Édeskönyv

madách könyv- és lapkiadó  | 1978  | kemény kötés  |  308 oldal

Libri Antikvárium
Megjegyzés: Fekete-fehér, színes ételfotókkal illusztrálva. ELŐSZÓ Háziasszonyaink - elsősorban a fiatalok - meg akarják tanulni a tésztás ételek elkészítésének minden csínját-bínját. Ennek feltétele, hogy a főtt, sült, zsírban sült tészták, különféle felfújtak, pudingok, krémek, fagylaltok és a sütés nélkül készített édességek pontos receptje mindig kéznél legyen. Miért oly kedveltek a tészták? A tészták ételek változatossá teszik a család étrendjét, a tejjel készült különféle pudingok, krémek jól kiegészítik a gyermekek kosztját, a sós és édes sütemények a vendéglátás bevált kiegészítői. Az étrendbe iktatott tésztás ételek bizonyos mértékben csökkentik a konyhára fordított kiadások összegét. Nem utolsósorban pedig éppen az édes tészták készítése bizonyítja leghatásosabban a háziasszony szakácsművészetét. A tésztás ételeket azonban igen megfontoltan kell megválasztanunk. A helye és korszerű táplálkozás fontossága mindinkább előtérbe került, több társadalmi szervünket, különösen az egészségügyet foglalkoztatja ez a probléma. Az élelmiszerek összetétele, a helyes táplálkozásra vonatkozó ismeretek egyre fontosabb szerepet töltenek be az ember egészségéről való gondoskodásban. A táplálkozás, amint a lakosság különböző rétegeiben végzett felmérések bizonyítják, hatással van nemcsak az egyes ember, hanem általában az egész lakosság egészségi állapotára. A kapott eredmények képet nyújtanak a táplálkozás jellegéről, megmutatják a gyermekek és a felnőttek étrendjében található hibákat és fogyatékosságokat, főként pedig rámutatnak arra, mennyire veszélyezteti és károsítja az ember egészségét a helytelenül összeállított étrend. A felmérések eredményei egyszersmind útmutatásul is szolgálnak, miként kell a táplálkozást korszerűvé, egészségessé és gazdaságosság tenni. Vissza TARTALOM Előszó 7 Mikor készítsünk süteményt 8 Hogyan készítsük a tésztákat 9 Piskótatésztából készült finom sütemények 17 Piskótatészták 17 Piskótatésztából készült tekercsek 42 Biszkvitkenyerek, kuglófok és őzgerincek 46 Omlóstésztából készült sütemények 56 Torták 74 Teasütemények 107 Sütemények leveles vajastésztából 147 Rétesek 153 Sós sütemények 158 Kelt tészták 165 Zsírban sült tészták 179 Palacsinta, tarkedli, élesztős palacsinták 187 Morzsák 193 Omlettek 196 Főtt tészták 201 Zsemlefelfújtak 221 Felfújtak 224 Pudingok 235 Sütés nélkül készült édességek 245 Krémek, habok, flammerik 267 Fagylaltok, parfék, fagylaltpoharak 280 Gyümölcs limonádék és frissítők 288 Gyümölcskompótok, gyümölcssaláták 292 Tárgymutató 297
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 190 Ft

A termék megvásárlásával

119 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
saját képpel
Kiadó madách könyv- és lapkiadó
Kiadás éve1978
Oldalak száma:308
Súly1000 gr
ISBN2399994024030
ÁrukódSL#2108868962
Kötéskemény kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 190 Ft

A termék megvásárlásával

119 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

A gyerekbirodalomA gyerekbirodalom