Libri mesepont

Országszerte várjuk a gyerekkönyveket

Tovább bővült a Libri könyvadománygyűjtő programja!

Mostantól az ország bármely Libri Könyvesboltjában leadhatja kinőtt gyerekkönyveit, mi pedig olyan intézményekhez juttatjuk el őket, ahol garantáltan jó helyük lesz. Ha vannak olyan gyerekkönyvek a polcán, amikre már nincs szüksége, de szívesen továbbadná őket kórházak gyermekosztályai számára, hozza el őket bármelyik Libri Könyvesboltba, mi pedig megajándékozzuk egy kedvezménykuponnal.

A Libri 2018-as karácsonyi programjában az olvasók több mint 45 000 könyvadománnyal járultak hozzá ahhoz, hogy minél több gyermekintézményhez, hátrányos helyzetű, illetve beteg gyerekhez jusson el az olvasás és a mesék élménye. A program minden várakozáson felüli sikere meggyőzött minket arról, hogy érdemes tovább folytatnunk a munkát, így most már az ország minden Libri Könyvesboltjában várjuk a könyvadományokat.

Milyen könyveket várunk?

Adománygyűjtő programunkban olyan könyveket várunk, amelyek megfelelnek a 3-18 éves korosztálynak, és jó állapotban vannak. Lehetnek köztük mesekönyvek, lapozgató és foglalkoztató kiadványok, színezők, ifjúsági regények és ismeretterjesztő könyvek is, hogy minden gyerek találhasson köztük életkorának és érdeklődési körének megfelelő olvasmányokat.

A Libri mesepontok

Könyvadományait az ország bármely Libri Könyvesboltjában leadhatja, mi pedig gondoskodunk róla, hogy a lehető legrövidebb időn belül eljussanak új olvasóikhoz. Amikor behozza boltjaink egyikébe már nem használt gyerekkönyveit, kérjük, hogy keresse meg egy kollégánkat a boltban, hogy adományait regisztrálhassuk és méltóképp megköszönhessük.

Hová kerülnek könyvadományai?

Könyvadományai azokhoz a kórházi gyermekosztályokhoz és gyermekkórházakhoz kerülnek, ahol a Libri 2018-tól kezdve folyamatosan alakít ki olvasósarkokat az ott lábadozó gyerekek és szüleik számára. Az olvasósarkokban kényelmes és barátságos környezet, valamint több száz mesekönyv, foglalkoztató és lapozgató várja azokat, akik néhány percre vagy órára szeretnék képzeletben maguk mögött hagyni a kórház ridegségét.

A Libri 2018 óta működő kórházi olvasósarkairól itt tájékozódhat bővebben.