Simon István

Pénzügyi jog II.

OSIRIS TANKÖNYVEK

osiris kiadó kft.  | 2007  | MAGYAR nyelvű  | CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS  |  478 oldal

Az Osiris Kiadó tankönyvsorozatában legutóbb megjelent pénzügyi jogi tankönyvek - Földes Gábor szerk.: Pénzügyi jog (2003) és Földes Gábor: Adójog (2004) - teljes átdolgozásának első lépéseként, új szerkezetben, részben változatlan tartalommal készült most el a pénzügyi jog egyetemi tananyagának második része.
   
Az átdolgozást a jogszabályi változások, az új jogintézmények, valamint a magyar jogalkotásra és a jogalkalmazásra kötelező EU-rendeletek és irányelvek felvétele a tananyagba indokolták. Földes Gábor munkássága tartós hatással volt és marad a hazai pénzügyi jogi oktatásra, ezért ebben a kötetben is erősen támaszkodunk a korábbi tankönyveire és publikációira. A joganyag átalakulása és az oktatás részben megváltozott igényei miatt azonban meg kellett változtatnunk a korábbi kötetek tematikáját.
  
A pénzügyi jogtudomány és a többi pénzügyi tudományág (elsősorban pénzügytan) által elfogadott és ajánlott rendszert követve, az új kiadású Pénzügyi jog II. kötetben tárgyalt témakörök a következők: a közbevételi jog eljárásjogi része, az adók, illetékek és más adó jellegű kötelezettségek anyagi jogi szabályai, a nemzetközi pénzügyi jog vázlata, a nemzetközi adójog és a közösségi vámjog.
   
A kötet átdolgozására az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Corvinus Egyetem, a Széchenyi Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem pénzügyi jogi oktatói vállalkoztak. Munkájuk remélhetőleg éppoly jól használható lesz a hallgatók és a szakemberek számára, mint a korábbi tankönyvek.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
5 016 Ft

A termék megvásárlásával

501 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó osiris kiadó kft.
Kiadás éve2007
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:478
BorítóCÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly900 gr
Sorozat OSIRIS TANKÖNYVEK
FormátumB 5 250 X 175
ISBN9789633899496
Árukód2096908 / 1013298

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
5 016 Ft

A termék megvásárlásával

501 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

A gyerekbirodalomA gyerekbirodalom