99 egytálétel 33 színes ételfotóval (Saját képpel) (Zöldséges ételek, Burgonyával készült ételek, Rizzsel készült ételek, Vegyes finomságok...)

corvina kiadó  | 1988  | cérnafűzött, keménytáblás  |  64 oldal

Libri Antikvárium
ELŐSZÓ Az egytálétel eredendően a természettel szoros kapcsolatban élő, az időjárás ellentmondást nem tűrő, szigorú törvényeinek engedelmeskedő emberek tápláléka volt. kinek dúsabban, kinek szerényebben jutott a tányérjára; ki a hozzávalóknak, ki az időnek volt szűkében. Sietős korunkban miért éppen a háziasszony ne sietne, hiszen annyi dolga van. Meggyőződésem azonban, hogy bevásárlási gondok ide, időhiány oda, azért sokan vagyunk, akik szeretnénk a család örömére tenni, és fontosak tartjuk, hogy túlterhelt gyerekeinket és gyakran idegességtől vibráló életünk párját a finom illatok az asztalhoz csalogassák, s ha már ott vannak, beszélgetésre csábítsák. TARTALOM: Előszó helyett 3 Zöldséges ételek 4 Spenótos-burgonyás rakottas 4 Spenótkoszorú tészta-alapon 4 Túrós-gombás spenótrétes 4 Mángold-egytál 6 Sárgarépa-spenót rácsos 6 Spárgapástétom 7 Tavaszi töltött karalábé 9 Gombával töltött karalábé 9 Vásárhelyi karalábés csirke 10 Karfiolos rakott sertésszelet 10 Mexikói töltött patisszon 10 Zöldborsós-sonkás sárgarépafelfújt 11 Zöldborsós aprópecsenye 12 Vesés brokkoli pisai módra 12 Sajtos-sonkás karfiol 14 Sajtos-juhtúrós-kapros zöldbab 14 Rakott zöldbab 14 Rakott zöldbab Tercsi módjára 14 Zöldbabgulyás 15 Sonkás-sajtos-pórés rétes 16 Sajtos pórétorta 16 Szalonnás pórélepény 17 Töltött padlizsán 17 Portugál töltött padlizsán pattogatott kukoricával 17 Padlizsán-zucchini rakottas pármai módra 19 Sült paprika-zucchini rakottas pármai módra 19 Sült paprika-zucchini-sonka rakottas 19 Gombás töltött zucchini 20 Húsos-tárkonyos töltött tök 20 Genovai töltött paradicsom 21 Paradicsomos-húsos polenta 21 Töltött paprika 21 Sült töltött paprika 22 Argentin kukoricás csirkesaláta 22 Bolgár sajtos zöldségtál 25 Karfiolos-sárgarépás sonka 25 Töltött zöldség 26 Zöldséges húsgombócok római tálban 26 Ínyenc borjúegytál sok zöldséggel 26 "Muszaka" (görög specialitás) 27 "Irish Stew" - Ír ürügulyás 27 "Navarin" - avagy zöldséges bárányragu (francia specialitás) 28 Húsos-gombás töltött zeller 28 Rakott kelkáposzta 29 Lotharingiai májas töltött kelkáposzta 29 Káposztás-kolbászos egytál 30 Erdélyi lucskos káposzta 30 Orosz húsos káposzta 30 Szerdahelyi káposztás paszuly 31 Bajor káposztás-húsos tál májgombóccal 32 Székelygulyás 32 Erdélyi rakott káposzta 33 Babos-szalonnás egytál 34 Babgulyás szárazbabból 34 Örmény babos-zöldséges hús római tálban 35 Babos-birka egytál 35 Füstölt húsos lencse egytál 36 Sárgaborsó-csülök egytál 36 Burgonyával készült ételek 37 Paprikás burgonya 37 Hússal töltött burgonya 37 Rakott burgonya - a klasszikus recept 38 Gombás rakott burgonya 38 Francia rakott burgonya 38 Paradicsomos-sajtos rakott burgonya 40 Burgonyás omlett-tekercs 40 Ticinói burgonyás tál 40 Sajtos burgonyakoszorú 41 Csirkemájas burgonyapüré-torta 42 Sajtos burgonyatorta 42 Lyoni burgonyás tál 42 Cremonai paradicsomos burgonyatorta 43 Sült hal öreghalász müdra burgonyával, kapros tejföllel 44 Rakott fasírt 44 Sertéscsülök Pékné módra 45 Bakonyi burgonyás aprópecsenye 45 Lecsós-burgonyás sertésborda 46 Burgonyás-zöldséges sertésborda vagy csirke római tálban 47 Rizzsel készült ételek 47 Zucchinis rizstorta 47 Rizses zöldbab 47 Zucchinis rizses lecsó 49 Sonkás rizstorta tésztában 49 Bácskai rizses hús 49 Rizses hús Ínyenc módra 50 Gyuvecs (szerb recept) 50 Sáfrányos rizses csirke 51 Banános-kókuszos-rizses pulykamell 52 "Paella Valenciana" 52 Vegyes finomságok 53 Orosházi tarhonyás csirke 53 Halkorona 53 Hagymás-húsos sonka 54 Húsfelfújt tojással 55 Húsos-gombás rakott tojás 55 Vörösboros marha-bográcsgulyás 55 Paradicsomos tojás nápolyi módra 57 Köményes sajttorta 58 Sonkás sajtfelfújt 58 "Raclette" (svájci specialitás) - a fondue édestestvére 58 Húsos fondue - "Fondue bourguignonne" 59 Kínai fondue 60 Függelék 61 Setés- vagy marhapörkölt 61 Paradicsommártás I. 61 Paradicsommártás II. 61 Besamelmártás 61 Majonéz 62 Majonéz főtt tojásból 62 Tartármártás 62 A spárga főzési módja 62 A paradicsom hámozása, előkészítése 62 A gomba megtisztítása 62 A padlizsán tisztítása, előkészítése 63 Fontos tudnivalók a felfújtak készítéséhez 63 Házias mértékegységek 63
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 000 Ft

A termék megvásárlásával

100 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Képgarancia, saját kép.
Kiadó corvina kiadó
Kiadás éve1988
Oldalak száma:64
Súly300 gr
ISBN2399985933969
ÁrukódSL#2110773373
Kötéscérnafűzött, keménytáblás

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 000 Ft

A termék megvásárlásával

100 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Illés Andrea: Bakancslista - Irány a Balaton!Illés Andrea: Bakancslista - Irány a Balaton!