A KönyvKereső szolgáltatás csak regisztrált ügyfeleink számára elérhető.
Hogy igénybe tudja venni, kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon oldalunkon.
hanami média kft.
| 2013
| kemény kötés
|
160 oldal
Amikor kiderül, hogy amit eddig megettünk, ártalmas nekünk, olyan, mintha összedőlne körülöttünk a világ. Az első sokk után jön a szembesülés, hogy korántsem egyszerű a gluténmentes étrendet megoldani. A kész termékek nagyon drágák és nehezen beszerezhetők, az alapanyagok pedig sokfélék és idegenek. Pánikra azonban semmi ok!
Ez a szakácskönyv finom és egészséges recepteket kínál a diétára kényszerülőknek, amelyek ráadásul a készen kapható termékek árának a töredékébe kerülnek. Kenyerek, kalácsok, pizzák, tésztaételek, fánkok, lángos, pogácsa és ínycsiklandó sütemények - csupa olyan alapvető étel, amely hiányzik egy lisztérzékeny életéből. Emellett néhány izgalmas, gabonából készült fogással is megismerkedhetünk, és a szükséges alapanyagok, valamint beszerzési forrásaik bemutatása sem marad ki.
A könyv üzenete, hogy nem kell lemondanunk a finom ízekről. A többszörösen tesztelt, jól követhető receptek túlélőkészletül szolgálnak azoknak, akiknél frissen diagnosztizálták a problémát, és azoknak is hasznára válnak, akik úgy érzik, már belefáradtak a nehezen tartható, macerás diétába. Az ételek jó részét laktózérzékenyek is megehetik, és természetesen azok egészségéhez is hozzájárulhatnak, akiknek nincs semmiféle ételallergiájuk.
Kollár Anita az ELTE-n végzett nyelvészként, ugyanakkor a Testnevelési Egyetemen sportedzői diplomát is szerzett. Több mint 10 éve dolgozik Stahl Judit mellett. Rendszeresen publikál gasztronómiai tárgyú írásokat, jelenleg a Kulinária Kiadó vezető szerkesztője. 2012 januárjában állapították meg gluténérzékenységét, azóta él ezen az étrenden.
"Ajánlom ezt a könyvet a lisztérzékenyeknek, mert a sokféle kenyér között mindenki megtalálhatja a neki kedveset. A könyv érthetően elemzi az alapanyagok viselkedését, a kenyérsütés mágiáját, és ez óriási segítség annak is, aki korábban is sütött, és most hirtelen a gluténmentesség feladatával szembesül. A nem lisztérzékenyeknek pedig azért, mert a változatosság gyönyörködtet, és még egészséges is."
Dr. Gyimesi Judit, Heim Pál Kórház Coeliakia Centrum
"Örülök, hogy végre megjelenhet ez a könyv, hiszen nagy segítség a lisztérzékeny embereknek. A receptek mögött komoly munka áll, és ezt a kötet minden finom ételén érezni lehet."
Stahl Judit
"Végre egy nemzetközi színvonalú, ízléses, gyönyörű szakácskönyv a témában! Alig várom, hogy kipróbáljam ezeket a zseniális és profi recepteket."
Mautner Zsófia