Srí Rámaksrina evangéliuma

filosz kiadó  | 2021  | MAGYAR nyelvű  | FÜLES, KARTONÁLT  |  308 oldal

"Újabb nagy adósságát rója le a magyar könyvkiadás a Srí Rámakrisna evangéliumának megjelentetésével. Srí Rámakrisna Paramahansza (1836-1886) kétségtelenül az újkori hinduizmus egyik meghatározó alakja, ez a könyv pedig az egyik alapvető forrásmű a tanításaihoz.

A Srí Rámakrisna evangéliuma jelen kiadásához a szerző M. (Mahéndra Náth Gupta) saját angol nyelven írott művét vettük alapul, amely esszenciája a később több év alatt, eredetileg öt kötetben megjelent műnek.
Ez utóbbi terjedelménél fogva természetszerűleg kevesebb olvasót ér el, a mostani kiadás viszont sűrített formában tartalmazza Srí Rámakrisna tanításait.

"Sohasem történt még meg, hogy egy nagy Tanító életét ennyire tisztán, torzításoktól mentesen tükrözze vissza a nyilvánosság számára egy író elméje, mint az öné. [...] Nem találok rá szavakat, hogy kifejezzem, mennyire élvezem őket. Valóságos elragadtatottságba kerülök az olvasásukkor. [...] A Mester önnel van, ehhez kétség sem férhet." (Szvámí Vivékánanda)

"Rámakrisna Paramahansza életének története a vallás gyakorlatba való átültetésének története. Élete lehetővé teszi számunkra, hogy szemtől szemben lássuk Istent. [...]
Mondásai nem pusztán egy tanult ember szavai, hanem az Élet Könyvének oldalai."(Mahátma Gandhi)


"Nem csupán kitűnő irodalmi mű, hanem egy isteni élet halhatatlan szavait is tartalmazza." (Paramanhansza Jógánanda, az Egy jógi önéletrajza szerzője)

"Rámakrisna tanításaiban a nagy vallások lényegi egységéről a hinduizmus legnagyszerűbb hangja szólal meg erről a témáról." (Huston Smith, a vallástudományok vezető tudósa, A világ nagy vallásai szerzője)

"Egyedülálló és lebilincselő dokumentum a vallásbölcselet minden komoly tanulmányozója számára." (Irwin Edman, a Columbia Egyetem filozófiaprofesszora)


"
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 3 850 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 657 Ft

A termék megvásárlásával

365 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó filosz kiadó
Kiadás éve2021
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:308
BorítóFÜLES, KARTONÁLT
Súly346 gr
FordítóMalik Tóth István
FordítóVeszprémi Krisztina
ISBN9789639841482
Árukód2756279 / 1205835

Vásárlói értékelések, vélemények

(1 vélemény)

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 3 850 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 657 Ft

A termék megvásárlásával

365 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal