Nézd ki van itt

2011. nyara. Berlin közepén egy üres telken, katonai egyenruhában egy ötvenhat esztendős férfi ébredezik: Adolf Hitler. Amit talál: béke, demokrácia, rengeteg külföldi és egy női kancellár... Ebben az új világban a tőle elvárható fanatikus hittel új karrierbe kezd a televízióban. Timur Vermes káprázatos szatírájának Hitlere nemcsak végtelenül... bővebben
Utolsó ismert ár:
3 790 Ft

A termék nincs raktáron, azonban Könyvkereső csoportunk igény esetén megkezdi felkutatását, melynek eredményéről értesítést küldünk. Bármely változás esetén Ön a friss információk birtokában dönthet megrendelése véglegesítéséről.

Igénylés leadása
Olvasói értékelések
1 értékelés
Írjon saját értékelést, és ossza meg véleményét a többi vásárlóval!
Olvasói értékelések
Anika
Angolul olvastam mert a férjem így töltötte le e-könyvként magyarul pedig nem volt elérhető. Angolul is nagyon mulatságos, több részen könnyesre nevettem magam. Ugyanakkor egy végtelenül tanulságos mese az emberek befolyásolhatóságáról, ami a végkifejletben látszik meg igazán.
Célia
Ez az egyik legjobb könyv, amit valaha olvastam. Mindenkinek legalább egyszer el kéne olvasnia, mert egyszerre szórakoztató, meghökkentő és tanulságos. Szinte már ijesztő, hogy az író milyen tökéletesen képes átadni Hitler gondolatait. És fokozza az élményt, hogy egyes szám első személyben íródott. Fantasztikus!
András Gábor
Először jól mulattam rajta. Aztán még mindig jól mulattam, de közben meghökkentem. Aztán még mindig jól mulattam, de közben elgondolkoztam. Aztán még mindig jól mulattam, de közben elkezdtem félni.... Ne tudom, mennyi a fordító része ebben - a szöveg tökéletes. Ez a könyv számomra az utóbbi évek legjobb olvasmányélménye, mindenkinek ajánlom.
Hajnal Sándor
Érdekes könyv. Teli napi aktualitásokkal. Emberi vágyakkal, önzéssel, hatalom éhséggel, butasággal. Korunk görbe tükre. Mindez humorba ágyazva. Telitalálat. Csak ajánlani tudom mindenkinek. ( A könyv olvasása közben déj vu érzés fogott el. Valahol olvastam hasonlót, sőt színdarabban is láttam. Igen, Moldova György Titkos záradéka (1972), legalább ilyen szórakoztató. Hitler feltámad, körül rajongják, tőle várják a megoldásokat, és ő azonnal alkalmazkodik az új helyzethez.)
Nemes Zoltán
Fantasztikus könyv! Bámulatos, mennyire jól átlátja a Szerző Hitler gondolatmenetét, s ezáltal milyen egyszerűen látjuk át mi is, mire gondolt éppen, amikor maga adott utasítást az ország porba döntésére vagy éppen újjáépítésének tervezése alatt. Őszintén ajánlom mindenkinek!
Sásdi Tamás
A könyv lapjain újra megelevenedik a világtörténelem egyik legismertebb, leggyűlöltebb embere. Illetve felébred 66 évnyi alvásából és a saját szemszögéből mutatja be korunkat. Ez a Hitler teljesen más, mint akit a Bukás című filmben megismerhettünk. Ott a humánus oldalát is láthattuk. Itt a történet olvasása folyamán inkább nevetünk rajta. Miközben megismerkedik a modern kor vívmányaival, többek között a mobiltelefonnal, az újabb tévéműsorokkal, a számítógéppel, azon belül az internettel, különféle helyzetekbe bonyolódik többek között a tisztítóban, amin mi olvasók nevetünk. A hosszú alvás után összebarátkozik egy újságossal, kinek révén felfedezi őt egy ügynökség és médiacelebet csinál belőle.. A történet olvasása közben a főhős szemszögéből egyfajta burkolt társadalomkritika is kirajzolódik, ahogyan maga Adolf Hitler láthatta volna korunkat a saját szemével. Timur Vermes könyve annyira jól sikerült, hogy olvasása közben néha-néha úgy érezzük, mintha tényleg az igazi Hitler gondolatait olvasnánk. A történet rendkívül szórakoztató, de csak annak ajánlható, aki el tud vonatkoztatni Hitler személyétől és egy rendkívül pihentető, humoros olvasmányra vágyik.
Simon Csaba
A könyvet még nem fejeztem be, 4 fejezet, 26 oldal van hátra. Az idegennyelvű könyvajánló alapján nagyobb várakozással voltam a kézhezvételhez, mint amennyi élményt és izgalmat nyújtott az olvasás közben. A cselekmény első harmada, fele még kíváncsisággal töltött el, de úgy érzem, hogy a produkciós irodában történtekből tovább nem tudott kitörni az író, ellaposodott a történet. A humora a magyar olvasó számára csekély, nem hozza kacagásba. A fordítás viszont választékosan megfogalmazott formában próbálkozik a színvonalat emelni. Ha a könyvbe hosszan belelapozhattam volna, nem vásároltam volna meg.
Mutasd az összes véleménytEsemények

H K Sz Cs P Sz V
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6