Szép, megkímélt állapotú szakácskönyvek.
A Hajdú-Bihari Napló új receptjei - Az olvasók ízlése alapján...
Ezt a könyvet Önök írták
Végy egy konyhát, amelynek ükapja kaukázusi, dédanyja olasz, nagyapja török, sógora osztrák, nagybátyja francia. Keress ehhez olvasókat, kiknek jó ínye, fejlett ízlése van, érzéke s kedve a főzéshez. Fűszerezd meg egy kis versengéssel, mesterszakácsok zsűriző tekintetével, s máris kész az újabb receptgyűjtemény amely egy egész régió, Északkelet-Magyar- ország legjobb receptjeit füzi egybe. A főzés nem boszorkányság, meg lehet, és meg is kell tanulni! Sok olvasó tapasztalatait szed- te csokorba immár második alkalommal a Receptkönyv, hogy segítségére legyen mindazoknak, akik szívesen tanulnak vala- mi újat. A sok képpel nemcsak az olvasást kívántuk élvezeteseb- bé tenni, hanem a látvány egyben segítség is a receptek sikeres megvalósításához.
A magyar vidék konyhája még őrzi sok receptúra formájában a hagyományokat. Sikerük egyik titka a lehető legfrissebb, és az évszakoknak megfelelő, alapanyagok hozzáértő felhasználása. A beérkezett számtalan recept megmutatta számunkra, hogy miként készíthetünk ínycsiklandó étkeket, melyek egyben könnyűek és választékosak nyáron, fűszeresek és harmonikusak télen. A bográcsételektől a fenséges desszertekig, a tájjel- legű ízektől a befőzés titkaiig számos recept fellelhető ebben a könyvben. Valamennyi könnyedén elkészíthető az Ön konyhájában is.
Igazi élvezetet jelentett számunkra, hogy az Önök jóvoltából rátalálhattunk az olyan jól bevált családi receptekre, melyeket még mindig készítenek, a gasztronómiai korszellemnek meg- felelően, új technológiák bevetésével. De mindig fellelhető bennük a hagyományos gyakorlati ismeretek, a gasztronómiai értékek tisztelete is.
Köszönet a szorgos olvasóinknak, Oscar-díjas háziszakácsainknak, akik receptjeikkel, ötleteikkel hozzájárultak az újabb receptkönyvünk megszületéséhez.
Az Észak-Magyarország, a Hajdú-bihari Napló és a Kelet- Magyarország olvasóinak új receptkönyve reméljük, hogy helyet kap majd az Önök könyvespolcán, és sűrűn forgatva születhet majd számos emlékezetes családi ebéd, vacsora.
Szabó Miklós főszerkesztő
és a szerkesztőbizottság
A Napló legújabb receptjei - Az olvasók ízlése alapján...
Ezt a könyvet ismét Önök írták...
Negyedik alkalommal vehetik kezükbe avatott olvasóink közös munkánk gyümölcsét, a legújabb receptkönyvünket. ,,Avatott", hiszen kezdetektől a végéig részt vettek a könyv munkálataiban, válogatott receptekkel pályáztak, jó ínyük, fejlett ízlésük, érzékük a főzéshez irányt mutatott kis csapatunknak. Újdonság volt az eddigiekhez képest, hogy a készítésbe is bekapcsolódott néhány olvasónk, a kóstolás nemes feladatát vállalva fotózásunk két hely- színén is.
Mi egy jó szakácskönyv elkészítésének receptje? Válasszunk népszerű napilapot alapnak, tűzdeljük meg receptverseny játékkal, majd pácoljuk be mesterszakácsok és mestercukrász ítéletébe. Jöhet a kipróbálás, azaz a sütés-főzés, aztán az ízlelőbimbók tobzódása: kis torkoskodás a fotósnak, s a munkatársaknak. A végé- re tálaljuk a gyönyörű fotókkal illusztrált receptkönyvet az Önök jól bevált és velünk megosztott receptjei alapján. A legtetejét meg- szórjuk finom kedvezménnyel, hiszen hűséges olvasóink igazán kedvező áron juthatnak hozzá a sorozatunk negyedik darabjához.
A magyar konyha még őrzi a hagyományokat. A beérkezett számtalan recept megmutatta számunkra, miként készíthetünk ínycsiklandó ételeket, melyeket eleink is fogyasztottak, a korszerű konyha eszközeivel. Igazi élvezetet jelentett számunkra, hogy rátalálhattunk olyan kipróbált receptekre, melyeket még mindig készítenek, az új technológiák bevetésével. Ebben a könyvben különleges ínyencségeket talál. Valamennyi könnyedén elkészíthető az Ön konyhájában is.
Köszönet olvasóinknak, akik receptjeik, ötleteik özönével kényeztettek minket.
Az Észak-Magyarország, a Hajdú-bihari Napló és a Kelet-Magyarország legújabb receptkönyve reméljük, helyet kap majd az Önök könyvespolcán és emlékezetes ebédek, vacsorák kerülhetnek a családi asztalra receptjeink alapján!
Kiss László főszerkesztő
+ Mutass többet
- Mutass kevesebbet