2 szakkönyv alkoholos italokról: Likőripari kézikönyv + Gyümölcsborok és más alkoholos gyümölcsitalok

mediaworks hungary zrt.  | 2021  | papír / puha kötés  |  469 oldal

Libri Antikvárium
A Likőripari kézikönyv című könyvben néhány oldalt visszaragasztottak. Likőripari kézikönyv (Mezőgazdasági Kiadó, 1978, 297 oldal) Évezredekkel ezelőtt merülhetett föl az a gondolat, hogy gyógyfüveket és ízes, illatos növényi részeket alkoholba áztassanak és ezzel kellemes zamatú italt nyerjenek. A 15. században ezek a készítmények csodadoktorok és alkimisták készítette bájitalok és gyógyszerek voltak. Az ízek, aromák állandó variálása, a sorozatos próbálkozások olyan remekeket is létrehoztak, mint amilyen a francia Chartreuse likőr. Ez már azonban tipikusan élvezeti cikk, fogyasztása mentes minden babonás hiedelemtől. Az iparszerű likőrgyártás - ami a fejlődés egy újabb lépcsőfoka - hazánkban kb. a 19. sz. közepén-végén alakult ki. Az akkori idők magánvállalatai közül érdemes néhányat megemlíteni: a Braun gyárat, a Gschwindt gyárat, a Zwack Likőrgyárat, az Ipar utcai Likőrgyárat, a Budafoki Szesz- és Élesztőgyárat stb. A magyar likőrgyártásnak tehát nagy hagyománya van. Könyvünk a jelennek szól, a 20. sz. technikai színvonalának megfelelő szinten tárgyalja a likőrök gyártását. Elsősorban azoknak a szakembereknek készült, akik a termelésben közvetlenül részt vesznek. A könyv ismerteti a likőripar alap- és segédanyagait, majd - a technológiai sorrend alapján - a féltermékek előállítását, a késztermékek összeállítását, a raktározást, az érlelést és a palackozást. A gyakorlatiasan írt és összeállított anyagot átszövi a megértéshez szükséges elméleti anyag, példákkal illusztrálva. Mivel napjainkban a természetes anyagok felhasználása egyre inkább előtérbe kerül, a drogokkal egy külön fejezet foglalkozik. Igen fontos és hasznos a minőség-ellenőrzésről szóló fejezet. Mintegy záróakkordként, a könyv végén felsorakoznak a likőripar késztermékei: a likőrök, pálinkák, konyakok, brandyk stb. A könyv az ipar számára készült, az otthoni ,,kotyvasztásokhoz" nem nyújt segítséget. Mégis, azt kívánjuk: a szakembereken kívül forgassák mások is, sőt főleg mások: a leendő szakemberek. Gyümölcsborok és más alkoholos gyümölcsitalok (Mediaworks Hungary Zrt., 2021, 172 oldal) A nyári nap érlelte zamatos, frissen szedett gyümölcs nemcsak nyersen fogyasztható, de kiváló bor, likőr, bólé, sőt martini készíthető belőle. A gyümölcsből készült alkoholos italok ma hazánkban még mindig az ínyencvonalat képviselik, és könyvünk segítségével bárki elkészítheti saját kézműves gyümölcsborát, ha ezt a könyvet használja útmutatóként. A könyv szerzője több évtized alatt összegyűjtött, személyes élményekkel teli tapasztalatát adja közre kipróbált receptekkel, fogásokkal kiegészítve, segít a szükséges eszköztár kialakításában, végig kíséri a borkészítés folyamatán a kezdő hobbiborászokat, de a tapasztaltabbaknak is tartogathat újdonságokat.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 2 990 Ft

A termék megvásárlásával

299 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó mediaworks hungary zrt.
Kiadás éve2021
Oldalak száma:469
Súly1200 gr
ISBN2310005866722
ÁrukódSL#2112251106
Kötéspapír / puha kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 2 990 Ft

A termék megvásárlásával

299 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Berka Attila: Gryllusok Berka Attila: Gryllusok