Wladislaw Reymont

Parasztok

új palatinus könyvesház kft.  | 2006  | MAGYAR nyelvű  | KÖTVE  |  1180 oldal

A nagy sikerű Nobel-díjasok Könyvtára sorozat harmadik kötete a lengyel realista szerző világhírű regénye. A homéroszi terjedelmű, ám irodalmi értékét tekintve sem kisebb népi regény átfogja és bemutatja a paraszti életforma teljességét: sok egyéb mellett a hétköznapokat, az ünnepeket, a szerelmet, a szenvedélyt, a munkát, a kicsinyes komiszságot és a népi misztikát. A falusi élet kerete az élet örök rendje: az évszakok váltakozása, melyet a szerző a természeti jelenségek csodálatos költőiségű nyelven az olvasó elé tárt képeivel jelenít meg. Reymont falujának világa önmagában teljes és zárt, lakói a Móricz műveiből ismerős alakokat idézik fel a magyar olvasó irodalmi emlékezetében. Szerb Antal szavaival a regényt "utolérhetetlen egyetemessége teszi nemzetek fölötti, közös irodalmi értékké".
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
3 790 Ft

A termék megvásárlásával

379 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó új palatinus könyvesház kft.
Kiadás éve2006
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:1180
BorítóKÖTVE
Súly1120 gr
FordítóTomcsányi János
ISBN9789639578890
Árukód2145362 / 1030934

Vásárlói értékelések, vélemények

Károly Csaba
2007. 02. 16.

Számtalan jó regényt olvastam már, de ez egy külön kategória. Mindenek felett áll. Az elején még furcsáljuk, hogy miért kapott Nobel-díjat, aztán egyszerre beránt Lipcébe a regény. Egy idő után már úgy érezi az ember, mintha a történet elején beköltözött volna a faluba, és pár hónap elteltével már maga is egy a parasztok közül. Szinte együtt lélegzik velük. És olyan mély ez a regény. Ezek a parasztok minden hibájuk ellenére igazi Emberek. Az élet valós ritmusában zajlanak az események, mégsem száraz a történet, csak a cselekményekről néha áthelyeződik a hangsúly a történésekre, mintha a felhők is valódi szereplők volnának. Ha nem olvastam volna, én sem hittem volna, hogy ez le tud kötni, de maga a stílus is lebilincselő. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Kis katalin
2009. 09. 01.

A történet magával ragadó,a stílus élvezetes,legalább 10 szer már kiolvastam kb 7 évenként mindig.Kár hogy nincs megfilmesítve.A paraszt világot úgy mutatja be hogy még az is élvezi (ha nem jobban)mint aki nem is falun nőtt fel.A Nobel díjat igen! ilyen regényeknek kell megkapni! Aki nem olvassa el nagyon sokat veszít.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
3 790 Ft

A termék megvásárlásával

379 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Dr. Csernus Imre: A magyarDr. Csernus Imre: A magyar