Simon István

Pénzügyi jog I.

OSIRIS TANKÖNYVEK

osiris kiadó kft.  | 2007  | MAGYAR nyelvű  | CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS  |  494 oldal

A Földes Gábor által szerkesztett és 2003-ban megjelent Pénzügyi jog tankönyv átdolgozott, átszerkesztett és bővített kiadása ez a kötet. Kiadását a jogszabályi változások, több új jogintézmény és az ezekhez kapcsolódó jogelméleti tételek, a magyar jogalkotásra és jogalkalmazásra is kötelező EU-rendeletek és irányelvek felvétele, valamint a pénzügyi jogi tankönyv két kötete közötti didaktikai szempontoknak megfelelő és az oktatási programhoz igazodó fejezetek közötti átrendezés indokolja.

A tankönyv piacgazdaságunk pénzügyi jogát mai jogállapotában, történeti szemlélettel és a jog-összehasonlítás módszerének alkalmazásával mutatja be. E kötetben tárgyaljuk a pénzügyi jog és jogtudomány alapkérdéseit, az általános számviteli jog vázlatát, az államháztartási jog rendszerét, a monetáris pénzügyi jog és a pénzügyi piac jogának alapintézményeit, valamint a közbevételi jog általános részét.

Az egyetemi hallgatók, a PhD képzésben részt vevők, a téma tudományos kutatói és az érdeklődő szakemberek tájékoztatására a kötethez részletes tárgymutató készült, valamint az egyes fejezetekhez csatoltuk az alapul vett irodalmi források bibliográfiáját és a legfontosabb hazai és uniós jogszabályok listáját.

A tankönyv a 2007-ben megjelent Simon István szerkesztette Pénzügyi jog II. kötethez kapcsolódik. E két könyv tartalmazza az egyetemi jogászképzés pénzügyi jogi tananyagát a következő évekre.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
5 016 Ft

A termék megvásárlásával

501 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó osiris kiadó kft.
Kiadás éve2007
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:494
BorítóCÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly950 gr
Sorozat OSIRIS TANKÖNYVEK
FormátumB 5 250 X 175
ISBN9789633899618
Árukód2096890 / 1013285

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
5 016 Ft

A termék megvásárlásával

501 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

A gyerekbirodalomA gyerekbirodalom