Házi tartósítás és fagyasztás

mezőgazdasági kiadó  | 1991  | pamphlet / füzet  |  93 oldal

Libri Antikvárium
FÜLSZÖVEG Manapság, amikor a nagyüzemileg tartósított zöldség, gyümölcs, savanyúság egyre drágább, aki csak teheti, visszatér anyáink, nagyanyáink módszeréhez, a házi tartósításhoz. Különösen azok számára jelent ez nagy megtakarítást, akiknek kertjében megterem a zöldség, a gyümölcs, de a szedd magad mozgalom érvén a kert nélküliek is olcsón juthatnak az idényben a nyersanyaghoz. A könyv első fő része a befőttek, dzsemek, lekvárok, gyümölcskocsonyák, gyümölcslevek, szörpök, konzervált zöldségek, savanyúságok elkészítésének módját tartalmazza. A szerző röviden ismerteti az aszalás módszerét is. Ezt követően az elkészült termékeke tárolásának szabályairól szól. A második rész a gyümölcsök, zöldségek, a húsok, a tej és tejtermékek, a kenyér, a sütemények szakszerű fagyasztásával foglalkozik, majd arról kapunk útmutatást, hogy mi mennyi ideig tárolható, továbbá hogyan engedtessük fel a fagyasztott terméket úgy, hogy az minőségét megőrizze. TARTALOM Bevezető 5 Tartósítás és romlás 6 A tartósításhoz szükséges eszközök, felszerelések, segédanyagok 10 Eszközök, felszerelések 10 Segédanyagok 15 Gyümölcskészítmények 23 Befőttek 23 Birsbefőtt 24 Cseresznyebefőtt 24 Kajszibefőtt 25 Körtebefőtt 26 Meggybefőtt 27 Őszibarackbefőtt 28 Szilvabefőtt 29 Szőlőbefőtt 29 Vegyes gyümölcsbefőtt 30 Zölddió-befőtt 30 Dzsemek (darabos gyümölcsízek) 31 Almadzsem 32 Kajszidzsem 32 Őszibarackdzsem 33 Szamócadzsem 34 Szilvareszter 35 Gyümölcsízek, lekvárok 35 Kajsziíz 36 Kajsziíz gyors eljárással 37 Szilvalekvár 37 Gyümölcskocsonyák, -sajtok 37 Almakocsonya 37 Birssajt I. 38 Birssajt II. 39 Ribiszkekocsonya 39 Gyümölcsök tartósítása ételekhez, süteményekhez 40 Alma réteshez 40 Cseresznye, meggy saját levében 41 Meggy nyersen eltéve 41 Szilva nyersen eltéve 42 Gyümölcslevek 42 Természetes tisztaságú gyümölcslevek 43 Rostos gyümölcslevek 49 Rostos lé paradicsomból 49 Gyümölcsszörpök 50 Feketeribiszke-szörp 51 Málnaszörp 51 Meggyszörp 52 Szamócaszörp 52 Narancsízű szörp 52 Zöldségkészítmények 53 Fűszeres paradicsom (ketchup) 54 Leveszöldség sóban eltéve 54 Zöldbab 55 Zöldborsó 55 Savanyúságok 57 Csemegeuborka 57 Kovászos uborka 59 Paradicsom alakú paprika 60 Vörös káposztával töltött paprika 61 Savanyított káposzta 62 Savanyított fejes káposzta 64 Szárított, aszalt termékek 66 Aszalt gyümölcsök 69 Szárított zöldségek 70 A szárított és aszalt készítmények felhasználása 71 A tartósított termékek tárolása 72 Fagyasztott termékek 74 Előkészítés fagyasztásra 75 Gyümölcsök fagyasztása 76 Zöldségfélék fagyasztása 79 Egyéb termékek fagyasztása 82 A fagyasztott termékek tárolása 86 A fagyasztott termékek felengedtetése 89
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 590 Ft

A termék megvásárlásával

159 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó mezőgazdasági kiadó
Kiadás éve1991
Oldalak száma:93
Súly100 gr
ISBN2399980858816
ÁrukódSL#2110337395
Kötéspamphlet / füzet

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 590 Ft

A termék megvásárlásával

159 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Popper Péter: Várj, amíg eljön az órádPopper Péter: Várj, amíg eljön az órád