanulmányok révén kapott, különböző elemek sokaságából összeálló KÉP, a kötet által nyújtott fókuszból egy ismerős TÁJjá formálja a körülöttünk lévő összetett TERet. Hiszen a TÁJ a TÉRnek olyan része, amiből nem csupán információkat gyűjtünk, hanem valamilyen módon kötődünk hozzá, egyszerre vagyunk személői és részesei. A "TÉR, TÁJ és KÉP" hármasságát fogtuk tehát egyetlen kötetbe."
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 4 900 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 655 Ft

A termék megvásárlásával

465 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó martin opitz kiadó
Kiadás éve2023
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:216
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly510 gr
Illusztráció50 KÉP
ISBN9786156388506
Árukód2775247 / 1219646

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 4 900 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 655 Ft

A termék megvásárlásával

465 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kriminálisan jó válogatásKriminálisan jó válogatás