Bevezetés a korszerű sporttáplálkozásba

fair play sport bt.  | 2007  | papír / puha kötés  |  244 oldal

Libri Antikvárium
A mai korban, a III. évezred elején, a tudásalapú társadalom kiteljesedésének időszakában nehéz lenne túlbecsülni a sporttudomány és a táplálkozástudomány jelentőségét. Mind a sporttudomány, mind a táplálkozástudomány öles léptekkel fejlődik, ma ezen tudományterületekről, ill. ezen tudományágak bizonyos részterületeiről összehasonlíthatatlanul többet tudunk, mint néhány évtizeddel ezelőtt. Ezzel összefüggésben nyilvánvaló a sporttudománnyal és táplálkozástudománnyal foglalkozó szakemberek törekvése, hogy ezen új ismeretek jussanak el a felhasználóig is, épüljenek bele napi életvitelünkbe, táplálkozási szokásainkba, a sportolók felkészítésében alkalmazott módszerekbe, eljárásokba. Eleget téve ezáltal az edzők, sportvezetők részéről gyakran megfogalmazott kérésnek, ill. elvárásnak, hogy kapjanak a tudomány területéről több támogatást, de olyat, ami közvetlenül felhasználható a gyakorlati edzésmunkában is. Természetesen a sport és a táplálkozás területén megfigyelhető változások nem függetleníthetők a társadalmi, gazdasági, politikai, ökológiai jellegű változásoktól. Ma az élelmiszer némileg vagy esetleg jelentősen eltér a mondjuk 50 évvel ezelőtt megtermelt és feldolgozott élelmiszertől (pl. eltérő mikroelemösszetétel, az új gyártási technológiákból következőn más fizikai paraméterek, az adalékanyagok, tartósítószerek, vitaminkiegészítés stb. miatt más beltartalmi jellemzők) s a mai sport - létesítményeivel, új, állandóan módosuló versenyszabályaival, a technikai fejlődés (pl. üvegrúd) vívmányaival, a sportfinanszírozás és sportirányítás módosulásával - sem hasonlítható mondjuk az 5 évtizeddel korábbihoz. Sem eredményeiben, sem a rendelkezésre álló feltételrendszerben. S a fejlődés - valószínűsíthetően - nem fog megállni, az informatika, a biotechnológia, a méréstechnika területén bekövetkező további előrelépés minden bizonnyal alapvetően módosítani fogja egész életünket is. Azt az életet, amelyben - lévén az ember fizikai jellegű munkavégző tevékenysége egyre kisebb arányú - a sport, a rendszeres testmozgás és fizikai aktivitás egyre inkább meghatározó jelentőségű lesz. Az egészségünk megőrzésében a sporton kívül a korszerű táplálkozásnak is jelentős szerepe van. Könyvünk erről szól, arról, hogy hogyan kell táplálkoznia a sportolónak, milyen alapelveket célszerű figyelembe vennie ahhoz, hogy táplálkozása adekvát legyen, s mire kell odafigyelnie ahhoz, hogy ne a táplálkozás legyen a szűk keresztmetszet az adott szintű sportteljesítmény eléréséhez vezető úton. Nagyon bízunk benne, hogy a könyv valóban hasznos segítséget tud nyújtani a legkülönbözőbb sportágakban tevékenykedő, s más és más teljesítményszintre képes sportolóknak, hiszen arra törekedtünk, hogy konkrét, az edzés és versenyzés során alkalmazható tanácsokat is adjunk. Őszintén reméljük, hogy érdekes és hasznos információkkal szolgálunk a könyvet záró Függelékben is, ahol a játékos kedvű olvasók a sporttáplálkozás témaköréből 100 kérdést is találnak, s ismereteiket ellenőrizhetik a megadott válaszok közül az egyetlen helyes megoldás kiválasztásával.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 750 Ft

A termék megvásárlásával

275 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:közepes állapotú antikvár könyv - aláhúzásokkal
Ceruzás beírások, aláhúzások a könyvben.
Kiadó fair play sport bt.
Kiadás éve2007
Oldalak száma:244
Súly319 gr
ISBN2399960895527
ÁrukódSL#2110645691
Kötéspapír / puha kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 750 Ft

A termék megvásárlásával

275 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Robert Greene: The 48 Laws of PowerRobert Greene: The 48 Laws of Power