Jeffrey Brown

Jedi akadémia

2016. 02. 17. - Varró Dani

Az olyan családoknál, ahol a Csillagok háborúja-őrület apáról fiúra száll, ahol apuka ötvenszer látta az eredeti Star Wars trilógiát, a gyerekeknek pedig még a diafilmjei is egy hatalmas Darth Vader sisakba vannak bepakolva, és ha a kezükbe kerül egy biciklipumpa, azt játsszák vele, hogy „és akkor Darth Vader felnyitotta lézerkardját!”, Jeffrey Brown Darth Vader-sorozata garantáltan betalál. Viszont az olyan családoknál, akik nem ilyenek... fogalmam sincs, hogy mi a helyzet, mert a mienk ilyen család.


Tovább olvasom

Danny Bain

Ez nem az apu hangja

2016. 11. 17. - Varró Dani

Az első mesekönyv, amit ajánlok, a gyerekeim egyik legnagyobb kedvence, és több szempontból is rendhagyó. Egyrészt, mert a szerzője nem magyar, mégis magyarul mesél. Másrészt, mert általában én olvasom fel a gyerekeimnek a meséket, de ezt a könyvet kivétel nélkül mindig a szerző előadásában szoktuk hallgatni a mellékelt cédéről, és másoknak is ezt ajánlom. Az a címe, hogy „Ez nem az apu hangja”, és ténylegesen lényegesen jobban működik nem az apu hangján.


Tovább olvasom

Varró Dániel

1977-ben születtem Budapesten. Költő vagyok és háromgyerekes apuka. Eddig hét könyvem jelent meg, ebből öt gyerekeknek szól. Az elsőt még felnőtteknek szántam, de már arra is sokan mondták, hogy gyerekes, egy kritikában egyenesen a posztinfantilizmus előfutárának kiáltottak ki. Mindig nagyon szerettem a meséket, még amikor ez a legcikibbnek számított, kamaszkoromban is megnéztem mindig az esti mesét a tévében, és a kedvenc olvasmányaim is jórészt mesék és verseskötetek voltak. Gyerekként nagyon szerettem hallgatni, ahogy apukám mesét olvasott nekünk, és most apukaként nagyon szeretek mesét olvasni a gyerekeimnek. Nagy becsben tartom az igényes, jól megírt gyerekkönyveket már csak önös érdekből is, hiszen a gyerekek a kedvenc meséiket újra és újra hallani akarják.

Úgyhogy nagyon hálás vagyok azoknak a kollégáknak, akiknek a szövegét akár századszorra is élvezetes olvasni. Ilyen könyveket fogok ajánlani, régi kedvenceimet, amiket jó a gyerekekkel újraolvasni, és újabbakat, amiket most fedezek fel velük együtt.

Válasszon könyvet Varró Dani polcáról!

Varró Dani polca (1)


ChatBot