Schmelczer-Pohánka Éva

A Pécsi Püspöki Könyvtár története (1774-1945)

virágmandula kft.  | 2013  | MAGYAR nyelvű  | CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS  |  370 oldal

A pécsi püspöki könyvtár történetét feldolgozó monográfia szerzője, Schmelczer-Pohánka Éva a Pécsi Egyetemi Könyvtár Történeti Gyűjtemények Osztályának vezetője, aki kutatási eredményeit az elmúlt csaknem tíz évben több plénum előtt is bemutatta, számos publikációja jelent meg a könyvgyűjtemény működésének helytörténeti és egyetemtörténeti vonatkozásairól. A Klimo Könyvtár gazdag történetét népszerűsíti oktatói tevékenysége is a pécsi egyetem magyar és történelem szakos, valamint neveléstudományi doktorandusz-hallgatói számára.
A szerző sokoldalú, közel egy évtizede folyó kutató tevékenységének, valamint gazdag és szorgalmas könyvtárosi munkájának összegzését tartalmazza a "Boldog idők! Amikor az emberi értelem ilyen intézményekben támogatásra lel. (...) Egyik fény gyújtja a következőt." A pécsi püspöki könyvtár története (1774-1945) című könyvtártörténeti monográfia. A kötet megjelenésével nagyszabású forrásfeltáró munka fejeződött be, amely mind a könyvtár, mind az egyetem számára hiánypótló, hiszen az új eredmények tükrében elsőként nyújt átfogó képet az egyetemi bibliotéka elődjének csaknem két évszázados históriájáról.
Ajánlom tehát a Tisztelt Olvasó figyelmébe a jelen munkát, amelyből betekintést nyerhetünk Pécs kultúrtörténetének 18-20. századi szerepvállalásaiba, Magyarország első nagy nyilvános könyvtárának színes történelmébe, állományának és személyzeti viszonyainak alakulásába, a bibliotéka épületeinek funkcióbeli változásaiba, különygyűjteményeinek összetételébe, továbbá gyűjteményének különleges köteteibe.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
3 990 Ft

A termék megvásárlásával

399 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó virágmandula kft.
Kiadás éve2013
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:370
BorítóCÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly778 gr
IllusztrációÁBRÁKKAL, KÉPMELLÉKLETTEL
ISBN9789636424992
Árukód2384244 / 1110047

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
3 990 Ft

A termék megvásárlásával

399 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Hallgassa csak!Hallgassa csak!