A lovak testbeszéde - 100 jel és jelentésük, hogy értsük őket

A lovak testbeszéde rengeteg illusztrációval és szakértői tanáccsal kalauzolja a laikus olvasót a lovak világába, de a lovasokat, tulajdonosokat és edzőket is hozzásegíti kedvenceik megfelelőbb megértéséhez. Milyen üzeneteket közölhet egy ló a farkával, nyakával, testével és lábaival? Hányféle hangot ad ki, és ezek mit jelentenek? Területvédők-e a... bővebben
Utolsó ismert ár:
3 609 Ft

A termék nincs raktáron, azonban Könyvkereső csoportunk igény esetén megkezdi felkutatását, melynek eredményéről értesítést küldünk. Bármely változás esetén Ön a friss információk birtokában dönthet megrendelése véglegesítéséről.

Igénylés leadása
Olvasói értékelések
Nincs értékelés
Írjon saját értékelést, és ossza meg véleményét a többi vásárlóval!
Olvasói értékelések
Petra
Én csak egy kicsit olvastam bele, de a fejemet fogtam és csaknem kiestek a szemeim. Lassan 2 éve, hogy a természetes lókiképzést tanulom, a módszert, és ami ebben a könyvben volt, az csapnivaló! Azt írja, hogy a lovak rágó mozdulata és szájnyalogatása a félelem jele, nem az alázaté, merthogy az ember is ezt teszi ha ideges. A fenéket! Láttam pár lovat foglalkozás közben, és miután komfortot kapott egy feladat után, lerágott, a száját nyalogatta, fejét leengedte és szemén, arcán a teljes nyugalom tükröződött. Persze, van hogy idegességből nyitogatja a száját a ló, mert épp húzzák a szárat, de a könyvben a mellékelt képen egy "parelliző", természetes lókiképző szerepel, aki csomózott kötőfékkel tanítja a lovat engedni a kötél nyomásának. És élő példa a lovardában egy nemrég érkezett ló beilleszkedési viselkedése, minden szénarácshoz közelebb tett lépés után lerág, nyalogatja a száját, ásítozik, leengedi a fejét, jelezvén, hogy alázatos, és hajlandó a "tárgyalásra". Sajnálatos, hogy ilyen könyvek megjelenhetnek! Ezzel a könyvvel az IGAZI szakértőknek (pl.: Monty, Parelli, Honza, stb) mondanak ellent, ami merész és ostoba dolog.
Dezső László
A szerző problémakezelése nem szakmai, inkább érzelmi jellegű. Például a legelészési időnél nem említi meg azt, hogy a lovaknak mennyire elképesztően kicsi a gyomor-űrtartalmuk (testtömegükhöz képest), ehelyett antropomorf magyarázatot keresgél.

Események

H K Sz Cs P Sz V
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
ChatBot