Tervezz bátran! - Oldaltervezés és tipográfia egyszerűen és azon túl

Az oldaltervezés és a tipográfia szabályait néhány egyszerű alapelvre visszavezető könyv anyaga Robin Williams évtizedes oktatói és tervezőgrafikusi tapasztalatait összegzi közérthető módon. A bárki által megjegyezhető, világos tervezési alapelvek működését életszerű példák sora teszi szemléletesebbé. A megszerzett tudás birtokában kiadványainkat... bővebben
Utolsó ismert ár:
3 795 Ft

A termék nincs raktáron, azonban Könyvkereső csoportunk igény esetén megkezdi felkutatását, melynek eredményéről értesítést küldünk. Bármely változás esetén Ön a friss információk birtokában dönthet megrendelése véglegesítéséről.

Igénylés leadása
Olvasói értékelések
6 értékelés
Írjon saját értékelést, és ossza meg véleményét a többi vásárlóval!
Olvasói értékelések
Csejtei Dávid
Robin Williams egy sokat próbált szerző a tipográfia könyvén. Számos cikket publikált már és a legnépszerűbb könyvét The Non-Designers Design Book: Design and Typographic Principles for the Visual Novice számos nyelvre fordították és alapműnek tekintik. Ha szeretnénk egy kicsit többet megtudni a tipográfiáról ez a nekünk való könyv. Segítségével biztos alapokat szerezhetünk a betűk művészetéről. Az alkotás kimondottan a kezdőket célozza meg. Sokunknak szüksége lehet egy alap tipográfia tudásra, hogy biztosabban tudjuk kezelni és formázni a szövegeinket, legyen szó weboldalról, vagy nyomtatott anyagról. A könyv módszere egy gyakorlatias, példás módszer arra vonatkozóak, hogy hogyan is passzolnak össze a megfelelő betűtípusok. A gyakorlat mellett egy alap elemző tudásra is szert tehetünk, tehát kategorizálni tudjuk majd az egyes típusokat és megtudjuk majd állapítani, hogy melyik passzol melyikhez. A könyv a grafikai tervezést négy alap elvre szedi: a tagolásra, a kontrasztra, az ismétlésre és az elrendezésre. Nincs más dolgunk, mint megtanulni a nagyobb betűkészleteket, valamint észben tartani a tervezés alapelveit, amiket egy egyszerű tipográfiai tervezésnél épp úgy használhatunk, mint egy komolyabb tervezési folyamat során. A mű szedése, szerkezete és logikája segítségével remekül haladhatunk a tanagyagban. Színes képekre ne számítsunk, a könyv szigorúan a megtanítandó lényegre fókuszál. A könyv jelenleg a második magyar kiadásánál tart, ami remek bizonyítéka annak, hogy első ránézésre egy kicsit komolytalannak tűnhet, de egy teljes értékű szakkönyvről van szó.

Események

H K Sz Cs P Sz V
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1