Wm. Paul Young

A Viskó - Ahol a tragédia megütközik a örökkévalósággal

immanuel alapítvány  | 2021  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  254 oldal

Végre magyar nyelven is megjelent a már sokak által nagyon várt könyv, A Viskó (The Shack). Wm. Paul Young megrázó regénye az utóbbi évek egyik legnagyobb könyvsikere, ami páratlanul rövid idő alatt több mint 10 millió példányban fogyott el. Mert akik elolvasták, azok mentek és vettek tízet, harmincat, ötvenet, huszonötöt, és osztották szét rokonaik, barátaik között.Az egyébként vitákat is kiváltó regényről egyik méltatója azt tartja, hogy olyan hatással lehet erre a nemzedékre, mint A zarándok útja volt a maga idejében, A könyv mindenesetre egy lebilincselően izgalmas, és izgalmasan provokatív olvasmány, amiben a telepesek által elhagyott rozoga; rossz emlékeket idéző viskó (A Viskó) egyszeriben döbbenetes titkok tárházává válik.., ahol izgalmas találkozások során a megbocsátás gyógyító ereje és hatalma is felragyog a sebzett szív számára. Akik már olvasták, azt ajánlják, hogy zsebkendőkkel felszerelkezve láss az olvasáshoz. Szükséged lesz rájuk...Vigyázat, regény! Nem teológiai értekezés!

Valóság és fantázia. Kijelentés és keresés.

Egy kétségbeesett, kételyekkel teli ember keresése.

Nem Szentírás!

Egy megrázóan izgalmas 'mese'!

Vagy ahogy Demi Moore ajánlja: sorsfordító erejű olvasmány..

Egy olyan siker, ami még a szépirodalomra nemigen figyelő

Forbes Magazin figyelmét is felkeltette.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 4 490 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 265 Ft

A termék megvásárlásával

426 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó immanuel alapítvány
Kiadás éve2021
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:254
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly266 gr
FordítóGéczi Károly
ISBN9786156017253
Árukód2206040 / 1061834

Vásárlói értékelések, vélemények

(25 vélemény)
Katalin
2010. 02. 02.

Csodálatos könyv, szivből ajánlom mindenkinek...

Katalin
2010. 02. 09.

Csodálatos egy könyv, nagyon ajánlom mindenkinek...

Luca
2010. 03. 03.

Gyönyörű könyv! Nagyon mély mondanivaló gyorsan olvasható,izgalmas történetbe itatva!Nagy hatással volt rám,csak ajánlani tudom.

xd
2010. 03. 19.

Húha...Ezek tényleg jól hangzanak. Azonban, mit gondoltok, hány éves kortól ajánlott e könyv olvasása? Az a helyzet, hogy nagyon nehezen találok magamnak egy olyan könyvet ami tetszik is!:(..ha megyek könyvesboltba, három óra nézelődés után semmi nélkül hagyom el a boltot.:@. 17 leszek, olvashatnám én is?

eszti
2010. 04. 01.

Én is 17 vagyok, és pont a saját korosztályomnak különösen ajánlanám, amikor az élet nagy kérdéseire olyan kétségbeesetten keressük a válaszokat. Ez a könyv ad. Válaszokat, gondolkodnivalót, vígaszt...

Mary
2010. 05. 09.

Ha hiszel Istenbe olvasd el a könyvet.

Gabi
2010. 05. 18.

Csodálatos könyv! Hol a sírás kerülgetett, hol pedig együtt derültem a szereplővel. Lenyűgöző... Minden fejezet elgondolkodtatott. Csak ajánlani tudom!

Niki
2010. 06. 03.

Én tegnap olvastam ki a könyvet. A történet eleje és vége jó. De szerintem a közepe unalmas. Én nem ezt vártam tőle. Egy szóval azt tudnám mondani, hogy elgondolkodtató.

könyvmoly
2010. 06. 23.

Az eleje izgalmas, de a folytatás elég meseszerű. Nem olvastam végig, mert nem találtam túl érdekesnek és izgalmasnak. Az összefoglalóban érdekesebbnek tűnik a könyv mint amilyen valójában. Lehet később újra elkezdem.

Anikó
2010. 06. 28.

Igaz, a tartalma jóval izgalmasabb, mint a könyv valójában. Nekem nagyon nem tetszett. Unalmas vontatott.

Balázs
2010. 08. 11.

Remek könyv tele érzelemmel, mélyenszántó gondolattal. Olvasd el! Segít felülvizsgálnod életedet, gondolataidat.

Szilvi
2010. 09. 28.

A tartalom és a borító alapján én egy misztikus, ezoterikus thrillerre számítottam, egy izgalmas történetre amit átsző az útkeresés és nem egy vallási téziseket boncolgató beszélgetésre. Ez nem regény, icipici története van, az is nagyjából elvarratlan, egyébként pedig inkább egy beszélgetés Istennel, igaz új felfogásban, de nem ezt sugallta a leírás. Olyan embereknek ajánlom, akiket érdekel a vallás, de nyitottak az új gondolatokra.

Zsuzsi
2010. 09. 29.

Életem eddigi legcsodálatosabb könyve. Reményt ad, és elgondolkodtat. Imádom!!!

Horváth Richardné
2011. 02. 22.

Lehet, hogy túl nagy elvárást támasztottam a könyvvel szemben, de nekem sajnos unalmas, és vontatott.

Kollenberg Böbe
2011. 02. 27.

Brutálisan jó könyv. Lehet, hogy ezt kellene olvastatni kötelezően a kamaszokkal.

Alma
2011. 03. 02.

Kedves olvasni vágyó fiatalok. Azért nem ilyen fájdalmas az élet. Ebben a témában van sokkal fiatalosabb, lendületesebb, és még így is tanulságos és elgondolkodtató könyv is. Egyébként szerintem A Viskót a gyilkos írta.

korodiace
2011. 03. 03.

Drága Mary! Istenbe(n)

Takács Linda
2011. 04. 05.

Többet vártam, nekem kicsit unalmas volt.

av
2011. 06. 09.

Alma, esetleg tudnál mondani példát ilyen könyvekre szívesen elolvasnám őket. Köszi

sesztee
2011. 07. 28.

Szerintem sajnos szörnyen vontatott. Megpróbáltam átérezni a könyv mondanivalóját, de sajnos nem ért el hozzám, ez lehet, hogy az én hibám... Mindenesetre szerencsére csak könyvtárból vettem ki, megbántam volna, ha megveszem.

VM Anikó
2011. 08. 27.

Én már inkább térítésnek éreztem, sajnos ... le is tettem. Csak a vallásból kerülnek elő a magyarázatok, ami egy nem hívő embernek túl egyoldalú.

Zsófi
2011. 09. 13.

Amikor először a kezembe vettem, azt hittem valami thrillerről van szó, elolvastam a hátulján a szöveget, és ezután is így gondoltam. Amikor azonban Isten( ezzel nem lövök le sok mindent) kezdett belefolyni a történetbe kicsit visszahőköltem. Hé srácok, nem erről volt szó!! De végül nem bírtam letenni. Más ember lettem tőle. Igaz, hogy vontatottnak tűnhet, de ez kell ahhoz, hogy kiteljesedjenek az olvasóban az érzések, a benyomások. Lehet, hogy sokaknak uncsi, de egy próbát igazán megér. :)

Alma
2011. 09. 29.

Kedves av! Olvasd el Christopher Moore, Biff evangéliuma című könyvét.

Krisztina
2011. 10. 16.

Egyáltalán nem érintett meg. Az első és utolsó pár oldal, a valós események még úgy-ahogy "élvezhetőek" voltak, de a köztes rész - azaz tulajdonképpen a könyv 95%-a - hát... Nem hinném, hogy az lett volna velem a probléma, hogy nem vagyok mélyen vallásos, mert ettől függetlenül kedvelem a spirituális jellegű műveket, a mély mondanivalót. De ez a könyv számomra nem hogy sorsfordító nem volt, de határozottan nehézkesen ment az elolvasása - de ha már 2.500,- Ft-ot beleöltem... Bizonyos szempontból mégis sorsfordító volt számomra: könyvet ezidáig még sosem dobtam ki a kukába... ezidáig...

Vico
2011. 11. 28.

Nehezen szántam rá magam hogy elolvassam, de végül megtettem és le se tudtam tenni.... Csak ajánlani tudom mindenkinek, nagyon elgondolkodtató a történet...

Varga Péter
2011. 12. 12.

Az Zarándok című könyv méltó párja, és kiegészítője. Ajánlom mindenkinek aki nem érti mi történik körülötte Ha nyitott szívvel olvassa talál benne választ. Akik csak az élményért olvasnak azoknak csalódást okozhat.

boldog karácsonyt
2011. 12. 21.

Nagyon meglepődtem, hogy hány ember milyen negatívan írt erről a szép könyvről. Az én gyermekem 15 éves és ez az egyik kedvenc könyve. Ennek a könyvnek igen is van mondanivalója. Azért van ennyi erőszak, gyilkosság,brutalitás mert az emberekben semmi érzelem nincs. Csak a pénz, a gőg, a nagy képűség. Ha tudnák azok az emberek, hogy akik hisznek a Jó Istenben ,mennyivel gazdagabb a lelkük, mint a hitetleneknek. Lehet pénz, vagyon, ha benne ül egy nagy majom!!! Többen írták azt, hogy csak az olvassa, aki vallásos. Milyen érdekes?? Ezeket a hitetlen embereket is éri gond, bánat, és akkor nem szégyenlik, azt mondani, hogy Istenem segíts! Azért tart itt a világ, mert a tv-ből is csak az erőszakos filmek folynak. Inkább ilyen szép könyveket olvasnának, nem csak jobb emberekké válhatnának, hanem még a szókincsük is gyarapodhatna.

Libri Campona Könyváruház - J.Gábor
2012. 09. 12.

Sziasztok. A mai napon egy igazán érdekes könyv került a kezembe,mind kategória,mind tartalom szempontjából.Ez pedig:William P.Young:A Viskó című kiváló könyve,ami hatalmas siker jelenleg is világszerte. Olyan világot tár az olvasó elé,ami álomszerű,de mégis elgondolkozik rajta az ember,miközben olvassa,hogy akár ez valóság is lehet.(Ha nem is az egész story,de bizonyos részei,elemei,ki mennyit fogad be.:)) A történet röviden: Adott,egy mai "nagy"család.(több mint 2gyerekkel),akik igazán összetartóak,szeretőek. Ennek a családnak a "feje",az apuka és az egyik lánygyermek "kapcsolatáról"szól a történet,de nem átlagos formában. Ugyan is a kislány már halott.Meggyilkolták. Hatalmas a gyász az egész családban,amit az édesapa nagyon nehezen tud feldolgozni. Egyik téli napon az apa kap egy furcsa üzenetet egy ismeretlentől,ahol elvezetik őt arra a helyre,ahol a lányát megölték,ahol a tragédia történt.Vagyis:A VISKÓ-ba.!! Ez a középpontja a kiemelt helyszíne az egész könyvnek.Egy halott kislányról,egy összetört hitvesztett apáról és arról,kettőjük földi és földön túli kapcsolatáról,találkozásáról. Itt válik igazán érdekessé és egyedivé a történet,mivel az apa találkozik Jézussal,az Atyával,a Fiúval és a Szentlélekkel.:) Úgy jelennek meg neki,mellette ezek a vallási "lények",mintha ez a legtermészetesebb dolog lenne a világon.:)(legalább is a "jelenések"így gondolják.)) Young nagyon hatásosan ötvözi a történetben a drámát a néha kissé fanyar humorral. Olyan utazást mutat be nekünk,az olvasó elméjében,amit egy hamar nem felejt el az ember és tényleg elgondolkozik rajta,hogy ez megtörtént már valakivel,a család létezik a valóságban is? Legalább is én így voltam vele. Ahogy bemutatja a szereplőket,szinte olyan természetességgel felruházva őket,mintha tényleg itt élnének és járnának köztünk,vagy a Viskóban laknának,hogy az elképesztő. Ez nem egy vidám és felemelő könyv.Leszögezném. Viszont nagyon elgondolkodtató,még azok számára is,akik nem hívők Ez egy egyedi,profin összerakott mű,az emberi gyengeségről,a hitről(mindegy milyen formában használjuk),a szeretetről,a kitartásról,a családról és arról hogy mennyire sokszínű és sokrétű az elme. A mű nem az ifjúságot célozza meg,de nem lennék meglepve,ha idővel,a későbbi jövőben kötelező olvasmány lenne fősulin,vagy egyetemen,pl.valláspszichológiából.:) Szóval hajrá! Nem fogtok csalódni!:) Üdv:J.Gábor(Campona)

emil
2012. 10. 02.

Aki azt mondja, hogy a könyv lényege unalmas , az sajnos nem értett semmit meg a köhyvből, de talán az ÉLETről sem tud semmit. Ha egy lakatlan szigetre kerülnék, és csak három könyvet vihetnék magammal, az egyik A viskó lenne.

Marosiné Zsilla Zsuzsanna
2013. 06. 20.

Nagynéném adta a könyvet, hogy kíváncsi a véleményemre. Nos, eléggé elgondolkodtató könyv, de nem szépítem, engem halálra idegesített. Olyan érzésem volt, hogy egy kábítószeres írta, egy képzelgés az egész regény. Semmi magas röptű gondolatot nem találtam benne, inkább zagyva összevisszaságot. Nem hinném, hogy nem értettem meg a fő gondolatot, szerintem igen érzelemgazdag vagyok, na és meglehetősen sokat olvastam már életemben tényleg velős, nívós könyveket. Szerintem ez nem az! Üdvözlettel: M Zsuzsa

Posch Judit
2013. 08. 23.

Másodszor vettem a kezembe ezt a könyvet, bizony elég gondolkodni valót ad és nem mellesleg egy kis vigaszt is nyújt ebben a rohanó, elanyagiasodott világban! Már nem is tudom, hallottam-e hírét mielőtt megvettem, de úgy emlékszem, csak a megnyerő külseje miatt került a kosaramba. Szerintem nincs is olyan ember, akit - akár kimondva, akár kimondatlanul - ne foglalkoztatna, hogy "van-e élet az élet után"? Sokunkat foglalkoztat egy-egy szerettünk elvesztése-, vagy egy új jövevény családba érkezte-, vagy akár egy megmagyarázhatatlan esemény megtörténte után, hogy most hinni vagy nem hinni? Tele vagyunk a vallással kapcsolatban egy csomó sztereotípiával, amit ez a regény próbál más megvilágításba helyezni. Vannak bennünk gomolygó érzések, megérzések, vajon helyesek vagy sem? A megbocsátás talán az egyik legnehezebb dolog a világon és a könyv ezt boncolgatja egy sírnivaló tragédia kapcsán. Nem fogunk belőle válaszokat kapni, csak sok-sok újabb gondolatot és mi más is volna az olvasás célja, ha nem az, hogy megdolgoztassa az agytekervényeinket? Én nagyon ajánlom mindenkinek!

Farkas Renáta
2013. 10. 18.

Nekem nagyon kiábrándító volt, borzalmas, nem is értem, hogy lehetett ilyen semmiről szóló könyvet írni... hát ez tényleg pénzkidobás volt...

Bucsek Balázs
2014. 01. 27.

Mindig féltem népszerű műveket olvasni, mert általában csalódást okoznak. Általában, egy kivétellel. Ez az a könyv. A nagyszerűsége abban rejlik, hogy akit a téma nem érdekel (Isten és ember kapcsolata), az is jól tud szórakozni a csavaros történeten. Aki meg a téma szerelmese, az belemerülhet a mélységekbe. Ráadásul nem teológiai tényeket mutat be a szerző, hanem... Mivel nem tudok anélkül írni róla, hogy felfedjek részeket, mindenkinek ajánlom elolvasásra!

Patnaik Katalin
2014. 11. 19.

Eredetiben olvastam, ezért nem tudom, a magyar közönségnek feltűnt-e az író borzalmas amatőrsége. A szavak, amiket használ, és ahogyan használja őket egyszerűen olvashatatlanná teszi a könyvet. Nagyon sokszor éreztem késztetést arra, hogy visszavigyem a könyvtárba és megkérjem a könyvtárost, hogy soha senkinek ne adja ki többé, és lehetőleg égesse el az összes példányt, de csak miután áttolta az iratmegsemmisítőn. De ez nem minden. A szavak mellett a folytonossággal is problémáim akadtak. A történet időről időre megáll, de legalábbis döcögni kezd. És amikor azt hinném, hogy a Szentháromság éppen aktuális képviselője felfed előttem valami mélységesen megrázó lelki bölcsességet, hirtelen témát váltanak, mert éppen kész az ebéd (most komolyan?!), vagy valamelyik másikuk akar a főhőssel beszélni, természetesen valami egészen másról. Egyetlen olyan párbeszéd sem volt a könyvben, ami megrázott, megvilágított, vagy megváltoztatott volna bennem bármit is. Persze én amúgy sem vagyok híve a szuperszigorú katolikus dogmáknak, ezért lehet, hogy nem én vagyok a célközönség. Ha már a Szentháromságnál tartunk: Jézus, a zsidó asztalos, nagy orral (eddig Ok). Isten, a kövér néger nő a cool dumával (Na itt egy kicsit meg kellett állnom levegőért), és a Szentlélek, aki olyan, mint az okos lány: kint is van meg bent is, egyáltalán ott is van meg nem is. Ráadásul egy indiai folyóról kapta a nevét. A Sarayu ugyanis, bármennyire japánul hangzik, a hinduk egyik nagyon fontos szent folyója. (Wikipedián utána lehet olvasni, most nem részletezem). Értem én, hogy a szerző le akarja dönteni a konvenciókat, de egy kissé túlzásba vitte a dolgot. A Háromság egymással való viselkedése, az Atya megnyilvánulásai és tettei és Sarayu úgy ahogy van újra és újra kizökkentettek. És mi a helyzet azzal a rengeteg étellel? Valaki világositson fel! Az üzenet szép: bocsáss meg. Légy őszinte. Tiszteld és szolgáld embertársaidat. Szeress és örvendj, mert Isten veled van és "különösen kedvel téged" (nem tudom, hogyan fordították, angolul "especially fond of you"). Szeresd felebarátaidat, mert Isten őket is különösen kedveli. De ezek annyira nyilvánvaló dolgok! Nagy reményt fűztem a könyvhöz, gondolván, hogy - mint ahogy állítja is magáról - megváltoztatja majd az életem. Csalódnom kellett, semmi újat nem mondott, és azt is nagyon gyengén megírva.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 4 490 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 265 Ft

A termék megvásárlásával

426 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal