Ahol már várják a gyerekeket
a Libri olvasósarkok

 • Heim Pál Gyermekkórház,
  Gasztroenterológiai osztály
 • Szent László Kórház,
  Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs osztály
 • Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet,
  Gyermekosztály
 • Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház,
  Gyermekosztály
 • Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház
  és Egyetemi Oktatókórház, Gyermekosztály

Libri olvasósarkok gyerekkórházakban

A Libri idén több kórház gyerekosztályán és gyermekklinikákon is megkezdte olyan olvasósarkok kialakítását, amelyek egy kicsit otthonosabbá tehetik a kórházi környezetet. Az olvasósarkokban színpompás mesekönyvek és izgalmas ismeretterjesztő olvasmányok várják a gyerekeket, természetesen sok játékkal és kényelmes bútorokkal kiegészülve.

A Libri Könyvkereskedelmi Kft. mindig nagy hangsúlyt fektetett CSR programjára: missziója, hogy minél több emberhez hozza közelebb a kultúrát és az olvasás élményét. Évek óta dolgozik azon, hogy könyveket juttasson el súlyos betegségben szenvedő 3 és 18 év közötti gyerekeknek.

Azontúl, hogy évente több ezer könyvet adományoz gyerekek számára, a Libri szeretne további erőfeszítéseket tenni ezen a téren. Ezért döntött úgy, hogy olyan kórházakban és kórházi osztályokon, ahol gyerekek várják a gyógyulást, kényelmes és izgalmas olvasósarkokat hoz létre.

A Libri 2018-ban Budapesten és vidéken öt-öt gyerekkórházban, illetve kórházi gyerekosztályon alakít ki otthonosan berendezett és könyvek százaival ellátott könyvsarkokat, amikkel megpróbálja szebbé tenni a betegek mindennapi életét. Az új olvasósarkokhoz a Libri biztosít bútorokat, kiegészítőket és rendszeresen frissülő könyvállományt. Az olvasósarkokban a gyerekek és a szülők együtt vagy külön-külön is olvasgathatnak a polcokon sorakozó könyvekből.

A mesesarkok a Libri munkatársai által szervezett gyerekprogramoknak is otthont adnak, az interaktív foglalkozásokat egy drámapedagógus állítja össze népszerű és minőségi gyerekkönyvek alapján.

ChatBot